فتح الله بیات در گفتوگو با ایسنا، در ارزیابی احتمال تعیین مزد منطقهای ابراز عقیده کرد و گفت: در بحث تعیین مزد منطقه ای باید زیرساختها و چارچوب آن در ابتدا فراهم شود لذا اگر می خواهیم به این مسأله ورود کنیم، بحث صنایع مختلف هم ممکن است به میان آید و با این معضل مواجه شویم که چگونه مزد صنایع را تفکیک کنیم.
وی افزود: معتقدم یکی از دلایلی که باعث شده مزد منطقهای اجرا نشود، صرفنظر از نبود زیرساختهای لازم بحث تفکیک مزد صنایع است بنابراین در شرایط فعلی بهتر است به این گونه مباحث حاشیه ای ورود نشود و به اصل موضوع دستمزد در قالب جلسات کارشناسی و پژوهشی پرداخته شود.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی درعین حال بر لزوم تعیین هزینه سبد معیشت کارگران تاکید کرد: درحال حاضر هزینه سبد معیشت در کلانشهرها بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان و در مناطق کم برخوردار و شهرهای کوچک تا ۲۰ میلیون تومان برآورد میشود و بخش عمده این تفاوت به مواردی همچون مسکن برمیگردد زیرا هزینههای مسکن و اجارهبها در شهرهای بزرگ بیشتر است.
بیات پیامدهای اجرای مزد منطقهای را مورد اشاره قرارداد و گفت: این موضوع به طور حتم روی جابهجایی نیروهای کار تاثیرگذار خواهد بود و موجب مهاجرت نیروی کار از مناطق کم برخوردار به شهرهای بزرگ خواهد شد.
به گفته وی با منطقه ای شدن دستمزدها، افراد به امید دریافت حقوق و دستمزد بیشتر از روستاها و شهرها به کلانشهرها مهاجرت میکنند ولی وقتی نمیتوانند از عهده هزینههای سنگین زندگی و اجاره بها در کلانشهرها برآیند ناچار به سکونت در حاشیه شهرها می شوند و این مساله سرآغاز ایجاد معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی بسیاری خواهد بود.
انتهای پیام
یک فعال کارگری با بیان اینکه اجرای طرح مزد منطقه ای روی جابه جایی نیروی کار اثرگذار است، گفت: با منطقه ای شدن دستمزدها، افراد به امید دریافت حقوق و دستمزد بیشتر از روستاها و شهرها به کلانشهرها مهاجرت میکنند و این امر موجب خالی شدن روستاها و رواج حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ می شود.
source