رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: قطعا برنامه ها و سیاست هایی مانند گران سازی انرژی موثر نخواهد بود و راه حل های موثرتر مربوط به کسانی است که امروز صنعت آنها مورد تهدید قرار گرفته است و از اینرو حاضر به مشارکت و همکاری با دولت خواهند بود، بنابراین امیدوار هستیم این اقدامات هر چه سریعتر نهایی شود تا در تابستان آینده شاهد قطعی برق نباشیم.
به گزارش اخبار ساختمان، علی آقا محمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، در اولین همایش تاسیسات گلوگاه ناترازی انرژی گفت: میزان مصرف انرژی در مقایسه با تولید انرژی در کشور و موضوع ناترازی انرژی در کشور یک موضوع کاملا روشن است و اگر بتوانیم به صورت جمعی و همکاری بخش های مختلف این موضوع مهم را حل کنیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت لازم برای حل مسئله ناترازی انرژی در درون آن نهفته است، گفت: با توجه به اهمیت موضوع و ظرفیتی که در حوزه انرژی وجود دارد نیازی به منابع اضافی ندارد و می توان این موضوع را با منابع موجود در این حوزه حل کرد.
آقامحمدی ادامه داد: گزارشی که در سال 1400 در سیاست های مجمع تشخیص مصلحت نظام آماده شده بود به ارزیابی پتانسیل صرفه جویی ارزی و مدل اجرایی بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست پرداخته شده است.
رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری در ادامه گفت: دولت ها در ادوار مختلف بنا به تدابیری که اندیشیده اند به نحوی سعی کرده اند مشکلات ناترازی انرژی را حل کنند، اما تاکنون دولت ها تنها به صورت جزئی و در جایی که مربوط به مردم بوده است اقدام به حل این موضوعات کرده اند و نتوانسته اند به صورت کلی ریشه های اصلی این ناترازی ها را حل کنند.
وی با بیان اینکه اسناد بالادستی و روش های اجرایی برای حل این مشکل وجود دارد، گفت: در سال های اخیر قوانین مختلفی پیرامون موضوع انرژی و محیط زیست نگاشته شده است و به نظر من اسناد بالادستی و روش های اجرایی کم نداریم، اما آنچه که حائز اهمیت است این است که باید برخی موضوعات و نکات را مدنظر داشته باشیم تا این قوانین اجرایی شوند.
اقامحمدی با اشاره به جلسه هفته اخیر با اعضای سندیکای شرکت های تاسیساتی و صنعتی ایران گفت: خوشبختانه در دیدار اخیر با اعضای سندیکا موضوع عایق بندی موتورخانه ها و اقداماتی که در این زمینه قادر به انجام آن هستند مطرح شد که این موضوع را با وزیر صمت در میان گذاشتیم که مورد موافقت وزیر صمت قرار گرفت که امیدواریم مکاتبات نهایی از سوی سندیکا انجام شود تا در صورت ارائه بازخورد مناسب این طرح نسبت به اجرای آن اقدام شود.
رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه شرایط فعلی دو ویژگی بسیار مهم دارد، گفت: در حال حاضر و با توجه به شرایط موجود اندازه هدررفت انرژی در کشور بسیار زیاد است و مانند دریایی پر از ماهی است که تمامی فعالان این حوزه می توانند در این عرصه نقش آفرینی کنند و با توجه به اینکه در فصل زمستان قرار داریم و حس همکاری مردم در این حوزه وجود دارد و فضای موردنیاز برای اقدامات فراگیر ایجاد شده است؛ بنابراین بهانه ای برای عدم اجرای اقدامات اصلاحی وجود ندارد از طرف دیگر ذهنیت دولت نیز آماده است و در ابتدای برنامه هفتم توسعه قرار داریم که جمیع این موضوعات فرصت تاریخی مناسبی برای حل این مشکل فراهم شده است.
وی همچنین پیشنهاد داد: هر چقدر که روابط میان بخش های مختلف دولت و بخش خصوصی شفاف تر و روشن تر باشد، نتیجه بهتری به دست خواهد آمد و قوه قضائیه نیز می تواند در پیگیری مسائل اجرایی نقش مهمی ایفا کند تا مسائل به شکل مناسب تری حل شود.
علی آقامحمدی در پاسخ به سوال خبرنگار اخبار ساختمان مبنی بر اینکه چنین همایش هایی چگونه می تواند تاثیر مثبتی در نحوه درست مصرف انرژی از سوی مردم داشته باشد؟ گفت: طبیعتا اگر برنامه ها به صورت منسجم ارائه شوند و منافع آن برای مردم به درستی بیان شود و این برنامه ها بدون تغییر اجرا شوند قطعا با استقبال مردم روبرو خواهد شد.
رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: در حال حاضر زندگی مردم به انرژی وابسته است و این وابستگی نباید ساده انگاشته شود به همین جهت باید تاکید کنیم که لزومی ندارد اجرای طرح های مختلف با مردم آغاز و اجرایی شود چراکه بخش های بالادستی نیز مصرف انرژی بالایی دارند و بایستی آنها نیز صرفه جویی کنند بنابراین اگر تعهدی داده می شود که منافع حاصل از صرفه جویی انرژی در اختیار افراد قرار بگیرد نباید در آینده این منافع از آنها گرفته شود و چنانچه این تعهد داده شود قطعا شاهد خواهیم بود که بسیاری از افراد و واحدهای صنعتی برای صرفه جویی بیشتر اقدام خواهند کرد که ثمره آن راه اندازی واحدهای صنعتی و خدماتی بزرگ کشور خواهد بود.
وی همچنین گفت: چنانچه برای موفقیت برنامه هایی که منجر به کاهش مصرف انرژی می شود منابع کافی در اختیار نباشد طبیعتا می توان یک نظام تامین مالی مناسب را طراحی کرد تا امکان اجرای برنامه های مختلف در این حوزه ایجاد شود.
اقامحمدی در ادامه گفت: از آنجا که حجم کارها و برنامه های موجود در حیطه مصرف انرژی بزرگ است که بایستی از برنامه های بزرگ و مهم تر کار را شروع کنیم چراکه امکان شروع تمامی این برنامه ها به صورت یکجا وجود ندارد، از طرفی اگر کار را با انجام کارهای کوچکتر آغاز کنیم قطعا شاهد صرفه جویی بالایی نخواهیم بود و همچنین منجر به نارضایتی افراد خواهد شد.
رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: خوشبختانه دولت چهاردهم توجه ویژه ای به این موضوع دارد و در نمایشگاه اخیر نیز مسائل مختلف پیرامون ناترازی انرژی در حوزه آب، برق و گاز و راه حل های مواجهه با آن نیز مطرح شد که مورد موافقت رئیس جمهور نیز قرار گرفت و امیدوار هستیم تا در آینده اقدامات مناسبی از سوی دولت در این حوزه انجام شود.
وی ادامه داد: قطعا برنامه ها و سیاست هایی مانند گران سازی انرژی موثر نخواهد بود و راه حل های موثرتر مربوط به کسانی است که امروز صنعت آنها مورد تهدید قرار گرفته است و از اینرو حاضر به مشارکت و همکاری با دولت خواهند بود، بنابراین امیدوار هستیم این اقدامات هر چه سریعتر نهایی شود تا در تابستان آینده شاهد قطعی برق نباشیم.
علی آقامحمدی در پاسخ به این پرسش که آیا می توانیم امیدوار باشیم که این برنامه ها به صورت مداوم از سوی دولت و بخش خصوصی اجرایی شود؟ گفت: برداشت من از شنیده هایی که از دولت و فعالان این بخش دارم این است این اقدامات و برنامه ها قابل اجرا خواهد بود و با توجه به همتی که در حال حضر وجود دارد می توانیم به این موضوع خوشبین باشیم.
source