برای اینکه بین رادیاتور پنلی یا پره ای، گزینه مناسب را انتخاب کنیم بطور کلی به نوع سیستم گرمایشی پکیج یا موتورخانه بستگی دارد،رادیاتور پره ای بخاطر مقاومت بالاتر به فشار و قدرت بالاتر پمپ مناسب سیستم گرمایشی موتورخانه است اما اگر سیستم گرمایشی پکیج باشد به خاطر هزینه خرید و نصب پائین تر و سازگاری مبدل مسی پکیج با فولاد رادیاتور پنلی گزینه مناسب تری می باشد.

به گزارش اخبار ساختمان، برای اینکه بین رادیاتور پنلی یا پره ای، گزینه مناسب را انتخاب کنیم بطور کلی به نوع سیستم گرمایشی پکیج یا موتورخانه بستگی دارد،رادیاتور پره ای بخاطر مقاومت بالاتر به فشار و قدرت بالاتر پمپ مناسب سیستم گرمایشی موتورخانه است اما اگر سیستم گرمایشی پکیج باشد به خاطر هزینه خرید و نصب پائین تر و سازگاری مبدل مسی پکیج با فولاد رادیاتور پنلی گزینه مناسب تری می باشد، در ادامه به بررسی با جزئیات بیشتر به مقایسه رادیاتور فولادی و آلومینیومی می پردازیم.

 

مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای

موقع انتخاب بین این دو نوع رادیاتور،اگر فقط قیمت کمتر برایتان اهمیت داشته باشد رادیاتور پنلی بهتر است یا اگر سرعت گرمایش و وزن پائین تر مهم باشد رادیاتور پره ای میتواند بهتر باشد،البته مزیت های رقابتی گوناگونی وجود دارد که در ادامه با شرح کامل به آنها می پردازیم در نهایت با بررسی همه آنها و اولویت های خود میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید

رادیاتور پنلی ارزانتر از رادیاتور پره ای

رادیاتور پنلی به واسطه ارزان تر بودن فولاد نسبت به آلومینیوم از رادیاتور پره ای قیمت کمتری دارد،که با توجه به ابعاد پنل از 40 تا 160 سانتی متر و سایز های بزرگتر بصورت سفارشی میتوان ان را انتخاب نمود

جزئیات بیشتر دربارهمحاسبه رادیاتور پنلی

امکان تعمیر و تعویض پره اسیب دیده رادیاتور آلومینیومی

در رادیاتورهای پره ای زمانی که یکی از این پره ها دچار مشکل شده همانند خوردگی و سوراخ شدن، می توان به راحتی آن پره را تعمیر و یا از رادیاتور خارج کرد و مجددا از دستگاه استفاده کرد. هم چنین به واسطه پره ای بودن امکان افزودن پره و یا کم کردن آن وجود دارد و با این روش می توان میزان گرمایش مورد نیاز فضا را تنظیم نمود.اما اگر رادیاتور پنلی سوراخ شد یا جوابگوی گرمایش محیط نبود نیاز است آن پنل را با یک رادیاتور دیگر جایگزین کرد.

 

امکان اضافه کردن پره یا حذف پره سوراخ شده در رادیاتور پره ای

 

سرعت گرمایش رادیاتور الومینومی بالاتر است

فلز آلومینیوم به طور طبیعی یک رسانای عالی برای انتقال گرما محسوب می شود که همین خاصیت فلز آلومینیوم سبب می شود تا بعد از روشن شدن به سرعت گرما را انتقال داده و در نتیجه فضا خیلی سریع گرم شود. اما در رادیاتورهای پنلی این سرعت انتقال گرما به خاطر جنس فولاد وجود ندارد و دیرتر گرم می شوند. به علاوه در این رادیاتورها مقدار آب کمتری عبور کرده و در کنار سرعت انتقال گرما سبب می شود تا فضای مورد نظر زودتر گرم شده و مصرف انرژی پایین بیاید.

سرعت سرد شدن در رادیاتور پنلی طولانی تر است

در نقطه مقابل سرعت گرم شدن در رادیاتورهای پره ای میزان سرعت سرد شدن آن ها قرار دارد. چرا که رسانای گرما هستند و به همان میزان که سریع گرم می شوند به همان اندازه هم به محض خاموش شدن سریع گرمای خود را از دست داده و سرد می گردند. در اینجا رادیاتورهای پنلی واکنش مناسب تری دارند و چون گرما را دیرتر انتقال می دهند بنابراین به همان اندازه نیز دیرتر گرما را از دست می دهند.

نیاز به هواگیری مرتب در رادیاتور پره ای

رادیاتور پره ای به واسطه جنس آلومینیوم که با جنس فلز مس به کار رفته در مبدل پکیج ها سازگاری ندارد، وارد فعل و انفعالات شیمیایی شده و در نتیجه گاز هیدروژن تولید می شود. این گاز وارد مدار گرمایش شده و سبب می شود تا انتقال گرما و آب به خوبی انجام نگیرد و رادیاتور گرما را به خوبی به فضا منتقل نکند. از طرف دیگر گاز هیدروژن سبب بالا رفتن میزان بار در پکیج شده و عملکرد آن را مختل می نماید. همین موارد نیاز به هواگیری را در رادیاتورهای پره ای بیشتر کرده و هواگیری مکرر احتمال آسیب به پمپ و منبع انبساط پکیج را بالا می برد. این در حالی است که در رادیاتورهای پنلی نیاز به هواگیری به ندرت پیش آمده و با چنین مشکلاتی مواجه نیست.

رادیاتور پنلی فضای کمتری اشغال میکند

بطور میانگین ظرفیت گرمایشی هر متر رادیاتور پنلی 1800 کیلوکالری می باشد اگر بخواهیم همین مقدار ظرفیت گرمایی را از رادیاتور پره ای انتظار داشته باشیم بسته به برند و مدل از 13 تا 16 پره ،رادیاتور پره ای نیاز داریم که از نظر عرض از یک متر فضای بیشتری را اشغال می کند.برای خانه های کوچکتر یا سردسیرتر باتوجه به اشغال فضای کمتر، رادیاتور پنلی گزینه بهتری بنظر میرسد.

 

اشغال فضای کمتر در رادیاتور پنلی

 

قیمت نصب بیشتر در رادیاتور آلومینومی

به دلیل حساسیت پره های رادیاتور آلومینیومی به ضربه و احتمال شکستگی آن لازم است تا افراد ماهر در این زمینه کار نصب آن را انجام دهند و علاوه بر آن رادیاتور پره ای باتوجه به اینکه در 3و5و7و10 پره موجود هستند برای تامین گرمایش موردنظر، نصاب مجبور به کوپل کردن چند رادیاتور باهم است که هزینه بالاتری دارد، علاوه بر آن برای نصب رادیاتور پره ای حتما نیاز به سوراخ کردن دیوار می باشد و باید برای مهار کردن آن از بست دیواری استفاده شود.

رادیاتور پنلی ضعیف تر در برابر فرایندهای شیمیایی

رادیاتورهای پنلی به دلیل خواص فولاد در برابر فرایندهای شیمیایی نسبت به مدل های پره ای ضعیف تر عمل می کنند. به طور کلی فولاد در مقابل چکه آب و خوردگی مقاومت کمتری داشته و زنگ زدگی در آن سریعتر رخ می دهد. البته این روزها شرکت های سازنده رادیاتورهای پنلی راه حلی برای این موضوع پیدا کرده اند و با به کار بردن فولاد با گرید یک توانسته اند این مساله را حل نمایند.

نظافت راحت تر رادیاتور پنلی

رادیاتورهای پنلی به شکل یک قالب یک دست و غیر قابل جداسازی طراحی شده اند و ساختار آن بر خلاف مدل های پره ای به شکل یکپارچه بوده که این حالت کمک می کند تا نظافت آن به راحتی صورت گیرد. سطح صاف آن به همراه رنگی از جنس مرغوب سبب شده است تا با صرف زمان کمتر و به سادگی نظافت آن انجام پذیرد.

استحکام بالاتر رادیاتور پنلی

رادیاتور پنلی به دلیل فولاد به کار رفته در آن دوام و کیفیت بالایی دارد و در برابر ضربه بسیار مقاوم می باشد و لازم به ذکر است که این فولاد دارای گرید های مختلفی است که هر چه این گرید بالاتر باشد نشان از کیفیت بهتر فولاد دارد و در نتیجه عمر مفید بیشتری خواهد داشت. این موضوع به خصوص در محیط های صنعتی بیشتر به چشم می آید چرا که در این محیط ها به دلیل احتمال رخ دادن حادثه ممکن است به رادیاتور ضربه وارد شود و اگر رادیاتور پره ای باشد هزینه و خسارت بالایی را تحمیل می نماید.

انعطاف پذیری بالاتر رادیاتور آلومینیومی

رادیاتورهای پره ای را در هر شکل و اندازه می توان ساخت و آن هم به خاطر خاصیت و شکل پذیری فلز آلومینیوم می باشد. گاها خریدارانی با توجه به دکوراسیون داخلی خود طرح خاصی را می خواهند که امکان ساخت آن با رادیاتورهای پره ای وجود دارد.

وزن کمتر رادیاتور آلومینیومی

آلومینیوم به طور طبیعی وزن کمی دارد و این امر سبب می شود تا رادیاتورهای پره ای که از آن ساخته می شوند نیز وزن کمتری داشته باشند. به دلیل این وزن کم، نصب این رادیاتورها بر روی دیوار و یا در ارتفاعی از دیوار قابل اجرا می باشد. در مورد رادیاتورهای پنلی به دلیل سنگینی فولاد این امکان وجود نداشته و اکثر مواقع بر روی زمین نصب می گردند.

چگونه از گردش زنگاب در مدار رادیاتور پنلی جلوگیری کنیم؟

در رادیاتورهای پنلی به دلیل ماهیت فولاد با گذشت زمان واکنش اکسید شدن رخ داده و زنگ زدگی در آن ایجاد می شود. این زنگ زدگی به مرور زمان وارد مدار گرمایش، پکیج و قطعات آن می گردد که باعث تخریب قطعات و سوختن پمپ پکیج می شود. برای حل این مشکل و جلوگیری از این اتفاق لازم است تا یک فیلتر برگشت مغناطیسی در مسیر برگشت پمپ تعبیه شود تا از پکیج و مدار گرمایش محافظت گردد.

برای سیستم گرمایشی موتورخونه بهتره از کدام رادیاتور استفاده شود

رادیاتورهای پنلی به خاطر حساسیتی که به نوع فشار پمپ دارند با پکیج ها سازگارتر هستند چرا که در موتورخانه ها از پمپ های بزرگتر با قدرت 2 یا 3 اسب بخار استفاده می شود در حالی که پمپ پکیج قدرتی به اندازه 80 وات دارد و آسیبی به رادیاتور پنلی وارد نمی کند. البته اندازه موتورخانه و کوچک و بزرگ بودن آن نیز مهم است ولی در حالت کلی وقتی سیستم گرمایش مرکزی از نوع موتورخانه باشد پیشنهاد می گردد تا از رادیاتورهای پره ای استفاده گردد.

 

 

 

source

توسط chidanet.ir