در حالی که تمام سازندگان ساختمانی از کاهش تولید مسکن سخن می گویند و آمار صدور پروانه های ساختمانی نیز بیانگر همین موضوع است، یکی از فعالان صنعت ساختمان می گوید که پیش بینی خاصی از رکود ساخت و ساز ندارد. وی همچنین به لزوم حضور بانوان در صنعت ساختمان اشاره کرد.
به گزارش پرشین سازه ، مرجان هوشیار اعلام کرد که گرچه رکود زیادی در صنعت ساختمان وجود ندارد اما نباید توقع داشت که روند تولید مسکن به رونق برسد. وی همچنین به این نکته اشاره کرد که تعداد زنان فارغ التحصیل صنعت ساختمان از مردان بیشتر شده و باید این موضوع را به فال نیک گرفت.
در نشست خبری انجمن صنفی کارفرمایی زنان فعال اقتصادی ساختمانی، خانم هوشیار به جنبه های مختلف مشارکت زنان در عرصه های اقتصادی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که در این انجمن به دنبال افزایش سهم زنان در عرصه های اقتصاد ملی و فراملی هستند.
وی تاکید کرد که به دنبال آشنایی با قوانین روز دنیا و یادگیری مهارت برای بانوان می باشند. رئیس انجمن صنفی کارفرمایی زنان فعال اقتصادی ساختمان به این نکته اشاره کرد که در حال حاضر، یک زن به عنوان وزیر راه و شهرسازی انتخاب شده که بالاترین مقام اجرایی در این حوزه است.
خانم هوشیار یادآور شد که در طی ۱۰ سال گذشته، زنان بیشتری در رشته های مختلف ساختمانی فارغ التحصیل شده اند و حتی نسبت آنها از مردان نیز بیشتر شده است. قبلا گفته می شد که امور ساختمان یک کار مردانه است اما امروز می بینیم که بسیاری از بانوان وارد این کار به اصطلاح مردانه شده اند.
با ورود بیشتر بانوان به صنعت ساختمان، این نیاز احساس شد که باید جایگاه زنان در صنعت مزبور به تثبیت برسد. به همین دلیل در سال ۹۹، این انجمن صنفی فعالیت خود را شروع کرد. در حال حاضر نزدیک به ۷۰ نفر در این انجمن صنفی فعالیت دارند.
خانم مرجان هوشیار تاکید کرد که حساسیت زیادی در رابطه با عضوپذیری وجود دارد و اعضای این انجمن با وسواس زیادی انتخاب می شوند.
ایشان در ادامه صحبت های خود به تاریخچه ساختمان سازی اشاره کرد و تاکید داشت که از همان زمان انسان نخستین، زنان در ساخت و ساز نقش داشته اند. در طی ۵۰ سال گذشته نیز دیدیم که چگونه نقش زنان در این حوزه افزایش پیدا کرد. علاوه بر زنانی که عضور صنف هستند، خیلی از بانوان معمار به شکل شخصی و انفرادی کار می کنند که جای تقدیر دارد.
یکی دیگر از نکاتی که خانم هوشیار به آن اشاره کرد، بحث رونق و رکود ساخت بود. ایشان تاکید کرد که فعلاً پیش بینی خاصی از رکود ندارد اما بعید است که بازار در آینده ای نزدیک دچار رونق شود.
وی تصریح کرد: اگر ساختمان سازی به حالت رکود بیفتد، قطعاً درآمد و اشتغال بخش زیادی از جامعه دچار خدشه شده و کاهش پیدا خواهد کرد.
در جلسه مزبور، یکی از اعضای شورای سیاستگذاری انجمن زنان فعال اقتصادی ساختمانی اعلام کرد که تشکل های زیادی در صنعت ساختمان وجود دارند ولی رویکرد این انجمن کاملاً جنسیتی است.
خدیجه یارعلی در بخش دیگری از صحبت های خود به دغدغه های بانوان شاغل در این حوزه اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که بسیاری از زنان به این انجمن مراجعه می کنند و می گویند که پروژه ای به آنها داده نمی شود. آنچه از این صحبت ها برمی آید، نشان می دهد که زنان در صنعت ساختمان چندان دیده نمی شوند و به همین دلیل لازم شد که این موضوع پیگیری شود و مطالبه گری انجمن صنفی زنان فعال اقتصادی ساختمانی از همینجا آغاز گردید.
علاوه بر پیگیری مطالبات بانوان شاغل در این صنف، موضوع شبکه سازی نیز مطرح است. این انجمن فرصتی به بانوان می دهد تا دسترسی بهتری به امکانات داشته باشند و به این ترتیب، میزان مشارکت آنها در فعالیت های اقتصادی ساختمان بالاتر برود.
خانم یارعلی در انتهای سخن خود یادآور شد که عمر مفید ساختمان ها در ایران ۳۰ سال است. بنابراین با توجه به نیاز کشور، باید از تجارب بانوان در صنعت ساختمان استفاده شود. بانوان می توانند با بخش دولتی نیز تعامل خوبی داشته باشند و روی توسعه سیاستگذاری ها اثر بگذارند.
با حضور زنان در این عرصه، حتی می توان فناوری های موجود در صنعت ساختمان را نیز ارتقاء داد و به این ترتیب، تحولی در این صنعت ایجاد کرد.
source