به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از مهر، معاونت برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی در گزارشی عملکرد ۳۳ ماهه شرکت عمران شهرهای جدید را در بخش توسعه و طراحی شهرها و شهرک‌ها، تأمین خدمات روبنایی و زیربنایی، حمل و نقل و ترافیک، مسکن حمایتی، حمایت از جوانی جمعیت، پیمان و سرمایه‌گذاری، توسعه فرهنگی و اجتماعی و مدیریت املاک، تشریح کرد.

اتمام ۱۱۱ پروژه مطالعاتی در بخش طراحی شهرها و شهرک‌ها

در بخش توسعه و طراحی شهرها و شهرک‌ها، شرکت عمران شهرهای جدید پیشبرد ۶۲۱ پروژه مطالعاتی مختلف و اتمام ۱۱۱ مورد آنها را با هزینه‌کرد نزدیک به ۱.۴ همت انجام داد.

همچنین توسعه اراضی در قالب شهرهای جدید و شهرک‌های مسکونی دولتی به میزان ۹۰ هزار و ۱۹۷ هکتار در قالب تصویب ایجاد شهرهای جدید، الحاق اراضی به محدوده شهرها، صدور پروانه تأسیس و بهره‌برداری شهرک‌های مسکونی شامل صدور پروانه تأسیس سه شهرک، پروانه بهره‌برداری یک شهرک و ۱۳ پروانه مدیریت زمین ۱۳ شهرک مسکونی دولتی انجام شده است.

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در شهرک‌سازی‌ها

بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در شهرک‌سازی به میزان ۴۱۸ هکتار از دیگر اقداماتی است که در شرکت عمران شهرهای جدید انجام شد. در این بخش در قالب تدوین و تصویب اصلاحیه دستورالعمل شهرک‌سازی در کشور، راه‌اندازی سامانه درخواست شهرک‌های خصوصی و ثبت بیش از ۱۳۰ درخواست شهرک‌سازی، صدور پروانه تأسیس و بهره‌برداری از شهرک خصوصی و نظارت بر اجرای شهرک‌های کشور با صدور پروانه تأسیس یک شهری و پروانه بهره‌برداری سه شهرک انجام شده است.

اتمام مطالعات طرح جامع سکونتگاه‌های ساحلی ۶ شهر جدید و یک شهرک

توسعه سکونتگاه‌های جدید ساحلی با رویکرد مولدسازی در سواحل جنوبی کشور از دیگر اقدامات در این بخش است. این سیاست با انجام مطالعات امکان‌سنجی و مکان‌یابی ۲۷ سکونت‌گاه ساحلی و تصویب آن، اجماع‌سازی عمومی در کشور بین جوامع دانشگاهی، استانی، محلی، ملی و بخش خصوصی، آغاز مطالعات ساختاری- فضایی سکونتگاه‌های ساحلی، تهیه و طراحی مدل‌های حکمرانی، مدیریت و تأمین مالی، انجام مطالعات طرح جامع سکونت‌گاه در قالب ۶ شهر جدید و یک شهرک انجام شده است.

تکمیل ۶۴۹ پروژه روبنایی و زیربنایی شهرهای جدید با ۱۳.۹ همت سرمایه‌گذاری

در بخش تأمین خدمات روبنایی و زیربنایی نیز تکمیل ۶۴۹ پروژه روبنایی و زیربنایی با هزینه‌کرد ۱۳.۹ همت در شهرهای جدید تکمیل شد. این پروژه‌ها دارای کاربری‌های آموزشی، پژوهش و فناوری، بوستان و فضای سبز، گردشگری و تفریحی، تأسیسات شهری شامل شبکه و خطوط انتقال آب، فاضلاب، برق، گاز، مخابرات، همچنین تجهیزات شهری، تجاری-خدماتی، صنعتی-کارگاهی، بهداشتی-درمانی-امدادی، فرهنگی-هنری، مذهبی، ورزشی، اداری، انتظامی و نظامی، حمل‌ونقل، انبارها و معابر است.

پیگیری و اجرای ۳ قطار حومه‌ای در شهرهای جدید

در بخش حمل و نقل و ترافیک نیز احداث مسیری قطار حومه‌ای برای سه شهر جدید پیگیری و دنبال شد. پروژه احداث قطار حومه‌ای گلشهر به شهر جدید مهستان (هشتگرد) با راه اندازی ایستگاه «ماموت» و سیستم سیگنالینگ پروژه به طول ۵۲ کیلومتر، احداث قطار حومه‌ای اصفهان به شهر جدید بهارستان که این قطار در بخش عملیات زیرسازی و ابنیه فنی ۹۷ درصد پیشرفت و در بخش روسازی و ریل‌گذاری ۷۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سازه ایستگاه بهارستان نیز تکمیل شده است. همچنین احداث قطار حومه‌ای مشهد به شهر جدید گلبهار نیز در دولت سیزدهم پیگیری شد. این قطار حومه‌ای در بخش عملیات زیرسازی و ابنیه فنی ۹۷ درصد و در بخش روزمینی و حفاری تونل ۲۵ درصد و ایستگاه گلبهار ۵۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

واگذاری ۳۰۱۰ قطعه زمین به متقاضیان طرح جوانی جمعیت در شهرهای جدید

شرکت عمران شهرهای جدید در بخش مسکن حمایتی نیز مجموعه اقداماتی را به انجام رساند که شامل تحویل ۳۲ هزار و ۲۴ واحد و صدور دفترچه اقساط ۵۶ هزار و ۵۳۷ واحد مسکن مهر، شروع عملیات اجرایی ۱۴۸ هزار و ۱۸۵ واحد مسکن حمایتی است. همچنین در بخش حمایت از جوانی جمعیت نیز تخصیص سه‌هزار و ۱۰ قطعه زمین به خانوارها به‌منظور قانون حمایت از جوانی جمعیت و خانواده انجام شد.

جذب ۲۱ هزار میلیارد تومان سرمایه در پروژه‌های مشارکتی مسکن شهرهای جدید

در بخش پیمان و سرمایه‌گذاری نیز جذب بیش از ۲۱ همت از سرمایه‌گذاران در پروژه‌های مشارکتی، انعقاد ۵۷۶ قرارداد غیرمسکونی به مبلغ بیش از ۲.۹ همت برای پیشبرد امور اختصاصی و عمومی انجام شد. اجرای ۹۸۹ اقدام فرهنگی و اجتماعی در سطح شهرهای جدید از دیگر فعالیت‌هایی است که شرکت عمران شهرهای جدید در ۳۳ ماه خدمت دولت سیزدهم به انجام رساند.

۷۸۶ هکتار اراضی شهرهای جدید تملک شد

در بخش مدیریت املاک نیز تملک ۷۸۶ هکتار از اراضی شهرهای جدید، تأمین حدود هشت‌هزار و ۳۳۰ هکتار زمین با ظرفیت بیش از ۳۴۱ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن و واگذاری بیش از یک‌هزار و ۲۵۲ هکتار زمین برای پیشبرد امور توسعه شهری و درآمدزایی انجام شد.

به این مطلب امتیاز دهید

source

توسط chidanet.ir