بر اساس گزارش عملکرد طرح یارانه دستمزد بیش از ۳۷ هزار نفر از کارجویان موفق به انعقاد قرارداد کار شده‌اند و استان‌ خوزستان در صدر دریافت یارانه دستمزد قرار دارد.

به گزارش ایسنا، یکی از برنامه‌های موثر در حوزه اشتغال و از جمله سیاست‌های فعال بازار کار، طرح یارانه دستمزد است که از سوی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی به منظور ایجاد و حفظ اشتغال در استان‌های دارای نرخ بیکاری بالا اجرا می‌شود.

هدف از اجرای طرح، کاهش هزینه‌های به‌کارگماری نیروی کار جدید برای کارفرمایان، حفظ اشتغال و پایداری تولید، افزایش فرصت‌های شغلی و حمایت از بنگاه‌های خصوصی و تعاونی در کشور است و مناطق محروم و کم‌ برخوردار از اشتغال در اولویت اجرای طرح قرار دارند.

شغل‌اولی‌ها، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، کارجویان و بنگاه‌های اقتصادی رسمی فعال در شهرستان‌های کم برخوردار جامعه هدف این طرح را تشکیل می‌دهند.

بر اساس طرح یارانه دستمزد، در صورت جذب نیروی کار شغل اولی در واحدهای اقتصادی توسط کارفرمایان ۳۰ درصد مبلغ دستمزد مصوب شورای عالی کار به شکل یارانه از طرف دولت به مدت یک سال به کارفرمایان پرداخت می‌شود.

مطابق آخرین نتایج گزارش عملکرد اجرای طرح یارانه دستمزد تاکنون ۴۳ هزار و ۴۴۱ نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۳۷ هزار و ۲۶۳ نفر موفق به انعقاد قرارداد کار شده‌اند.۳۰۲ قرارداد نیز در شرف انعقاد است.این گزارش همچنین از استقبال ۷۰۱۸ کارفرما حکایت دارد.

استان‌های در صدر دریافت یارانه دستمزد

در بررسی توزیع استانی، استان‌ خوزستان در صدر بیشترین تعداد کارجوی ثبت‌نام شده و قرارداد منعقده است و پس از آن استان‌های مازندران و کرمانشاه دارای بیشترین تعداد جوینده کار ثبت نام شده و جذب شدگان به بازار کار هستند. البته این طرح در استان‌های بوشهر، ایلام،‌ کردستان،‌ سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی مشارکت کمتری از کارفرمایان را به ثبت رسانده است.

یارانه دستمزد وجهی است که به صورت ماهانه بابت بخشی از دستمزد نیروی کار شغل اولی به کارفرما پرداخت می‌شود و وزارت کار این طرح را با هدف کاهش هزینه‌های اشتغال نیروی کار جدید برای کارفرما به منظور پایداری و توسعه تولید و اشتغال، افزایش فرصت‌های شغلی در بازار کار و حمایت از بنگاه‌های بخش تعاونی و خصوصی به اجرا درآورده است.

داشتن مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر از جمله الزامات ثبت‌نام در این طرح است و متقاضیان و داوطلبان برای بهره‌مندی از مزایای طرح نباید از ۳۷ سال بیشتر داشته باشند. شرط سنی برای زنان سرپرست خانوار جوینده کار نیز تا سقف ۴۵ سال تعیین شده است.

از نگاه بسیاری از کارشناسان، یارانه دستمزد نه یک طرح بلکه ابزاری تشویقی برای جلب و جذب نیروهای کار جدید توسط کارفرمایان بخش خصوصی در استان‌های کم برخوردار است که با توجه به شرایط امروز بازار کار اجرای آن می‌تواند نیاز اشتغال بسیاری از جوانان و فارغ التحصیلان جویای کار و بنگاه‌های اقتصادی را مرتفع کند.

به گزارش ایسنا، متقاضیان و کارفرمایان به منظور بهره‌مندی از مزایای طرح و دریافت یارانه دستمزد می‌توانند به سامانه pyd.mcls.gov.ir مراجعه و مراحل ثبت‌نام خود را دنبال کنند.

انتهای پیام

source

توسط chidanet.ir