پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس تاریخ «انتخاب»: اسدالله علم (۱ مرداد ۱۲۹۸ بیرجند – ۲۵ فروردین ۱۳۵۷ نیویورک)، یکی از مهم‌ترین چهره‌های سیاسی دوران محمدرضا شاه، وزیر دربار از ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۶ و نخست‌وزیر ایران از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۲ بود. 

 

«انتخاب» هر شب یادداشت های روزنوشت علم را منتشر می کند.

 

۲۱ اردیبهشت ۱۳۴۹: صبح به کارهای جاری گذشت. ناهار را با عجله…. خوردم و بعد به فرودگاه رفتم، که شاهنشاه تشریف می‌آوردند. ساعت سه وارد شدند، حالشان الحمدالله خوب بود. در رکابشان با هلیکوپتر به نیاوران آمدیم. شهبانو پای هلیکوپتر بودند و معذرت خواستند که به فرودگاه نیامده‌اند. شاهنشاه نیم ساعتی با والا حضرت همایونی و بچه ها بازی کردند. فرمودند: ماشاء الله ولیعهد قد کشیده و مرد بزرگی شده است. 

بعد من شرفیاب شدم. کارهای این چند روز را عرض کردم. دو ساعت طول کشید. شاهنشاه قدری از وضع بد و نامطلوب ترکیه حکایت فرمودند. … عرض کردم: عده‌ای از کردهای نقشبندی حاضر شده اند به عنوان فراری از ایران بروند، [و پس از این که بختیار آنان را پذیرفت] او را بکشند. فرمودند: قبلاً این کار را کرده ایم و الان چند نفر از همین اشخاص در خانه او هستند، ولی نمیتوانند کاری بکنند: از این که شاهنشاه این قدر به من اعتماد دارند، بر خود بالیدم. فرمودند: به هر صورت امتحان عیبی ندارد .

سر شام نرفتم، در منزل ماندم و اوامر شاهنشاه را که مفصل بود به وزارتخانه های مختلف ابلاغ کردم. چشمم باز درد گرفت.

source

توسط chidanet.ir