گروهی از محققان، موفق به توسعه سرامیک های فتوولتائیک شده اند که می تواند نور خورشید را با بازده هزار برابر بیشتر از صفحات خورشیدی، به انرژی تبدیل کند.
به گزارش اخبارساخته ها؛ گروهی از محققان دانشگاه صنعتی زوریخ، موفق به توسعه سرامیکهای فتوولتائیک شدهاند که میتواند نور خورشید را با بازده هزار برابر بیشتر از صفحات خورشیدی سیلیکونی، به انرژی تبدیل کند.
سرامیک فتوولتائیک شامل یک ساختار پروسکایت با چارچوب فلزیِ آلی است که میتواند با جذب نور طبیعی، بار الکتریکی ایجاد کند و الکتریسیته حاصل، امکان تقسیم مولکولهای آب به هیدروژن و اکسیژن را فراهم کند. سپس، هیدروژن بهعنوان یک حامل انرژی ذخیره میشود. بار الکتریکی تولید شده توسط سرامیک فتوولتائیک میتواند انرژی شیمیایی را نیز ذخیره کند که یک جایگزین عالی برای سوختهای فسیلی است.
اگرچه پروسکایتها به دلیل کارایی خود در جذب نور بسیار کاربردی هستند، اما در برابر گرما، رطوبت و فشار مکانیکی نیز بسیار حساس هستند. برای غلبه بر این چالش، از اکسید آلومینیوم استفاده میشود که از بروز شرایط ناخواسته در ساختار سرامیک پیشگیری میکند.
دانشمندان توانستهاند فناوری بیشتری را برای استفاده از منابع طبیعی و تولید سوخت مایع از نور خورشید و هوا توسعه دهند. در این روش و برای استفاده بیشتر از انرژی نور خورشید، یک راکتور خورشیدی در معرض نور متمرکز شده توسط یک آینه سهموی قرار داده شده است.
این نوآوری میتواند دما را به ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد برساند و منجر به یک واکنش ترموشیمیایی شود که آب و دیاکسید کربن گرفته شده از هوا را تجزیه میکند. ترکیب حاصل را میتوان برای تولید سوختهای مایع همچون نفت سفید در صنعت هوانوردی استفاده کرد.
انتهای پیام/
source