در راستای تشویق سازندگان و مالکان به ساخت مسکن در بافت فرسوده و نوسازی این نواحی، قرار است کسانی که در این محوطه سرمایه گذاری می کنند تا ۱۰ سال مشمول معافیت های مالیاتی شوند.

به گزارش پرشین سازه ، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران ضمن اعلام این خبر خاطرنشان ساخت که معافیت های در نظر گرفته شده در جهت اجرای برنامه هفتم توسعه می باشد.

بیش از سه سال است که نوسازی بافت فرسوده و پتانسیل هایی که می تواند در ساخت مسکن داشته باشد، موردتوجه دولت قرار گرفته و تلاش کرده در این مدت با ارائه مشوق های مختلف، سازندگان را به حضور در بافت فرسوده تشویق کند. همچنین با پرداخت تسهیلات کم بهره و بلندمدت به دنبال ترغیب مالکان جهت نوسازی این بافت می باشد. به همین دلیل است که بخش زیادی از پروانه های ساختمانی صادر شده در شهرهای بزرگ به نوسازی بافت فرسوده متعلق است.

گفته می شود که در نوسازی این بافت، تهران رتبه اول را دارد و بعد از آن، شهر مشهد با بیشترین مساحت بافت فرسوده در رتبه دوم نوسازی واقع شده است.

حسین جنتی، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران اعلام کرد که معافیت های برنامه هفتم توسعه، فرصتی فوق العاده برای مردم این محلات و سرمایه گذاران ایجاد می کند تا در طرح های احداثی صنایع، محلی، گردشگری، فرهنگی، آموزشی و ورزشی حضور داشته باشند.

وی در ادامه به این نکته مهم اشاره کرد که بر اساس بند “پ” ماده ۵۲ قانون برنامه هفتم توسعه، تمام سرمایه گذارانی که در بافت فرسوده اقدام به ساخت و ساز می کنند تا ۱۰ سال مشمول معافیت های مالیاتی خواهند شد.

البته در کنار تمام این مزیت ها، مشوق های دیگری از جمله طبقه اضافه، تراکم بیشتر، رفع محدودیت های پارکینگ و غیره نیز به سازندگان ارائه شده تا نسبت به ساخت و ساز در این بافت، ترغیب شوند. بسته نوسازی در تهران شامل ۱۹ بند تشویقی است. این بسته های مشوق در شهرهای مختلف کشور با توجه به نیاز سازندگان و شهروندان تغییر کرده! گفته می شود که بیش از ۹۰ درصد شهرداران کل کشور به طرح نوسازی پیوسته اند و بسته های مشوق نوسازی را طراحی کرده اند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در ادامه صحبت های خود به بخش دیگری از مشوق های سازندگان بافت فرسوده اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که تمام معافیت ها و امتیازهای قانونی سرمایه گذاری در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته نیز به سرمایه گذاران این بافت ها تعلق خواهد گرفت. این مزیت ها که منطبق بر قانون جهش تولید مسکن است، تلاش دارد که علاوه بر نوسازی چهره شهرها و روستاها، از پتانسیل بالای آنها برای ساخت مسکن استفاده کند.

حسین جنتی در ادامه صحبت های خود به نقش تسهیل گر دولت اشاره کرد و یادآور شد که هرجا دولت نقش تسهیل گر داشته است، اتفاقات مثبتی رخ داده. مشوق ها و معافیت های مالیاتی که دولت در قالب بسته های تشویقی ارائه می کند، همواره منجر به پیشرفت پروژه ها و اجرای سریع تر طرح ها شده است.

یکی از اضلاع مهم طرح نوسازی بافت فرسوده، شهرداری است که با اقدامات خود می تواند نقش موثری در اجرای هرچه بهتر طرح های نوسازی داشته باشد. شهرداری های سراسر کشور باید تلاش کنند تا غبار فقر و محرومیت را از چهره شهر بزدایند و طرح هایی که در این راستا عمل می کنند را پیش ببرند.

یکی از مهم ترین کارهایی که شهرداری ها می توانند انجام دهند، ارائه تخفیف در صدور پروانه های ساختمانی است که قطعاً منجر به جلب توجه سازندگان خواهد شد. دولت مقرر کرده که شهرداری ها معادل ۵۰ الی ۱۰۰ درصد عوارض صدور پروانه را تخفیف بدهند و مابه‌التفاوت را از دولت دریافت کنند. در حال حاضر بخش زیادی از مجوزهای صادر شده در تهران، مدیون همین تخفیف هاست.

در خبرهای اخیر نیز گفته شد که برای اولین بار، تخفیف صدور پروانه ساختمانی برای نوسازی بافت فرسوده محله کن ارائه شده است. تا پیش از این، فقط محله های جنوبی پایتخت می توانستند از این تخفیف ها بهره ببرند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران خاطرنشان ساخت که قانون می گوید که نظام مهندسی نیز برای صدور پروانه تخفیف ۳۰ درصدی به سازندگان بافت فرسوده ارائه کند. شهرداری ها نیز موظف به ارائه تخفیف ۵۰ الی ۱۰۰ درصدی هستند. این یک الزام قانونی برای شهرداری هاست و باید به آن تمکین کنند.

تنها از طریق همین مشوق هاست که می توان بافت فرسوده را نوسازی کرد و مالکان یا سازندگان را به حضور در چنین طرح هایی تشویق کرد. در غیر این صورت، بعید است که اتفاق خاصی در حوزه نوسازی رخ بدهد و هرساله شاهد گسترش بافت ناکارآمد شهری خواهیم بود.

source

توسط chidanet.ir