محمد آیینی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در بیستمین جلسه شورای نوسازی مسکن، بر اهمیت اجرای برنامه هفتم پیشرفت کشور تاکید کرد و این برنامه را اساس کار شرکت بازآفرینی شهری معرفی کرد. وی گفت: «برنامه هفتم پیشرفت، بسته‌ای هم‌پیوند برای اجرایی کردن اسناد بالادستی است که با اجرای آن، نوسازی متوازن بافت‌های فرسوده تحقق می‌یابد». آیینی افزود که در بودجه ارائه شده به مجلس، تاکید رئیس‌جمهور بر حمایت از بازآفرینی شهری است؛ موضوعی که می‌تواند به تسریع روند نوسازی بافت‌های فرسوده کمک کند.

وی با بیان اینکه بازآفرینی شهری در ایران نسبت به نمونه‌های غربی تفاوت‌های ماهوی دارد، خاطرنشان کرد: «در اروپا زلزله مطرح نیست و ساختمان‌های قدیمی همچنان پابرجا هستند، اما در ایران، بازآفرینی شهری بیشتر بر مقاوم‌سازی تاکید دارد.» آیینی تاکید کرد که بازآفرینی باید همراه با بهبود شبکه‌ها و زیرساخت‌های روبنایی و زیربنایی و ارتقای سطح خدمات فرهنگی و اجتماعی باشد تا تاب‌آوری و توانمندسازی ساکنان نیز تقویت شود.

آیینی همچنین از ابلاغ بسته تشویقی مختص بافت‌های فرسوده تاریخی خبر داد و گفت: «این بسته تشویقی با شکستن یک تابوی تاریخی، گام بزرگی به جلو محسوب می‌شود و نیازمند همکاری همه برای تحقق آن است.»

اجرای بسته تشویقی ۱۹ بندی در کردستان

در ادامه، امیرحسین جمشیدی، سرپرست معاونت مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان، گزارشی از روند بازآفرینی در این استان ارائه داد. وی گفت: «۳۷ درصد از بافت استان کردستان، فرسوده و ناکارآمد است و نگاه ویژه‌ای به آن نیاز است.» جمشیدی با اشاره به اجرای بسته تشویقی ۱۹ بندی در تمام شهرهای استان، افزود: «از تسهیلات تبصره ۱۸، برای ۳۲۸ واحد تسهیلات در نظر گرفته شده که تاکنون ۱۴۷ قرارداد منعقد شده و باقی قراردادها تا پایان سال تکمیل می‌شوند.»

وی همچنین اعلام کرد که در نیمه اول سال، هزار و ۶۲۵ واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان در دست نوسازی بوده و ۱۷ پروژه دیگر نیز با پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصد در حال ساخت است.

این نشست به صورت وبیناری و با حضور شهرداران و مدیران ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها برگزار شد.

source

توسط chidanet.ir