گرچه بازار مسکن رکودی است و اتفاق خاصی هم در آن رخ نمی دهد اما به نظر می آید که این وضعیت، چندان هم منجر به کاهش قیمت ها نشده است. نائب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران می گوید که در همین دو ماه گذشته، قیمت مسکن در منطقه ۲۲ تهران با رشد ۳۴ درصدی و در منطقه ۱، با رشد ۳۰ درصدی مواجه بوده است.
به گزارش پرشین سازه ، خیلی از کارشناسان و سیاستگذاران دولت، تصور می کردند که با سیاست های انقباضی خود می توانند جلوی رشد قیمت ها را بگیرند اما به عینه می بینیم که این موضوع نه تنها منجر به کاهش قیمت ها نشده، بلکه رکودی سخت و سنگین بر بازار حاکم کرده که در طی چندین دهه قبل بی سابقه بوده است.
داوود بیگی نژاد می گوید که در حال حاضر، روند معاملات بازار مسکن به شدت کُند شده و گرچه در برخی از مناطق، میزان تقاضا بیشتر است اما به هرحال هنوز هم وضعیت رکودی است و تا رونق فاصله زیادی دارد.
بیگی نژاد تاکید می کند که بازار مسکن به یک تلنگر نیاز دارد تا دوباره رونق پیدا کند اما متاسفانه، سیاست های حاکم بر این بازار درست نیست و کاهش قدرت خرید در بخش معاملات خرید و فروش و اجاره، به وضوح دیده می شود. همین عوامل سبب شده تا بازار مسکن به این وضع بیفتد و تا این حد گران شود.
بررسی های میدانی و آمارهای رسمی نشان می دهند که معاملات مسکن فقط در برخی از مناطق تهران رونق دارد و عملاً در بسیاری از مناطق، کمتر خریدار و فروشنده ای پیدا می شود. رکود فراوان جوانب مختلف بازار را فرا گرفته و بعید است که به زودی این رویه تغییر کند.
در مناطقی که رونق معاملات مسکن بالاتر است، قیمت میانگین نیز بیشتر شده! در واقع سیستم عرضه و تقاضا باعث شده که قیمت ها بالاتر برود. البته لازم به ذکر است که در برخی از مناطق شمالی تهران، شاهد رکود تورمی هستیم و عملاً دست خریدار از بازار این مناطق کوتاه شده است.
قیمت برخی از منازل لوکس مناطق یک تا سه به قدری بالا رفته که حتی اقشار مرفه و ثروتمند جامعه نیز قدرت خرید خود را از دست داده اند. کاهش قدرت خرید به تدریج از مناطق شمالی شروع شده اما حالا مناطق میانی و جنوبی تهران را نیز در بر گرفته است. به عبارت دیگر، حالا خرید مسکن در پایتخت به رویایی دور و دراز برای متقاضیان تبدیل شده است.
در حال حاضر و با توجه به آمارهای رسمی، بیشترین افزایش قیمت در طی دو ماه گذشته به منطقه ۲۲ مربوط بوده است که رشد ۳۴ درصدی داشته است. در جایگاه دوم منطقه ۱ تهران قرار گرفته که در همین مدت کوتاه توانسته ۳۳ رشد کند.
البته ناگفته نماند که روند رشد قیمت ها فقط مربوط به مناطق شمالی تهران نبوده، بلکه در مناطق جنوبی نیز شاهد افزایش قیمت بوده ایم. مثلاً مسکن در منطقه ۲۰ تهران با رشد ۳۰ درصدی مواجه شده است که آن را به جایگاه سوم بیشترین رشد قیمت در طی دو ماه اخیر می رساند.
در مناطق دیگر پایتخت نیز شاهد رشد کم و بیش قیمت ها بوده ایم. مثلاً تصور می رفت که به تأسی از منطقه ۱، منطقه ۲ و ۳ نیز با رشد قیمت زیادی مواجه شوند اما می بینیم که افزایش قیمت در منطقه ۲ فقط ۷.۵ درصد بوده که اختلاف زیادی با منطقه ۱ دارد. در منطقه ۳ نیز، مسکن با افزایش قیمت ۶.۵ درصدی مواجه بوده است.
در منطقه ۱۰ نیز که یکی دیگر از مناطق پررونق و محبوب پایتخت به شما می روند، قیمت ها در دو ماه گذشته ۱۰ درصد رشد کرده اند.
نکته جالب توجه اینجاست که این تغییر قیمت بیشتر در ماه آذر رخ داده است؛ چرا که بررسی ها نشان می دهد تا حد فاصل مهر تا آبان، قیمت پیشنهادی فروشندگان تفاوت خاصی نکرده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که در همین مدت کوتاه آبان تا آذر، قیمت ها اینگونه بالا رفته اند.
افزایش قیمت مسکن به معنای بر باد رفتن آرزوی خرید خانه توسط میلیون ها نفر مستاجری است که با زحمت مشغول پس انداز هستند تا بلکه روزی بتوانند خانه ای کوچک در این شهر بزرگ بخرند. البته که تورم مسکن، غولی است که همواره در حال بلعیدن آرزوهای مستاجران است. اقداماتی که دولت برای کنترل بازار انجام داده هم نه تنها منجر به کاهش قیمت نشده، بلکه مشکلی به مشکلات بازار اضافه کرده و رکود فراگیر را پدید آورده است که طبعاً در آینده، اثرات جبران ناپذیری بر بازار خواهد گذاشت.
source