پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 تا میانه دهه ۱۳۲۰ تامین یخ تهران برعهده یخچال‌های طبیعی در شمیران بود. ده سال بعد یخچال‌های صنعتی در تهران راه افتادند. بیش از ۴۰ یخچال برقی در سال ۱۳۳۳ در تهران تولید یخ را برعهده داشتند. بیش از ۶ هزار نفر از فروش و توزیع یخ امرار معاش می‌کردند. بزرگترین یخچال تهران یخچال شمشیری در محله وصفنارد قرار داشت. اکثر یخچال‌های جدید در اکبرآباد و وصفنارد (جنوب غربی تهران) ساخته شده بودند. توزیع کنندگان هر روز صبح قالب‌های یخ را با قاطر تحویل‌گرفته و راهی اماکن فروش مانند دکه‌های یخ فروشی در معابر شلوغ شهر می‌شدند. واحد فروش یخ در یخچال‌ها ری نامیده می‌شد. هر ری ۱۲ کیلو و هر ری در محل یخچال ۸ ریال و هنگام تحویل به فروشنده ۱ تومان و برای مصرف کنندگان بین ۱۵ ریال تا ۲ تومان فروخته می‌شد. در فصل گرما در تهران برخی فرشندگان عمده روزی ۱۰ هزار تومان یخ توزیع می‌کردند. هفته نامه اطلاعات هفتگی شماره ۶۷۴ مورخ ۸ خرداد ۱۳۳۳ در گزارشی از کارگا‌های صنعتی یخ تهران نوشته است. عکس‌های این گزارش را تماشا کنید.

عکس‌های تاریخی از یخ‌رسانی به مردم تهران با الاغ!

عکس‌های تاریخی از یخ‌رسانی به مردم تهران با الاغ!

 

عکس‌های تاریخی از یخ‌رسانی به مردم تهران با الاغ!

عکس‌های تاریخی از یخ‌رسانی به مردم تهران با الاغ!

source

توسط chidanet.ir