اعظمی ساردویی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
ذبیحالله اعظمی ساردویی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره خودکفایی محصولات کشاورزی گفت: در برنامه هفتم آمده که خودکفایی محصولات کشاورزی باید ۹۰ درصد باشد. من بهعنوان عضو کمیسیون کشاورزی مجلس این را یک رویا میدانم که در پایان برنامه هفتم بتوانیم خودکفا شویم و اصلا قابل قبول نیست، اما دولت مکلف شده همه شرایط را فراهم کند تا این امر محقق شود.
وی ادامه داد: خودکفایی در برنامه ششم از دیدگاه مرکز پژوهشهای مجلس ۱۰ درصد عملی شده است و امیدواریم در برنامه هفتم به یک سوم برسد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس بیان کرد: یکی از چالشهای اصلی ما آب است و این ضعف مدیریت ما است و مورد دیگر ما این است که از ۱۸ میلیون اراضی که داریم حدود چهار الی پنج میلیون هکتار آن درجه یک و دو است و حدود سه الی چهار میلیون هکتار درجه سه است و بقیه اراضی عملکرد چندانی ندارند لذا داشتههای ما حدود ۱۰ میلیون هکتار اراضی خوب و مرغوب است که باید برای آنها برنامهریزی کنیم.
اعظمی ساردویی بیان کرد: برای خودکفایی باید زیرساختها آماده شود وقتی که ما در سال قبل ۳/۱۰ میلیون تن گندم توانستیم تولید کنیم این موید آن بود که کودهای شیمیایی به موقع در دسترس کشاورز قرار داده شد حتی به صورت یارانهای و قرضی که پس از فروش محصولشان آن را پرداخت کردند. نتیجه اینکه دولت الان کود را گران کرده که کمیسیون کشاورزی مانع آن شد و فعلا گران شدن کود شیمیایی متوقف شده است، اما مطمئن باشید این امر در میزان تولید سال آینده تاثیر خواهد داشت.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس اظهار کرد: در گندم اگر بخواهیم به خودکفایی برسیم، اما قیمت کود را گران کنیم و آب را مدیریت نکنیم به میزان تولید امسال نخواهیم رسید.
وی اظهار کرد: محصولاتی مثل دانههای روغنی که بیش از پنجاه درصد روغن و کنجاله خوراک دام است را از خارج از کشور وارد میکنیم لذا اینکه میگوییم تا ۹۰ درصد خودکفا شویم غیرممکن است.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس گفت: دولت با فاصله سه الی چهار ماه هنوز مطالبات گندمکاران را پرداخت نکرده، اما همین دولت سال گذشته با فاصله دو هفته پول گندمکاران را پرداخت کرد. کشاورزی که هنوز بدهیهای خود را پرداخت نکرده چگونه میخواهد کشت امسال خود را شروع کند.
اعظمی ساردویی بیان کرد: پارسال از دومای روسیه آمدند و اولین خواستهشان این بود که پول گندمشان پرداخت شود، چون پنج میلیون تن گندم از آنها خریده بودیم، اما امسال یک تا یک و نیم میلیون تن گندم نیاز داشتیم که باید دلار میدادیم حالا دولتی که باید دلار میداد الان باید ریال به گندمکاران پول دهد لذا نباید در حق گندمکاران کملطفی کند.
source