مهندس مهدی کاشانی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری ساختمان آنلاین اظهار داشت :اکثر مهندسانی که عضو سازمان نظام مهندسی استان هستند و از وزارت راه و شهرسازی پروانه دریافت کردهاند مشکل امنیت شغلی دارند .
وی تصریح کرد :مقررات ملی ساختمان تنها روی کاغذ رعایت میشود و در اجرای عملیات ساختمانی هیچ خبری از رعایت مقررات ملی ساختمان و آئین نامههای مربوطه نیست.
کاشانی کفت:سرپرست کارگاه در خیلی از پروژهها حضور ندارد و برخلاف قرارداد همان نظارت مالک در کارهای فنی مداخله می کتد و کارگران برخلاف ماده 4 قانون نظام مهندسی فاقد کارت مهارت فنی میباشند.
وی با بیان اینکه کارفرمایان بصورت سلیقهای رفتار می کنند اذعان داشت:باتوجه به عدم رعایت مقررات ملی در اجرا حقوق بهره برداران رعایت نمیگردد.
وی گفت:سازمان نظام مهندسی استان بازوی اجرایی ندارد و هیچ ترتیب اثری به گزارش مهندسان ناظر نمیدهد.
هر خلافی را مهندس ناظر به مرجع صدور پروانه منعکس کند ،کارفرما اقدام به دریافت گواهی عدم خلاف می کند و گویی رد مظالم شده و تمام نواقص اجرا پاک شده است.!
کاشانی خاطرنشان ساخت: سازمان استان، صندوق حمایت از مهندسان زندانی ندارد. باتوجه به عدم آموزش مهندسان استان بسیاری از مهندسان از نحوه گزارش نویسی اطلاعی ندارند و با وجود برخی اتفاقات مانند ریزش گود، تخریب ساختمانهای مجاور، فوت کارگر و…راهی زندان میشوند و دربسیاری از این پروندهها کانون گرم خانواده متلاشی شده و همسر مهندس ناظر درخواست طلاق میدهد.
وی گفت:بارها شده مهندس ناظر حقالزحمه 20 تا 30 میلیونی دریافت کرده ولی محکوم به پرداخت خسارتهای میلیاردی شده است.
کاشانی تاکید کرد:برخلاف مبحث دوم مقررات ملی مراجع صدور پروانه نام مجری را در پروانه ساختمانی درج نمی کنند.
وی افزود: اگر مهندس ناظر گزارش خود را به موقع تحویل مرجع صدور پروانه ارائه کند براساس تبصره 7 ماده 100 قانون شهرداری، شهرداری منطقه از مهندس ناظر در شورای انتظامی شکایت میکند و اگر گزارش خود را درست و در زمان موثر و با ارائه جزئیات به مرجع صدور پروانه ارائه دهد از سوی مالک تهدید میشود!
کاشانی تاکید کرد:برخلاف مبحث 12 مقررات ملی در 90 درصد کارگاههای ساختمانی مسئول ایمنی حضور ندارد و اگر حادثهای رخ دهد بازهم مهندس ناظر محکوم میشود و درصد تقصیر میگیرد.
وی گفت:بسیاری از پروژهها بصورت دو نقشهای اجرا میگردد و سازمان استان در این رابطه هیچ اقدامی نمی کند و متاسفانه در اکثر پروژهها استان از خدمات مهندسان نقشه برداری جهت بروکف و دیگر موارد استفاده نمی شود و سازمان هم عکسالعملی نشان نمیدهد.
source