مسکن مهر تبدیل به غده ای وخیم برای تمام دولت های بعد از نهم و دهم شده است. حالا گفته می شود که ضرب الاجل دیگری برای مسئولین این طرح در نظر گرفته شده و به آنها اعلام شده که برای تکمیل واحدهای مسکن مهر، فقط تا پایان امسال فرصت دارند.
به گزارش پرشین سازه ، جلسه ای با حضور مدیران شرکت عمران شهرهای جدید و شهرهای تابعه برگزار شد و در طی آن به بررسی راهکارهای موجود برای تکمیل واحدهای مسکن مهر پرداخته شد. مقرر شد که تمام شهرهای جدید از راهکارهای لازم استفاده کنند تا در نهایت، واحدهای باقی مانده از مسکن مهر تا پایان امسال تکمیل شده و به دست متقاضیان برسد.
در این جلسه مدیران مختلفی همچون آقای محمدرضا احمدی، یکی از اعضای هیئت مدیره، قدرت الله ابک، مدیر کل فنی و اجرایی و البته مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن؛ آقای سید مهدی میرجوادی حضور داشتند. علاوه بر این، دیگر مدیران شرکت عمران شهرهای جدید و شهرهای تابعه نیز حضور به هم رسانده بودند تا در طول این جلسه ویدئوکنفرانسی آنلاین به بررسی مشکلات موجود در این طرح بپردازند و راهکاری اجرایی برای تکمیل واحدهای باقی مانده ارائه کنند.
بیشتر از ۱۵ سال است که طرح مسکن مهر آغاز شده! قرار بود واحدهای مزبور ۲ ساله تکمیل شده و تحویل داده شوند اما متاسفانه به دلیل انتخاب نادرست اراضی، عدم وجود زیرساخت های کافی و بسیاری از مشکلات دیگر، هنوز هم طرح مسکن مهر به سرانجام نرسیده است و خیلی از متقاضیان واحدهای خود را تحویل نگرفته اند.
کابوس مسکن مهر برای خیلی از متقاضیان هنوز به پایان نرسیده و نتوانسته اند واحدهای خود را تحویل بگیرند. بسیاری از آنها چندین برابر ارزش واقعی ملک، آورده های مالی داشته اند اما هنوز هم واحدی تحویل نگرفته اند. دولت نیز به دلیل کمبود منابع، قادر به تکمیل واحدها نیست و هنوز هم نتوانسته منابع مالی کافی به دست بیاورد. پیمانکاران بدقولی که واحدها را نیمه کاره رها کرده و با سرمایه مردم سوداگری کردند نیز، حسابشان جداست!
با توجه به این وضعیت مغشوش مسکن مهر، بعید است که به زودی بتوان واحدها را تکمیل کرده و به مردم تحویل داد. البته دولت سیزدهم با هدف تکمیل مسکن مهر پا به میدان گذاشت اما با اتمام نابههنگام دولت سیزدهم، طرح های این دولت نیز در هاله ای از ابهام فرو رفته است.
در جلسه مزبور نیز که با حضور جمعی از مدیران تشکل شد، برنامه ریزی لازم برای تعیین تکلیف واحدهای باقی مانده از مسکن مهر تا پایان سال جاری، صورت گرفت. قرار شد که تمام شهرها، اولویت تکمیل واحدها را به پروژه های سه جانبه اختصاص بدهند.
علاوه بر این، مقرر شد که تعاونی ها از طریق دعوت از متقاضیان و پیگیری دیگر راه های قانونی، نسبت به فروش اقساطی و تعیین تکلیف تسهیلات بانکی ۳۵ هزار واحد باقیمانده در شهرهای جدید اقدام نمایند. با توجه به این وضعیت، انتظار می رود که هر چه سریع تر، تکلیف بسیاری از واحدهای مسکن روشن شود.
در طی ۱۵ سالی که از آغاز طرح مسکن مهر می گذرد، بسیاری از متقاضیان اولیه امتیاز واحدهای خود را فروختند و این واحدها چندین بار دست به دست شدند، این در حالیست که هنوز بسیاری از آنها به اتمام نرسیده اند و اصلاً رنگ ساکن را به خود ندیده اند. همین عامل سبب شده که مسکن مهر نیز مانند بسیاری از طرح های مسکن دولتی، در نهایت به دست مخاطب نرسد و تبدیل به وسیله ای برای سوداگری شود.
۳۰ درصد پیشرفت بعد از ۱۵ سال!
بسیاری از واحدهای مسکن مهر بعد از ۱۵ سالی که از آغاز آنها می گذرد، هنوز سطح پیشرفت زیر ۳۰ درصد دارند. در جلسه مزبور قرار شد که تسهیلات بانکی این واحدها تسویه شود و تکلیف آنها مشخص گردد. همچنین مقرر گردید که آخرین راهکارهای لازم به منظور تکمیل و تحویل واحدهای باقی مانده توسط شرکت های وابسته نیز عملیاتی شود.
سوال اینجاست که تعداد واحدهای مسکن مهر در کل شهرهای جدید ایران چه تعداد است؟ بر اساس گزارش های رسمی ۴۰۵ هزار و ۵۷۱ واحد مسکن مهر در کل شهرهای جدید وجود دارد که تا به امروز، ۳۵۰ هزار واحد تکمیل شده و به دست متقاضیان رسیده است. اما برخی از این واحدها پیشرفت فیزیکی ناچیزی داشته اند و به همین دلیل در قالب پروژه های نهضت ملی مسکن، پروسه ساخت و ساز آنها دوباره به جریان افتاده است.
علاوه بر این، تا پایان سال قرار شده که ۳۵ هزار واحد مسکونی با پیشرفت زیر ۳۰ درصد نیز مسیر فروش اقساطی را طی کنند. البته برخی از این واحدها، پیشرفت فیزیکی خیلی کمی داشته اند و برای رسیدن به مرحله فروش اقساطی، نیازمند زمان هستند. به همین دلیل، تحویل آنها به شش ماه اول سال ۱۴۰۴ موکول شده است.
source