طبق آمارها، نیمی از جمعیت تهران را مستأجران تشکیل می دهند و متوسط قیمت مسکن در این شهر به رقم نجومی 88 میلیون تومان رسیده است.
به گزارش اخبار ساختمان، معاون شهردار تهران، حمیدرضا صارمی، با اشاره به اینکه بیش از 60 درصد از درآمد خانوارهای تهرانی صرف هزینه های مسکن می شود، اظهار داشت که شهرداری به دنبال اجرای طرح های مسکن ارزان قیمت است و در همین راستا تفاهمنامه ساخت 573 هزار واحد مسکونی به امضا رسانده است.
در سال 1400، شهرداری تهران با راه اندازی قرارگاه مسکن، تلاش کرد تا ساخت و ساز در پایتخت را تسهیل کرده و به ساماندهی این بخش کمک کند. به گفته رئیس سازمان نوسازی شهر تهران، مهدی هدایت، تا یک ماه آینده 50 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده شهر تهران به بهره برداری خواهد رسید. این اقدام در راستای تأمین مسکن مناسب برای قشر متوسط و پایین جامعه انجام می شود.
یکی از موانع مهم در این مسیر کمبود زمین و گرانی قیمت ها است. رئیس مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داده که با آزادسازی 300 هزار هکتار از 15 میلیون هکتار زمین خالی موجود در کشور، می توان مشکلات مسکن را تا حد زیادی حل کرد.
در این میان، نظرات مختلفی در مورد نقش شهرداری در حل بحران مسکن وجود دارد. کیومرث فاطمی، کارشناس مسائل شهری، بر این باور است که شهرداری نباید در ساخت و ساز ورود کند، چرا که این اقدام می تواند به افزایش قیمت مسکن منجر شود. اما در مقابل، محمد حسینیان، کارشناس مسکن، معتقد است که شهرداری می تواند با استفاده از ابزارهای در اختیار خود روند ساخت و ساز را تسهیل کرده و هزینه های تمام شده پروژه های مسکونی را کاهش دهد.
بر اساس آمارها، تهران به عنوان یک کلانشهر فرسوده سالانه به ساخت حدود 180 هزار واحد مسکونی نیاز دارد. اما کارشناسان می گویند که برای حل این مشکل، باید از زمین های ذخیره نهادها و سازمان ها استفاده کرده و شهروندان را با ارائه مشوق ها به نوسازی بافت های فرسوده ترغیب کرد. این بافت ها به دلیل دارا بودن زیرساخت های کافی، می توانند بهترین محل برای توسعه مسکن در تهران باشند.
تابناک
source