عضو هیات رئیسه مجلس گفت: دوقطبی سازی هایی که در حوزه ساخت مسکن این روزها صورت گرفته است، کمکی به مستاجران نمی کند، رئیس جمهور جدید گفت که می خواهم قانون را اجرا کنم، حالا که قانون جهش تولید مسکن داریم و سالی یک میلیون مسکن باید ساخته شود، اگر این قوانین را قبول دارید باید اجرا کنید.
به گزارش اخبار ساختمان، مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در نقد اظهارات وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ساخت فقط ۲۰ هزار واحد مسکونی در پنج سال گذشته، اظهار داشت: مردم از نمایندگان می خواهند با قانون و نظارت، مشکل شان را پیگیری و مرتفع کنند، از دولتمردان و وزرا هم می خواهند با اجرای قانون مشکلات را حل کنند، به نظرم آمارهایی که ارائه می شود یا دوقطبی سازی هایی که گاهی صورت می گیرد، هیچ کمکی به حل مشکل مردم نمی کند. مردم از ما کار می خواهند، نه طرح مجدد مشکلات یا تخریب دولت های قبل؛ این که آمارها می گویند ۲۰ هزار واحد یا ۶۰۰ هزار واحد، چه مشکلی از مردم را حل خواهد کرد؟
عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: این رویه که در برخی دولت ها دیده می شود و وقت نمایندگان و مسؤولان صرف تخریب عملکرد قبلی ها می شود، یادآور رفتارهای دولت یازدهم و دوازدهم با آن وزیر معروفشان است که نمی خواهم نامش را بیاورم. مسکن مهر مزایا و معایبی داشت. چهار سال اول آن دولت، صرف انتقاد از طرح مسکن مهر شد و حتی در سه سال بعد نیز به جای ارائه پاسخ های روشن، با ابهام آفرینی درباره موضوعات مختلف، وقت مردم تلف شد. پروژه هایی مانند مسکن اجتماعی یا صندوق مسکن هم هیچ خروجی مشخصی نداشتند. هفت سال وقت مردم گرفته شد و نتیجه آن که مردم، اقشار ضعیف و متوسط (کارمند، کارگر و بازنشته) تا قبل از آن مسکن نداشتند، حالا بدهکار هم شدند، واحدهایی که ۱۰ تا ۱۵ سال بلاتکلیف ماندند، تاثیر بدی بر زندگی مردم گذاشت.
نماینده مردم اهواز افزود: رئیس جمهور جدید گفت که می خواهم قانون را اجرا کنم. حالا که قانون جهش تولید مسکن داریم و سالی یک میلیون مسکن باید ساخته شود، اگر این قوانین را قبول دارید باید اجرا کنید. در حوزه نهضت ملی مسکن و مسکن حمایتی، بر اساس آمار خود دولت، حدود ۹۸۰ هزار نفر در سامانه ثبت نام کرده اند. از این تعداد، بیش از ۴۰۰ هزار نفر مبالغی بین ۴۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت کرده اند اما فقط ۱۷ هزار واحد مسکونی تکمیل شده است. بیش از ۴۰۰ هزار نفر دیگر نیز منتظر عقد قرارداد هستند. خوشبختانه، با ورود مستقیم رئیس جمهور شهید، قراردادهای منعقده با بانک ها از ۲۰۰ هزار واحد به ۸۰۰ هزار واحد افزایش یافتند.
این عضو هیات رئیسه مجلس یادآور شد: در سه سال گذشته، بنیاد مسکن با همراهی مردم و با مشارکت مستقیم آنها، توانسته در بخش مسکن روستایی حدود یک میلیون واحد را به اتمام برساند. همچنین، بیش از یک میلیون قطعه زمین به افراد مشمول، از جمله خانواده های جانبازان، شهدا و جوانان در راستای قانون جوانی جمعیت و… اختصاص داده شده است. در بخش بافت های فرسوده نیز قرارداد بازسازی بیش از ۸۰ هزار واحد منعقد شده و بخشی از این واحدها نوسازی شده اند.
یوسفی افزود: نباید روند اتهام زنی به دولت های قبلی که در دولت یازدهم و دوازدهم سنت غلطی شد را ادامه دهیم. باید به جای این آمارسازی ها، مساله قطع برقی که قرار است در زمستان به دلیل ناترازی ایجاد چالش کند را حل کنیم. اگر اشکالی بوده، آن را برطرف کنیم. ما قبول داریم که اشکالاتی وجود دارد و آماده همکاری هم هستیم.
اقتصاد معاصر
source