دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو با اشاره به دستاوردهای ۶ ماهه اول سال جاری، گفت: در این مدت ۲۷ عنوان برنامه توسعه فناوری میان شرکت‌های صنعتی و دانش‌بنیان از مسیر توسعه فناوری تعریف شد و حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار خدمات آزمایشگاهی نانو با همکاری شبکه راهبردی آزمایشگاهی فعال کردیم.

به گزارش ایسنا، دکتر عماد احمدوند در نشست خبری امروز که در محل ساختمان ستاد نانو برگزار شد، با اشاره به آغاز اجرای برنامه سوم توسعه نانو، گفت: مهمترین ویژگی مسیر توسعه فناوری نانو اجرای مبتنی بر برنامه است. در کشور برنامه‌های مشخص و مدونی نداریم و یا اگر باشد کسی خود را ملزم به اجرای آن نمی‌داند، ولی جهت‌گیری ما در ستاد اجرای کارها بر اساس برنامه است و این برنامه بر اساس برنامه‌های ملی مصوب دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

وی با بیان این که از سال ۸۶ تاکنون گزارش‌های سالانه از عملکرد ستاد منتشر می‌شود، ادامه داد: تصمیم گرفتیم که این گزارش‌ها به صورت ۶ ماهه تهیه شود که جزئیات ۶ ماهه کامل به‌زودی منتشر می‌شود.

احمدوند با اشاره به بخش‌هایی از عملکرد ۶ ماهه اول سال جاری ستاد نانو به حمایت‌های این ستاد از تحقیقات دانشگاهی اشاره کرد و یادآور شد: در سال‌های ابتدایی فعالیت ستاد، حمایت‌های ما عام بود، ولی اکنون سطح حمایت‌های ما بر اساس توانمندی‌های دانشجویان و اساتید است، بر این اساس حمایت از پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری اگر در محدوده اولویت‌های صنعتی ستاد باشد، حمایت‌های ارائه شده ۱.۵ برابر حمایت‌های عادی ما خواهد بود.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اضافه کرد: در ۶ ماهه اول سال جاری از ۹۹۳ محقق در قالب پایان‌نامه‌ها حمایت شده است.

وی افزود: همچنین از اساتید فعال در توسعه فناوری و دستیابی به یک محصول نیز حمایت ویژه‌ای در قالب توسعه فناوری نانو داریم و در ۶ ماهه اول سال جاری، ۲۷ استاد ذیل این برنامه حمایت شدند.

به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو، این اساتید از پژوهشگاه‌های پلیمر و پتروشیمی، رنگ، شیمی و مهندسی شیمی و دانشگاه‌های تربیت مدرس، تهران، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، سهند، شریف، مالک اشتر، علم و صنعت، لرستان و دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده‌اند.

حمایت از تیم‌های استارت‌آپی

احمدوند حمایت از برنامه توسعه نانو در دو سطح را از دیگر اقدامات ستاد نانو طبق برنامه سوم این ستاد دانست و خاطر نشان کرد: در سطح اول حمایت از تیم‌ها و هسته‌های فناور با رویکرد ایجاد کسب و کار است که در قالب دوره‌های ایده‌سنجی برگزار می‌شود و ایده‌های با قابلیت تبدیل شدن به محصول و ورود به بازار شناسایی می‌شوند. در ۶ ماهه نخست سال برای ۴۸ تیم و هسته، دوره اعتبارسنجی ایده برگزار شد که طی آن ۱۳ تیم وارد مرحله بنیانگذاری توسعه کسب و کار شدند.

وی با تاکید بر اینکه این تعداد تیم برگزیده در مدت ۲ سال مشمول حمایت‌های ستاد نانو و میکرو خواهند شد، ادامه داد: حمایت سطح دوم ما در قالب برنامه نانو استارت‌آپ است. تیم‌هایی که در سال گذشته در قالب این برنامه شناسایی شده‌اند، مورد حمایت قرار می‌گیرند. در ۶ ماهه اول سال جاری ۱۹ تیم مشمول حمایت‌های ستاد در مسیر توسعه کسب و کار خواهند شد.

ارائه خدمات آزمایشگاهی اعتباری به تیم‌ها

دبیر ستاد توسعه نانو با اشاره به حمایت‌هایی در زمینه ارائه خدمات آزمایشگاهی به تیم‌ها، گفت: با همکاری شبکه راهبردی آزمایشگاهی خدمات اعتباری به تیم‌ها و شرکت‌ها و محققان ارائه می‌شود، به این صورت که در سامانه این شبکه بر اساس فعالیت هر کدام از گروه‌های تحقیقاتی اعتباری برای آنها در نظر گرفته می‌شود و تیم‌ها و شرکت‌ها تا سقف اعتباری خود می‌توانند از خدمات رایگان آزمایشگاه‌های عضو شبکه برخوردار خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه اخیر حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار خدمات آزمایشگاهی نانو را با همکاری شبکه راهبردی آزمایشگاهی فعال کردیم.

توسعه فناوری

احمدوند یکی دیگر از اقدامات ستاد نانو و میکرو را رصد فناوری عنوان کرد و در این باره توضیح داد: در این برنامه توسعه فناوری‌های مختلف رصد می‌شود که در ۶ ماهه اخیر حدود ۱۹ عنوان کار مطالعاتی بر روی روندهای توسعه فناوری انجام شده است و نتیجه آن در اختیار سیاست‌گذاران و فعالان عرصه فناوری قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: این تحلیل در حوزه فناوری‌های نوظهور رنگ، پوشش‌های ضد خوردگی، تحلیل فناوری و بازار سامانه‌های نانو حباب بوده است.

توسعه فناوری با مشارکت دانش‌بنیان‌ها

دبیر ستاد توسعه نانو ایجاد تعامل میان بخش‌های صنعتی و دانش‌بنیان را از دیگر رویکردهای برنامه سوم این ستاد ذکر کرد و افزود: با همکاری کارگزاران تبادل فناوری، نیازهای واحدهای صنعتی شناسایی می‌شود و تلاش می‌شود این نیازها به شرکت‌های دارای توانمندی حل مشکلات صنایع، واگذار شود.

وی افزود: در ۶ ماهه اول سال جاری، ۳۶ پروژه تبادل فناوری تعریف شد که یا به اثبات فناوری رسیده است و یا منجر به عقد قرارداد شده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو اظهار کرد: همچنین ۲۷ عنوان برنامه توسعه فناوری میان شرکت‌های صنعتی و دانش‌بنیان از مسیر توسعه فناوری تعریف شد.

اجرای برنامه توسعه درون‌زا

احمدوند با اشاره به جزئیات برنامه توسعه درون‌زا، گفت: شرکت‌های صنعتی که دارای زیر ساخت‌های ساخت، تولید، فروش و توسعه باشند، ما با ارائه نتایج رصد فناوری به آنها کمک می‌کنیم تا شرکت فرآیند تولید محصول خود را طی کند.

وی گفت: در قالب این برنامه در ۶ ماهه نخست امسال ۲۲ عنوان برنامه توسعه فناوری با کمک شرکت‌های صنعتی اجرا شده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو، حمایت مالی از شرکت‌ها را از دیگر اقدامات ستاد نانو دانست که با حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی صورت می‌گیرد و گفت: بالغ بر ۵۰ شرکت از حمایت‌های تجاری‌سازی چون آموزش، ارزش‌گذاری فناوری، تحلیل بازار و دریافت مجوزها برخوردار شده‌اند. 

به گفته وی در زمینه توسعه بازار، در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان حجم بازار نانو بوده است.

تدوین استانداردهای ملی و بین‌المللی

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو از تدوین ۲ استاندارد ملی در ۶ ماه اول سال جاری خبر داد و اظهار کرد: در ۶ ماه اول سال جاری یک استاندارد بین‌المللی با محوریت ایران منتشر شده است.

وی افزود: تا پایان شهریور ماه امسال، ۱۱ عنوان استاندارد بین‌المللی منتشر شد که ۱۰ درصد آن با محوریت ایران بوده است.

توسعه فناوری میکرو

احمدوند با بیان اینکه بخشی از فناوری‌های میکرو به این ستاد محول شده است، خاطر نشان کرد: تمرکز ما بر ۴ حوزه فناوری‌های مرتبط با داروهای طولانی عمل، حسگرهای بر پایه الکترونیک چاپی، الکترودهای الکتروشیمیایی مبتنی بر الکترونیک چاپی و فناوری برداشت انرژی مورد استفاده در حسگرها است.

وی گفت: برای توسعه این ۴ حوزه فراخوان‌های مشترکی با بنیاد علم ایران منتشر کردیم.

جزئیات بیشتر از برنامه سوم

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو با بیان اینکه برنامه سوم ملی نانو به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، گفت: در این برنامه اولویت‌هایی مشخص شد و حمایت‌ها از پایان‌نامه‌ها، توسعه فناوری و همکاری با بخش‌های صنعتی ذیل حوزه‌های اولویت دار این ستاد به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: کمک به حفظ جایگاه از منظر دستیابی به فناوری و ورود به بازار از دیگر رویکردهای این برنامه است. کشور از نظر علمی ظرفیت‌های خوبی دارد و تلاش ما بر این است که به سمت کسب بازارهای بیشتر حرکت کنیم.

احمدوند در این باره توضیح داد: برخی از حوزه‌ها هستند که جزء نانویی اندکی دارند، ولی اثرگذاری اقتصادی و اجتماعی زیادی دارند؛ از این رو ما بر روی این حوزه‌ها تمرکز جدی داریم.

انتهای پیام

source

توسط chidanet.ir