به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، پیش از محاسبه کردن تیرآهن برای سقف طاق ضربی باید بدانید که این مدل از سقف چیست و چه مزیت و برتری نسبت به مدل‌های دیگر دارد. سقف‌هایی که طاق ضربی دارند می‌توانند بارهای عمودی را بهتر از بارهای جانبی تحمل کنند. به همین دلیل نیز برای پوشاندن کف طبقات از این نوع سقف استفاده می‌شده است.

هزینه اجرای سقف طاق ضربی چقدر است؟

اما نکته مهمی که در محاسبه تیرآهن سقف طاق ضربی باید در نظر بگیرید در خصوص هزینه‌های مربوط به این کار است. قیمت نبشی یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها در زمان حساب کردن هزینه‌ها است. به همین دلیل نیز باید ابتدا هزینه‌های محصولاتی همچون قیمت نبشی، قیمت میلگرد، قیمت آجر و… را محاسبه کرده تا بتوانید هزینه‌های کلی این کار را تخمین بزنید. اگر قیمت نبشی و دیگر مصالح را به شکل ثابت با دیگر طاق‌ها در نظر بگیریم، باید بگوییم که هزینه‌های مربوط به طاق ضربی به صورت عمده کمتر از دیگر سقف‌ها است. دو تیر موازی و چندین تیر با نام پل که بر این دو تیر موازی عمود می‌شوند در طاق‌های ضربی وجود دارند. قیمت این تیر و پل‌ها اهمیت زیادی دارد.

هزینه اولیه مربوط به خرید تیرآهن و انواع نبشی و همچنین آجرها است. طبق مساحتی که طاق ضربی قرار است اجرا شود باید مصالح اولیه ساختمانی را خریداری کنید. مرحله دوم در خصوص بررسی کردن تیرآهن‌ها از لحاظ سالم بودن آن‌ها است. این مرحله نیز قطعاً هزینه‌های مربوط به خودش را دارد و نباید آن را نادیده بگیرید.

مرحله بعدی تیرریزی است. تیرریزی می‌تواند یکی از مهم‌ترین موارد در اجرای سقف‌های طاق ضربی باشد. بعد از مرحله تیرریزی نیز بایستی میل مهار را نصب کنید. هرقدر میل مهار ضخامت بالاتری داشته باشد، قیمت بیشتری نیز پیدا می‌کند. بنابراین برای آن که هزینه‌های مربوط به اجرای سقف طاق ضربی را به درستی بدانید، باید این نکته را نیز در نظر داشته باشید که علاوه بر قیمت نبشی باید قیمت موارد بیان شده را هم در نظر بگیرید.

پیش نیازهای اجرای سقف طاق ضربی

چه پیش نیازهایی برای آن که سقف‌های طاق ضربی را اجرا کنید، مورد نیاز هستند؟ با اطلاع پیدا کردن از این پیش نیازها متوجه می‌شوید که دقیقاً این سقف‌ها چه مصالحی نیاز دارند و چگونه می‌توانیم به بهترین شکل ممکن این سقف‌ها را اجرا و پیاده‌سازی کنیم.

اولین پیش نیازی که برای ساختن چنین سقف‌هایی می‌تواند اهمیت داشته باشد در خصوص تیرآهن‌هایی است که استفاده می‌کنید. قیمت تیرآهن INP که برای تیرریزی استفاده می‌شود، بسیار مهم است. مسلماً هرقدر تیرآهن‌های بهتری بخرید، می‌توانید سقف‌های ضربی محکم‌تری نیز داشته باشید. پیش نیاز بعدی آجری است که بین تیرآهن‌ها کار می‌شود.

پیش نیازهای اجرای سقف طاق ضربی

آجرهای معمولی پخته شده در کوره از جمله رایج‌ترین مصالحی هستند که استفاده می‌شوند. خوشبختانه قیمت این آجرها همچون قیمت تیرآهن INP نیست و تهیه کردن آن ساده‌تر است. پیش نیاز سوم نیز مربوط به ملاتی است که بین آجرها استفاده می‌شود. ملات نیز باید حتماً کیفیت و چسبندگی خوبی داشته باشد که طاق ضربی به درستی شکل بگیرد و ریزش نداشته باشد.

در زمان تأمین کردن پیش نیازهایی این مدل از سقف‌ها حتماً در نظر بگیرید که قیمت تیرآهن INP را در کنار دیگر مصالح داشته باشید که بتوانید برآورد قیمت مناسبی ارائه کنید. این مدل از تیرها تقریباً ظاهر معمولی دارند ما ضخامت بال‌های آن‌ها با تیرهای معمولی متفاوت است. استانداردی که برای تولید این تیرها استفاده می‌شود نیز مطابق با کشورهای روسیه و چین است.

نحوه اجرای سقف طاق ضربی

آیا قیمت تیرآهن IPE در نحوه اجرای سقف طاق ضربی اهمیت دارد؟ مسلماً این موضوع می‌تواند به صورت غیر مستقیم بر روی اجرا و همچنین خرید مصالح اولیه تأثیرگذار باشد. اولاً باید بدانید که قیمت تیرآهن IPE بر اساس کیفیت آن تعیین می‌شود. از آنجایی که این نوع از تیرآهن به تیر معمولی نیز معروف است، باید گفت که قیمت بالایی ندارد و به راحتی قابل تهیه است. پیش از آن که مراحل اجرای سقف طاق ضربی را بخواهید شروع کنید باید گام ابتدایی یعنی خرید مصالح را بردارید. در خرید مصالح نیز ابتدا قیمت محصولاتی همچون قیمت تیرآهن IPE، ملات، آجر و… را بگیرید که بتوانید از شرکتی با قیمت مناسب خرید کنید.

در مرحله بعدی باید تیرریزی انجام شود. تیرریزی به معنای جوش دادن تیرهای موای و همچنین پل‌هایی است که با فواصل مشخص بین این دو تیر قرار می‌گیرند.

زمانی که تیرریزی و جوش دادن پل‌ها با نهایت دقت انجام شد، نوبت به مرحله آجر چینی می‌رسد. این مرحله یکی از سخت‌ترین مراحلی است که در اجرای طاق ضربی می‌تواند وجود داشته باشد و دارای اهمیت نیز است. آجر چینی به طور حتم باید با ملات مناسب انجام شود. این ملات باید ترکیب مقدار مشخصی از ماسه و سیمان باشد که هم چسبندگی لازم را داشته باشد و هم مقاوم باشد.

محاسبه تیرآهن سقف طاق ضربی

برای محاسبه تیرآهن سقف طاق ضربی یک سری فرمول‌ها و نکات مشخص وجود دارد. این فرمول‌ها سبب می‌شوند تا هم محاسبه کردن تیرآهن برای سقف راحت‌تر باشد و هم خریدن این محصولات ساده‌تر شود.

آن چیزی که در این محاسبه اهمیت دارد، ماکزیمم لنگر خمشی وارده است. این مؤلفه می‌تواند به شما کمک کند که پیش از شروع مراحل ساخت، مقدار تیرآهن مورد نیاز را محاسبه کنید و سپس کار را شروع نمائید.

محاسبه تیرآهن سقف طاق ضربی

کیلوگرم در متر ۳۶۰۰=۸/ M = ql۲

این فرمول به صورت کلی می‌تواند برای محاسبه کردن تیرآهن استفاده شود. به طور مثال اگر دهانه مورد نظر ۶ متری باشد، حداکثر لنگر خمشی می‌تواند ۳۶۰۰ کیلوگرم بر متر مربع باشد. اگر بخواهیم از این فرمول استفاده کنیم، می‌توانیم بگوییم که حداکثر در هر یک متر طول، چیزی حدود ۸۰۰ کیلوگرم بر متر مربع فشار وارد می‌شود.

به منظور آن که بتوانید هرچه بهتر و دقیق‌تر این محاسبه را انجام دهید، باید چند نکته و مورد را مورد توجه قرار دهید. اولین مورد لنگر خمشی، دومین مورد جدول اشتال و فرمول‌های آن و سومین مورد نیز میزان شکم دادگی سقف است.

محاسبه تیرآهن سقف طاق ضربی با آن که این روزها کاربرد زیادی ندارد، اما هنوز هم از این مدل سقف در موارد زیادی استفاده می‌گردد. اگر شما نیز خواهان اجرای چنین سقف‌هایی هستید، می‌توانید به راحتی با داشتن چنین اطلاعاتی، محاسبات خود را به طور کامل انجام دهید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

source

توسط chidanet.ir