بعد از گذشت ۱۵ سال، هنوز هم پروژه مسکن مهر به نتیجه نرسیده و گرچه مسئولین وعده داده اند که تا بهمن ۱۴۰۴ تمام پروژه های این طرح را به پایان برسانند اما هنوز هم پروژه مسکن مهر پردیس به هیچ نقطه ای از پیشرفت نرسیده و در دور باطل وعده های مسئولین اسیر شده است.

به گزارش پرشین سازه ، در اواخر ماه گذشته مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید از سایت مسکن مهر و نهضت ملی مسکن پردیس دیدن کرد و خاطرنشان ساخت که تکمیل پروژه های مسکن مهر در دستور کار وزیر راه و شهرسازی قرار گرفته و قرار است بخش های مختلف شرکت عمران، سازندگان و پیمانکاران دست به دست هم دهند تا هرچه سریع تر، آماده سازی، محوطه سازی و ساخت واحدها تکمیل شود.

شهرام ملکی گفته بود که در سال های گذشته، منابع مالی موردنیاز جهت تکمیل این طرح ها در قانون بودجه پیش بینی شده بود اما در سال ۱۴۰۳ این ظرفیت ها دیده نشده است. وی ابراز امیدواری کرد که در لایحه بودجه سال بعد، حتما ردیف اعتباری موردنظر برای تکمیل واحدها گنجانده شود.

ایشان در ادامه به شکل دقیق اعلام کرد که برای تکمیل مسکن مهر به ۶۴۰۰ میلیارد تومان بودکه نیاز است. اگر به دنبال عدم تعطیلی پروژه های مسکن هستیم، باید به یک نحوی منابع مالی موردنیاز را تامین کنیم. در شهر جدید پردیس نزدیک به ۱۱ هزار و ۵۹۲ واحد باقی مانده که تا پایان امسال ۳ هزار واحد تحویل داده می شود و ۱۷۷۰ واحد دیگر نیز تا بهمن ماه سال آتی تکمیل و تحویل می شوند.

یکی از پروژه های دردسرسازی مسکن مهر پردیس، پروژه سهند کاشانه آراز است که حالا هفت سال می شود که دیگر مشکل و تاخیر شده و هنوز هم به سرانجام نرسیده است. این پروژه قبلا یک بار تخریب شده، چرا که ایرادات ساخت آن زیاد بود و چندین بار هم پیمانکار این پروژه عوض شده است. با این وجود، هنوز هم در مرحله فونداسیون باقی مانده و پیشرفت خاصی نکرده است.

سه دولت و پنج وزیر در این هفت سال آمده و رفته اند اما پروژه سهند کاشانه آراز هنوز هم با مشکلات قبلی خود دست و پنجه نرم می کند. پیمانکار اصرار دارد که قرارداد تغییر کرده و قیمت های جدید لحاظ شوند اما شرکت عمران به ادامه کار با قیمت قبلی اصرار دارد.

در این میان، ضرر اصلی متوجه متقاضیان این پروژه است که هنوز هم بلاتکلیف مانده اند و نمی دانند که چه بلایی بر سر پروژه خواهد آمد!

مالکان این پروژه بارها گلایه های خود را به دست مسئولین امر رسانده اند. یکی از آنها می گوید که بعد از سه الی چهار سالی که مالک یکی از واحدهای این پروژه شده، هنوز هم نمی داند که بلاخره تکلیف آن به کجا خواهد کشید. بعد از چندین سال دوندگی و پیگیری، تغییرات حاصل شده بسیار ناچیز هستند.

در طی سه دولتی که تغییر کرده اند، میزان پیشرفت این پروژه که سابقاً نیکنام نامیده می شد، به اندازه ۱۰ درصد هم نبوده است.

این مالک خاطرنشان ساخت که اولین بهانه شرکت عمران این بود که سازه به درستی ساخته نشده و باید تخریب شود. فقط چند سال طول کشید تا پروژه را متوقف کنند و تصمیم بگیرند. بعد از تغییر پیمانکار، باز هم شرایط فرقی نکرد و حالا که یک سال از تخریب پروژه می گذرد، تنها مراحل کفسازی آن انجام شده و فونداسیون زده اند.

سوالی که این مالک و دیگران دارند این است که چرا ساخت پروژه را از سر نمی گیرند و دلیل توقف چیست؟! هروقت که پیگیری از شرکت عمران داشته اند، گفته شده که باید پیمانکار روند امور را شروع کند و اگر بدعهدی کرد، پیمانکار عوض خواهد شد.

از سوی دیگر پیمانکار هم می گوید که باید وضعیت پروژه از سوی شرکت عمران مشخص شود. حالا حرف متقاضیان مسکن سهند کاشانه آراز این است که اگر قرار نیست این واحدها ساخته شوند، حداقل در جای دیگری برایشان واحد اختصاص پیدا کند. بیش از شش ماه است که درخواست مزبور به مراجع ذیصلاح ارسال شده اما هنوز جوابی نیامده است. وقتی هم پیگیری بیشتری از اعضای هیئت مدیره کنونی شرکت عمران پردیس می شود، با خنده و شوخی، متقاضیان را رد می کنند و وعده های سرخرمن می دهند.

مالکان این پروژه می گویند که امید به خانه دار شدن داشتند اما حالا در اجاره مسکن خود مانده اند و هیچکس هم جواب درستی به آنها نمی دهد. پیمانکاران تقصیر را به گردن شرکت عمران پردیس می اندازند و شرکت هم ما را به پیمانکار حواله می کند.

آخرین چیزی که متقاضیان از پیمانکار شنیده اند، این است که پروژه مزبور صرفه مالی ندارد و برای ادامه کار باید قرارداد اصلاح شود.

پیگیری از مسئولین مختلف این پروژه نیز حاصل چندانی نداشت و به نظر می آید که هر یک از طرفین، یکدیگر را مقصر اصلی تاخیر در اتمام پروژه می دانند.

source

توسط chidanet.ir