در روز گذشته، شهردار تهران به صحن شورای شهر آمد تا در خصوص ابهامات برخی از اعضای این شورا پاسخگو باشد. یکی از این ابهامات به پروژه های قرارگاه مسکن مربوط می شد و دیگری به موضوع ون های دولتی مرتبط بود که مدت ها پیش تحویل شهرداری شد.

به گزارش پرشین سازه ، علیرضا زاکانی در سال گذشته، خبر از تشکیل قرارگاه جهادی مسکن در شهرداری تهران داد و خاطرنشان ساخت که شهرداری تهران به شکل جدی می خواهد وارد حوزه ساخت و ساز مسکن شود و تشکیل این قرارگاه نیز به همین منظور است. اما با گذشت مدت ها از تشکیل این قرارگاه، خبری از ساخت مسکن نیست و اساساً مشخص نشد که هدف این قرارگاه در نهایت چه بوده!

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران، اولین سوال را از شهردار پایتخت در صحن علنی شورای شهر پرسید. ایشان دلایل عدم انجام و پیشرفت عملیات ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در سطح شهر تهران را جویا شد.

سوده نجفی در ادامه اظهارات خود پیرامون این موضوع، به تشریح وقایع پرداخت و خاطرنشان ساخت که برای ساخت ۵۵۰ هزار واحد مسکونی در قرارگاه مسکن تفاهم نامه هایی امضاء شده است اما در نهایت فقط ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی به عنوان عملکرد قرارگاه مزبور در حوزه ساخت و ساز گزارش شده!

نکته حائز اهمیت اینجاست که حتی همین ۲۰۰ هزار واحد مسکونی هم قابلیت ساخت و ساز ندارند و بعید است که در نهایت به نتیجه برسند. مثلاً بخشی از این ۲۰۰ هزار واحد مسکونی به پروژه بادران و اسلام آباد مربوط می شود که هر دو معارض ملکی دارند و بدون حل مشکلات حقوقی مربوط به آنها، اساساً نمی توان ملک و مسکن در آنها ساخت.

وی در ادامه به بخش دیگری از پروژه های مشکل دار پرداخت و اعلام کرد:

برخی از این پروژه ها مثل ده ونک و شهرک شهید محلاتی، مصوبات موضعی بوده اند و حتی امکان تشکیل پرونده حقوقی هم برای آن ها وجود ندارد.

با توجه به این شرایط، سوالی که مطرح می شود این است که بلاخره تکلیف این پروژه های وعده داده شده، چه می شود؟ از میان ۲۰۰ هزار واحد مسکونی وعده داده شده، فقط ۷۰ هزار واحد پروانه ساختمانی دریافت کرده اند که البته در خصوص صحت این آمار نیز باید اقداماتی صورت بگیرد.

خانم سوده نجفی در ادامه این سوال را از شهردار تهران مطرح کردند که چگونه بدون مجوز و پروانه ساخت، کلنگ زنی انجام شده است؟ مگر مسئولیت صدور پروانه ساختمانی به عهده شهرداری نیست؟

حتی برخی از این پروژه ها، بدون دریافت پروانه، کارگاه خود را تجهیز کرده اند و بدون اینکه به سازمان نظام مهندسی ارجاع داده شوند، گودبرداری آنها انجام شده است. سوال دیگر اینجاست که بدون پروانه ساختمانی، کلنگ زنی اتفاق افتاده؛ حالا سوال اینجاست که تکلیف این پروژه ها چه خواهد شد و اساساً در چه وضعیتی هستند؟

این عضو شورای شهر تهران در انتهای سخنان خود به اظهارات ضد و نقیضی که در مورد پروانه های صادر شده وجود دارد، اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که احتمالاً تناقض بزرگی در وضعیت پروژه ها وجود دارد.

بعد از پایان یافتن اظهارات این مقام مسئول در شورای شهر تهران، علیرضا زاکانی اعلام کرد که تا به امروز نزدیک به ۲۸۵ هزار واحد مسکونی، ذیل قرارگاه مسکن وارد مراحل عملیاتی شده و این موضوع بدان معناست که شهرداری، وظایف تسهیل گرانه خود را انجام داده است.

شهردار تهران در ادامه به موضوع کلنگ زنی بدون مجوز پرداخت و تاکید کرد که این موضوع، مصوبه بالاسری دارد. شهرداری ها و شوراها موظف هستند که ناظر بر طرح الگوی ملی، بر و کف بدهند و تفاهمی هم میان وزیر کشور و وزیر راه در خصوص این موضوع وجود دارد.

زاکانی تاکید کرد که مجوز کف و بر اعطاء می شود و مجموعه می تواند تا پایان سفت کاری، عملیات ساخت و ساز را پیش ببرد.

بر اساس توضیحات شهردار تهران، توافقی میان وزارت راه و وزارت کشور صورت گرفته تا بر اساس آن، پروژه های انبوه سازی دولتی آغاز به کار کنند. به پشتوانه همین توافق بوده که شهرداری زیر بار جلوگیری از ساخت و ساز بدون پروانه نرفته است. بر اساس ماده ۱۰۰ قانون شهرداری باید جلوی ساخت و ساز بدون مجوز گرفته شود اما با توجه به این تفاهمنامه، شهرداری توانسته این قانون را نادیده بگیرد.

البته موضوع مهم اینجاست که جزئیات توافق مزبور مشخص نیست و تقریباً شبیه به یک معمای حل نشده می ماند. با این وجود، اکثریت اعضای شورای شهر تهران با رای مثبت خود، اعلام کردند که از پاسخ شهردار تهران قانع شده اند.

source

توسط chidanet.ir