مصطفی اسکندری، سازنده و عضو انجمن انبوه‌سازی استان فارس، به مشکلات سازندگان ساختمان اشاره کرد که شامل افزایش هزینه‌های بدون دلیل مشخص همانند هزینه ۲۵ درصدی بیمه تامین اجتماعی ، الزامات پرداخت نقدی کامل و نبود تسهیلات پرداخت است. وی تاکید کرد که این هزینه‌ها، همراه با هزینه‌های پروانه ساخت ، سازندگان را تحت فشار قرار می‌دهد و در نهایت منجر به افزایش قیمت مسکن می‌شود.

اسکندری با نگاهی به عدم دلیل برای هزینه تامین اجتماعی، گفت: مشکل اصلی سازندگان ساختمان، پرداخت هزینه‌ای است که هیچ دلیلی برای آن وجود ندارد. اما این موضوع تنها بخشی از ماجراست. در گذشته، سازندگان می‌توانستند مبلغ ۱۵ درصد هزینه‌ها را تا زمان گرفتن پایان کار پرداخت کنند. امروز، نه تنها این مبلغ به ۲۵ درصد افزایش یافته، بلکه کل هزینه باید به صورت نقدی پرداخت شود. پیش‌تر، مبلغ تعیین شده را با شرایطی مانند چک نیز می‌توانستیم پرداخت کنیم. اما اکنون، هیچگونه تسهیلاتی برای پرداخت این هزینه بزرگ وجود ندارد. این موضوع، همراه با هزینه پروانه ساخت، واقعاً سازندگان را تحت فشار قرار می‌دهد. به طور مثال، برای یک ساختمان ۲۰ واحدی باید ده میلیارد تومان هزینه پروانه و دو میلیارد تومان هزینه تامین اجتماعی پرداخت کنیم. این تنها بخشی از هزینه‌های سازندگان است که در بازار رکودی که مردم توان خرید ندارند، مقاومت در این شرایط بسیار دشوار است.

سازنده قدیمی شیراز، بیان کرد که چنین هزینه‌هایی در نهایت منجر به افزایش قیمت مسکن می‌شود و هدف مشخصی ندارد. وی افزود: “امروز مشخص نیست این هزینه چرا و در چه مسیری از سازنده گرفته می‌شود. هرچند کارگران ساختمانی بهانه این تحمیل هزینه هستند، ولی ما سازندگان و کارگران ساختمانی شاهد هستیم که تامین اجتماعی هیچ خدماتی برای کارگران با توجه به دریافت چنین هزینه هنگفتی از سازندگان ارائه نمی‌دهد. در نهایت، سازنده مجبور است یک بار دیگر به تامین اجتماعی هزینه بیمه ارائه دهد تا کارگر را بیمه کند. هرچند در این بیست سال، کارگری را ندیدیم که بیمه داشته باشد. دلیل این موضوع آن است که کارگران تنها در یک ساختمان کار نمی‌کنند و دائم در حال جابجایی هستند. به همین دلیل، کارشناس بیمه نمی‌تواند استعلام دقیقی از کارگاه داشته باشد و به اداره بیمه ارائه دهد و به همین دلیل کارگران ساختمانی نمی‌توانند بیمه شوند.”

وی در آخر با ارائه راه‌حل‌هایی برای بیمه کارگران، این موضوع را به سهولت قابل حل دانست و افزود: “امروز تامین اجتماعی تعداد بسیار کمی از کارگران ساختمانی را بیمه می‌کند. در صورتی که با توجه به چنین درآمدی از سازندگان، می‌تواند تمام کارگاه‌های حقیقی و حقوقی ساختمانی را تحت پوشش قرار دهد و این موضوع را همانند کارگاه‌های تولیدی دیگر انجام دهد. به این صورت که از کارفرما و مجری بخواهد لیستی از کارگران خود را به اداره بیمه معرفی کنند و از این طریق لااقل سازنده پی ببرد که هزینه بالایی که از وی طلب می‌شود بابت چه موضوعی است.”

source

توسط chidanet.ir