یکی از مشوق های اصلی دولت برای رونق نوسازی در بافت فرسوده، ارائه تخفیف در مجوزهای ساختمانی بود. حالا شورای شهر تهران اعلام کرده که با تخفیف ۱۰۰ درصدی در عوارض صدور پروانه برای ساخت و سازهای تجمیعی در بافت فرسوده محله کن موافقت کرده است. به عبارت دیگر، تمام پلاک های ریزمتراژ که تصمیم به تجمیع دارند، می توانند از این مشوق بهره ببرند.

به گزارش پرشین سازه، جلسه دیروز شورای شهر تهران در حالی برگزار شد که نمایندگان به حوزه های مختلفی مثل اصلاح بخش الف ماده ششم مصوبه عوارض ساختمانی، ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح های توسعه شهری و بهای خدمات حوزه شهرسازی تهران و ارزش معاملاتی موضوع تبصره ۱۱ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری از سال ۱۴۰۳ پرداختند.

یکی از اصلی ترین دلایل دریافت هزینه برای صدور مجوزهای ساختمانی توسط شهرداری، این است که این نهاد عریض و طویل، درآمد ثابت و پایداری ندارد و به همین دلیل از این طریق یا حتی تراکم فروشی اقدام به کسب درآمد می کند. این در حالیست که برای بهبود وضعیت بازار مسکن و رونق ساخت و ساز، باید فکر دیگری به حال این وضعیت شود.

یکی از اعضای کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران اعلام کرد که بر اساس مصوبه هایی که قبلاً در شورای شهر تهران تصویب شده، ساختمان هایی که بالاتر از خط خیابان انقلاب بودند، نمی توانستند از بسته های تشویقی بافت فرسوده استفاده کنند. در واقع این بسته ها فقط مختص کسانی بود که در محله های جنوبی تهران ساکن بودند و می خواستند اقدام به نوسازی کنند.

مهدی عباسی می گوید که با بررسی های انجام شده، مشخص شد که بسیاری از محله های تهران دارای بافت فرسوده هستند و اگر همه ساکنان محلات تهران بتوانند از این بسته های تشویقی استفاده کنند، شاهد توسعه نوسازی در پایتخت خواهیم بود. طرح تخفیف ۱۰۰ درصدی دریافت پروانه ساختمانی برای نوسازی بافت فرسوده محله کن در همین راستا ارائه شده است.

معاون شهرسازی شهرداری تهران نیز در خصوص این لایحه توضیحاتی ارائه کرد و خاطرنشان ساخت که در سال گذشته، شهرداری تهران پیشنهاد کرده بود که برای ساختمان های فرسوده ای که زیر خط خیابان انقلاب هستند، تخفیف ۵۰ درصدی مجوز ساختمانی ارائه کند.

حمیدرضا صارمی گفت که با این وجود، شورای شهر تهران تخفیف ۱۰۰ درصدی را برای املاک واقع در این محلات تصویب کرد. وی در ادامه به این نکته اشاره کرد که ساختمان های فرسوده فقط در محله های جنوبی تهران نیستند. مثلاً در محله کن ۸۹ درخواست صدور پروانه برای نوسازی بافت فرسوده ارائه شده بود که تعدادی از آنها به مرحله صدور هم رسیده اند.

صارمی در بخش دیگری از صحبت های خود اعلام کرد:

ما دو هزار میلیارد تومان تخفیف برای بافت فرسوده در نظر گرفته ایم اما دولت این رقم را پرداخت نمی کند.

این مقام مسئول خاطرنشان ساخت که این مشوق ها تا ۷۰ درصد می توانند بر رونق نوسازی بیافزایند. آمارها نشان می دهند که بعد از تصویب طبقه اضافه به عنوان مشوق، صدور پروانه با رشد ۳۰۰ درصدی مواجه شد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه یادآور شد که تخفیف های ارائه شده به مالک نمی رسد، بلکه متعلق به سازنده است. این ساز و کار در نظر گرفته شده تا در نهایت، تخفیف های ارائه شده هدفمند باشند.

صارمی خاطرنشان ساخت که این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که امروزه می بینیم که بیشتر سازنده ها در جایی ساخت و ساز می کنند که تا ۸۰ درصد بافت نوسازی شده دارند. هدف این است که بافت های فرسوده ترمیم شوند و سازه های این محلات مقاوم تر شوند. به همین دلیل است که تخفیف ها به سازنده تعلق می گیرد نه مالک!

ایشان در ادامه تصریح کرد که برای تخفیف بافت فرسوده باید لایحه آورد. در حال حاضر، عوارض چندانی در بافت فرسوده دریافت نمی شود و به همین دلیل لازم نیست که تخفیف ۱۰۰ درصدی به سازندگان تعلق بگیرد.

در نهایت جلسه شورای شهر به پایان رسید و اعضای شورا فقط به تخفیف ۱۰۰ درصدی عوارض صدور پروانه بابت تجمیع پلاک در محله کن رای مثبت دادند. قرار شد که برای الباقی محله های تهران که دارای بافت فرسوده هستند، معاونت شورای شهرسازی شهرداری تهران، لایحه ای به شورای شهر ارائه کند و تکلیف این محله ها که بالاتر از خط خیابان انقلاب هستند را روشن کند.

یکی از بزرگترین پتانسیل های مسکن سازی در کشور، متعلق به بافت فرسوده است. در صورتی که صدور پروانه ساختمانی در این بافت رونق بگیرد، احتمالاً بخش بزرگی از مشکلات مسکن حل و فصل خواهد شد.

source

توسط chidanet.ir