بخشی از ویژگی دکوراسیون منزل شما از نوع نورپردازی سقف خانه گرفته شده است. روش­ های زیادی برای نورپردازی بخش‌­های مختلف منزل وجود دارد، برای مثال استفاده از چراغ خطی در نورپردازی سقف خانه که قسمت مهمی از نور خانه را تامین می­‌کند. در نتیجه طراحی اصولی نورپردازی سقف و اجرای صحیح آن بسیار مهم است. در انتخاب نوع نورپردازی علاوه بر تاثیر آن در زیبایی ظاهر دکوراسیون، باید تامین نور کافی برای انجام کارهای مختلف در بخش ­های مختلف خانه در نظر گرفته شود. این مطلب از چیدانه می­‌تواند در نورپردازی سقف خانه به شما کمک کند.

متال تهران

 

بیشتر بخوانید: دکوراسیون پذیرایی منزل

انواع نورپردازی سقف

با تغییر نوع طراحی دکوراسیون و همچنین کاربرد تکنیک­ های جدید در نازک­ کاری ساختمان و طراحی سقف؛ نوع نورپردازی هم تغییراتی کرده است. نورپردازی سقف منزل انواع مختلفی دارد که با توجه به شرایط محیط و نیاز افراد طراحی می­ شود. برخی از انواع نورپردازی بر اساس نقش نورپردازی که در سقف دارند؛ عبارتند از:

نورپردازی عمومی:

به نورپردازی که برای ایجاد نور کلی فضا در نظر گرفته می ­شود نورپردازی عمومی می­ گویند. به طور مثال لوستری که در مرکز سقف نصب می ­شود و نوری را در کل فضای نشیمن تا پذیرایی پخش می­ کند یک نورپردازی عمومی محسوب می­ شود.

نورپردازی کاربردی:

وقتی یک چراغ را برای روشن کردن بخشی از فضا و تامین نور کافی برای انجام کاری نصب می­ کنید در واقع نورپردازی کاربردی است. به طور مثال؛ نصب یک چراغ برای روشن شدن فضای آشپزی در آشپزخانه و یا فضای مطالعه در اتاق خواب نوعی نورپردازی کاربردی است.

نورپردازی تاکیدی:

اگر بخواهیم بخشی از سقف و یا یک المان خاصی را شاخص ­تر جلوه دهیم، نورپردازی تاکیدی راه حلی برای آن است. نورپردازی تاکیدی مانند نوری که برای شاخص کردن تابلوهای عکس و یا آثار هنری در گالری­ ها تعبیه می­ شود.

نورپردازی دکوراتیو:

برخی از انواع نورپردازی بیشتر از اینکه نقش افزایش نور محیط را داشته باشند؛ به صورت دکوراتیو و خاص کردن فضا را بر عهده دارند. برخی از هالوژن­ های سقف پذیرایی نقش نورپردازی دکوراتیو دارند و سقف را مانند یک تابلو هنری تزیین می­ کنند.

مدل نورپردازی سقف

ایده ­های متنوعی برای نورپردازی سقف خانه وجود دارد؛ که برای این کار از چراغ­ های مختلفی استفاده می­ شود. در ادامه چندین ایده برای طراحی نورپردازی سقف آورده ­ایم:

  1. نورپردازی سقف با هالوژن
  2. کاربرد لوستر در نورپردازی سقف
  3. نورپردازی سقف با انواع چراغ خطی
  4. نور مخفی در نورپردازی سقف آشپزخانه و پذیرایی
  5. نورپردازی سقف کاذب پلکسی

مطلب پیشنهادی: نورپردازی سقف خانه های ایرانی چگونه است؟

 

1.نورپردازی سقف با هالوژن

یکی از انواع چراغ ­های پر کاربرد در طراحی نورپردازی سقف، هالوژن­ ها هستند. هالوژن برای نورپردازی فضاهایی مانند آشپزخانه، نشیمن و پذیرایی کاربرد دارد. در برخی از ایده­ های طراحی نورپردازی؛ هالوژن و ال­ای­دی را به صورت ترکیبی استفاده می­ کنند.

 

2.کاربرد لوستر در نورپردازی سقف

لوستر یکی از وسایلی است که در خانه ایرانی­ها به خصوص در پذیرایی دیده می­ شود. برای اینکه نور عمومی فضای منزل تامین شود و در عین حال یک اکسسوری تزیینی هم برای سقف داشته باشیم استفاده از لوستر ایده خوبی است.

3.نورپردازی خطی سقف

نورپردازی خطی یکی از ایده ­های نورپردازی برای فضاهای مدرن است. این طرح برای نورپردازی سقف کناف مخصوصا در پذیرایی و نشیمن بسیار مناسب است. برای نورپردازی خطی از چراغ­ های ال­ ای ­دی و همچنین چراغ­ های خطی استفاده می­ شود. نورپردازی خطی سقف می­تواند به صورت توکار و یا روکار طراحی شود.

مطلب پیشنهادی: نورپردازی خطی نما، جلوه ای خاص و خیره کننده

 

4.نور مخفی در نورپردازی سقف آشپزخانه و پذیرایی

نورپردازی که در آن منبع نور یا همان چراغ به کار رفته، به چشم دیده نمی ­شود ولی هاله ­ای از نور را می­ توانید ببینید. نور مخفی برای نورپردازی قسمت­ هایی از آشپزخانه و همچنین پذیرایی قابل استفاده است. یکی از ایده ­های نورپردازی سقف کناف؛ نورپردازی مخفی است. نورهای خطی به صورت مخفی کار می ­شوند.

5. نورپردازی سقف کاذب پلکسی

سقف کاذب پلکسی به صورت ورق­ه ای طلقی هستند که در ترکیب با سقف ­های کناف طراحی می­ شوند و مانند لایه ­ای شفاف نوری که در قسمت زیرین قرار دارد را منتشر می ­کند. این نوع نورپردازی برای فضاهایی مانند سقف آشپزخانه، لابی ساختمان، نشیمن و یا پذیرایی کاربرد دارد.

نورپردازی سقف خانه؛ از سقف راه پله تا سقف پذیرایی!

میزان نوری که در پذیرایی و یا آشپزخانه لازم است؛ در اتاق خواب و یا راهرو ضروری نیست؛ و یا نوری که در اتاق مطالعه تعبیه می­شود برای اتاق خواب و محل استراحت مناسب نیست. نورپردازی اصولی در زیبایی ظاهری دکوراسیون منزل تاثیرگذار است و از طرفی باید عملکرد مناسبی برای هر فضا داشته باشد.

اصول نورپردازی سقف خانه در بخش ­های مختلف:

  • نورپردازی سقف راه پله
  • نورپردازی سقف آشپزخانه
  • نورپردازی سقف اتاق خواب
  • نورپردازی سقف پذیرایی
  • نورپردازی سقف نشیمن

مطلب پیشنهادی: نورپردازی نمای ساختمان، نکته­ های مهم برای پرنور کردن نما!

 

نورپردازی سقف راه پله

با توجه به اینکه راه ­پله داخل یک ساختمان دوبلکس قرار دارد و یا برای یک آپارتمان است نورپردازی متفاوتی خواهد داشت. ممکن است برای نورپردازی راه پله داخل ساختمان از چراغ هایی در قسمت سطح پله­ ها استفاده شود؛ در صورتی که برای راه ­پله بین طبقات آپارتمان چراغ­ های سقفی تایمردار در سقف نصب ­شود. همچنین می­ توان از یک لوستر بلند برای ساختمان­ های دوبلکس که سقف بلندی دارند استفاده کرد.

مطلب پیشنهادی: سنسور چشمی راه پله، خودش همه جارو روشن می­ کنه!

نورپردازی سقف آشپزخانه

برای نورپردازی سقف آشپزخانه­ می ­توانید از انواع نورپردازی که در بخش قبلی بیان کردیم استفاده کنید. از نور طبیعی در نورپردازی آشپزخانه غافل نشوید و اگر آشپزخانه پنجره دارد از آن بهره ببرید. سقف کاذب با پلکسی و همچنین نورپردازی با هالوژن از روش ­ها رایج برای نورپردازی سقف آشپزخانه است. نورهای خطی می­ توانند انتخاب خوبی برای نورپردازی سطح زیر کابینت جهت اجرای نور مخفی است.

مطلب پیشنهادی: نورپردازی آشپزخانه مدرن، این 6 نکته رو رعایت کردین؟

 

نورپردازی سقف اتاق خواب

اتاق خواب فضایی برای آرامش است و با نور ملایمی که شدت کمی داشته باشد حس آرامش را برای خواب راحت ایجاد می­ کند. یک نور عمومی می­ تواند روشنایی کل اتاق را تامین کند، و در کنار آن نورپردازی خطی در بخشی از سقف می­ تواند نقش چراغ شب خواب را قبل از خواب داشته باشد.

نورپردازی سقف پذیرایی

قسمت پذیرایی در خانه­ های ایرانی؛ همیشه مورد توجه است. نورپردازی سقف پذیرایی را می ­توان با روش ­های مختلفی انجام داد. نکته مهم برای این کار؛ توجه به سبک طراحی دکوراسیون پذیرایی و همچنین ابعاد و مساحت فضا است. استفاده از خلاقیت در نورپردازی سقف پذیرایی مهم است. برای سقف کناف پذیرایی نورهای مخفی و یا هالوژن کاربرد زیادی دارند. همچنین اغلب افراد ترجیح می­دهند برای روشنایی کلی فضای پذیرایی از لوستر استفاده کنند.

نورپردازی سقف نشیمن

فضای نشیمن، فضایی برای دورهمی خانوادگی است که می­توان با نورپردازی صحیح، حس راحتی را در آن ایجاد کرد. نورپردازی سقف نشیمن را می ­توان ساده ­تر از پذیرایی در نظر گرفت. استفاده از چند نور مخفی به راحتی می­ تواند نور کافی برای نشیمن را تامین کند. برای نورپردازی سقف نشیمن؛ به فعالیت هایی که در نشیمن صورت می­ گیرد توجه کنید. ولی اگر فضایی است که اغلب برای تماشای تلویزیون و استراحت استفاد می­شود نور زیادی در آن لازم نمی ­شود. قابل تنظیم بودن میزان نورپردازی، برای فضای نشیمن مزیت­ هایی دارد زیرا افراد بر حسب نیاز خود میزان روشنایی نشیمن را کم و زیاد می­ کنند.

ایده ­هایی برای نورپردازی سقف خانه

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم؛ انواع مدل نورپردازی برای روشن­ کردن فضای خانه وجود دارد. در ادامه می ­توانید تصاویر مختلفی از ایده ­های نورپردازی سقف خانه را ببینید.

 

نورپردازی سقف فضای نشیمن

 

نورپردازی سقف با چراغ ال ای دی

 

نورپردازی سقف آشپزخانه

 

نورپردازی سقف راهرو

 

نورپردازی سقف اتاق خواب

 

نورپردازی سقف خانه

 

نورپردازی سقف مدرن

نورپردازی مدرن سقف 

طراحی روشنایی سقف اتاق

لوستر در روشنایی سقف

 

نورپردازی خطی در سقف منزل

نورپردازی هالوژن در سقف آشپزخانه

نور رنگی در سقف آشپزخانه

 

نورپردازی سقف کناف نشیمن

 

نورپردازی سقف

نوپردازی با چراغ ­های سقفی

کلام آخر:

نورپردازی سقف خانه، تاثیر زیادی در زیبایی دکوراسیون منزل و همچنین تامین نور خانه دارد. برای طراحی نورپردازی اصولی از اهالی فن چیدانه در زمینه نورپردازی کمک بگیرید.

 

مطالب پیشنهادی:

source

توسط chidanet.ir