موضوع عملکرد قرارگاه جهادی مسکن دوباره مطرح شده و برخی از مسئولین مربوطه را به واکنش وادار کرده است. سخنگوی شهرداری تهران می گوید که از دستاوردهای این قرارگاه، افزایش صدور پروانه ساختمانی است که این سیر صعودی را به خوبی می توان در آمار ساخت و سازهای پایتخت مشاهده کرد.

به گزارش پرشین سازه ، مطهر محمدخانی تاکید کرد که تغییر وضعیت ساخت و ساز در تهران به دلیل تغییر رویکرد شهرداری و طرح های موضعی و موضوعی کمیسیون ماده ۵ است. بنابراین می توان گفت که قرارگاه جهادی مسکن با موفقیت عمل کرده است.

وی در ادامه به آمارهای صدور پروانه ساختمانی برای نهضت ملی مسکن اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که این وضعیت نشان می دهد که صنعت ساختمان در تهران، روزهای خوبی را سپری می کند.

محمدخانی می گوید که در سال های گذشته و ابتدای دهه ۹۰، پروانه های صادر شده برای شهر تهران از ۳۰ هزار فقره عبور می کرد اما حالا که بیش از یک دهه رکود بر بازار ساختمان سازی سایه افکنده، تعداد پروانه های صادر شده به ۵ هزار و ۸۰۰ پروانه در سال ۱۴۰۰ رسیده است. این آمار ترسناک نشان می دهد که در طی ۱۰ سال، چه اتفاقاتی برای صنعت ساختمان رخ داد و چگونه به حضیض ذلت کشانده شد.

بر اساس گفته های سخنگوی شهرداری تهران، ششمین دوره مدیریت شهری با نگاه تسهیلگری در بخش تولید مسکن و ساختمان بر روی کار آمد و تلاش کرد که مشکلات فعالان این صنعت را حل کند.

وی در ادامه یادآور شد: یکی از موضوعاتی که برای مدیریت شهری دوره ششم اولویت بود، نوسازی بافت فرسوده بود که خوشبختانه با ارائه بسته های مشوقی مثل تخفیف در صدور پروانه ساختمانی، تراکم و طبقه اضافه برای بافت فرسوده و غیره، این مشکل تا حدی حل شده است.

این مقام مسئول در شهرداری تهران در ادامه صحبت های خود خاطرنشان ساخت که با کمک شورای اسلامی شهر تهران و تصویب هایی که در کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی شهرسازی و معماری انجام شد، اتفاقات خوبی در حوزه نوسازی بافت فرسوده رخ داده و به وضوح، آمارها نشان می دهند که تعداد ساختمان های در دست نوسازی افزایش پیدا کرده اند.

محمدخانی می گوید که تعداد واحدهای نوسازی شده از سالی ۱۵۰۰ فقره به ۴۲۰۰ ساختمان در سال رسیده است. این نشان می دهد که اقدامات مشوق موثر بوده اند و توانسته اند میل و رغبت سازندگان به حضور در این بافت را بالا ببرند.

برداشت دیگری که می توان از این آمارها داشت، این است که سازندگان ساختمانی به سیاست های جدید شهرداری اعتماد بیشتری پیدا کرده اند و پیش بینی می کنند که در آینده، وضعیت بازار مسکن بهتر خواهد شد. به همین دلیل است که دوباره پا به صنعت ساختمان گذاشته و آمار ساخت و ساز مسکن در تهران را بالا برده اند.

مشوق های ساختمانی در حوزه نوسازی بافت فرسوده یک فایده دیگر هم داشته و اجازه نداده که رکود عمیق تری بر تولید مسکن پایتخت سایه بندازد. گرچه در طی سال های گذشته، سیر صدور پروانه ساختمانی نزولی بوده اما در طی سال اخیر، شهرداری موفق به معکوس کردن این روند شده و حالا مشخصاً سیر صعودی پیدا کرده است.

مطهر محمدخانی در ادامه صحبت های خود به افرادی اشاره کرد که گویی تمایلی به رونق ساخت و ساز در تهران ندارند و مدام در امورات مربوط به آن، اخلال ایجاد می کنند. عدم ساخت و ساز مسکن در تهران منجر به این گرانی ها شده و از سوی دیگر، بافت فرسوده را نیز افزایش داده است.

واقعیت اینجاست که در کشور ما، عمر مفید ساختمان ها چندان بالا نیست و نیاز به نوسازی مدام تکرار می شود. سخنگوی شهرداری تهران تاکید کرد که اگر قرار بود سیاست سال های گذشته بر بخش نوسازی حاکم باشد، باید در سال های آتی شاهد حجم وسیعی از بافت فرسوده در سطح شهر تهران می بودیم.

یکی از سوالات دیگری که از سخنگوی شهرداری تهران پرسیده شد، موضوع ساخت ۲۴ شهرک الگو بود که از ابتدای سال جاری آغاز شده بود و هنوز مشخص نیست که در چه مرحله ای از ساخت و ساز قرار گرفته اند. محمدخانی تصریح کرد که تا به امروز، بحث ها و توضیحات زیادی در خصوص شهرک های الگو شده است. موارد زیادی نیز مورد بررسی قرار گرفته اند و اشکالات آنها شناسایی شده است. برخی از این شهرک های الگو در حد طرح هستند که باید در کمیسیون ماده ۵ شهرداری مطرح شوند و در صورت تصویب، اجرایی خواهند شد.

البته لازم به ذکر است که برخی از این شهرک های الگو که در منطقه ۱۹ تهران جانمایی شده بودند، حالا به مراحل ساخت و ساز وارد شده اند.

source

توسط chidanet.ir