به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، فرشید پور حاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه در سه دهه گذشته مدل های مختلفی را در تولید مسکن برنامه ریزی کردیم گفت: در دولت های مختلف مسکن ملی و اقدام ملی برای جهش مسکن را تجربه کردیم و تمام این مدل ها را اگر بخواهیم واکاوی کنیم تاثیر چندانی در جبران عقب ماندگی های بخش مسکن نداشته اند.
وی ادامه داد: اجرای طرح نهضت ملی مسکن توانست بخشی از این عقب ماندگی ها را جبران کند اما نباید فراموش کرد که نقدینگی امروز در شرایط مطلوبی قرار ندارد و سطح دسترسی مردم به مسکن با توجه به تورم های شدید سخت شده است بنابراین باید دولت زمینه را برای بهبود وضعیت بخش مسکن فراهم کند و بتواند بازار مسکن را به سمت رونق هدایت کند.
او بیان اینکه تا به امروز بخش خصوصی بدون مداخلات دولت فعالیت داشته و همین امر باعث شده که تعداد واحدهای به بهره برداری رسیده به بیش از ۴۰۰ هزار واحد برسد گفت: هم اکنون پنج تا ۶ میلیون تقاضای مسکن در کشور داریم که بخش زیادی از افراد متقاضی به سن ازدواج رسیده اند بنابراین برای پاسخ گویی به این نیاز مسکنی باید بتوانیم بخش خصوصی را تقویت کنیم.
وی با بیان اینکه باید کمبود شش میلیونی مسکن را کاهش دهیم گفت: یکی از مشکلات اساسی در بخش مسکن آن است که ما برنامه ریزی منسجمی برای کاهش مشکلات بخش مسکن نداریم که در این بخش باید بتوانیم از حضور موثرتر بخش خصوصی استفاده کنیم.
پورحاجت افزود: حدود ۵ تا ۶ درصد از مسکنهای خالی برای کنترل بازار مسکن وجود دارد و اکنون این نگاه درآمدی موضوع ویژه تری است.
او گفت: بر اساس آمار نفوس ومسکن که سال ۹۵ اعلام شد ما یک و نیم میلیون از خانوارمان بدون مسکن یا بد مسکن بوده اند که برای تامین مسکن این خانوارها باید بتوانیم با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و مردمی سازی بخشی از نیاز مسکنی در کشور را تامین کنیم.