بلاخره بعد از انتظار فراوان، به نظر می آید که سامانه خانوار سازمان ثبت احوال به سامانه املاک و اسکان وصل سده است.

به گزارش پرشین سازه ، یکی از اصلی ترین مشکلاتی که در حوزه شناسایی خانه های خالی و احتکار شده وجود داشت؛ همین موضوع بود. حالا که بلاخره سامانه خانوار قرار است به سامانه املاک وصل شود، احتمالاً خیلی از مشکلات حل خواهد شد.

بیش از دو سال است که نمایندگان مجلس پیگیر این موضوع هستند و حالا بلاخره شاهد این هستیم که سامانه خانوار متصل شده است. نزدیک به ۵۵ درصد از درآمد خانوار سهم مسکن می شود و به همین دلیل اقدام عاجل در حوزه مسائل مسکن یکی از ضروریات اصلی مجلس به حساب می آمد.

دولت لازم داشت که سامانه خانوار به سامانه املاک و اسکان متصل شود تا آمار دقیق تری نسبت به خانه های خالی داشته باشد. اتصال این سامانه به سامانه خانوار، گام مهمی در راستای کنترل و تنظیم بازار اجاره مسکن به حساب می آید.

بر اساس آخرین گزارش های موجود، وزارت راه و شهرسازی تا اینجا موفق به شناسایی ۱۵۰ هزار واحد خالی شده و آنها را به سازمان امور مالیاتی معرفی کرده است. قبل از این ۱۵۰ هزار واحد، ۱۸۲ هزار واحد خالی دیگر نیز شناسایی شده بودند که با ارسال پیامک به مالکان آنها، هشدار پرداخت مالیات داده شده بود.

خوشبختانه سامانه املاک و اسکان نیز نقشی مهم در کسب آمارها و اطلاعات لازم داشته است. گفته می شود که بیش از ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار سرپرست خانوار، اطلاعات اقامتی و مالکیتی خود را از طریق خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت کرده اند.

یکی از انتقاداتی که به سامانه املاک و اسکان وارد شد، این بود که هیچ مشکلی را حل نکرده است. یکی از مسئولین سازمان برنامه و بودجه در مصاحبه ای که آبان ماه امسال انجام شد، اعلام کرد که سامانه های زیادی هستند که با وجود مخارج بالا، هیچ مسئله ای را حل نکرده اند. مثلاً ۲۵ همت خرج سامانه نان شده اما هیچ حاصلی نداشته! تنها حاصل این سامانه، این بود که نانوا بداند چند نان برای ما ثبت کرده است.

وی اعلام کرد: سامانه به تنهایی منجر به سامان یافتن اوضاع نمی شود. مگر اینکه منطق آن بر اساس تسهیل امور و کاهش هزینه ها باشد.

البته در روزهای بعد، این مقام مسئول اعلام کرد که آمارهای وی اشتباه بوده است و اقدام به اصلاح صحبت های خود کرد.

در صورتی که سامانه ملی املاک و اسکان با اطلاعات دقیق و درست پر شود، می توان از طریق آن فهمید که چه تعداد از واحدهای مسکونی کشور دارای سکنه هستند و آمار دقیق تری می توان از تعداد واحدهای خالی به دست آورد. علاوه بر این، کار سازمان امور مالیاتی برای ایجاد یک بانک اطلاعاتی جهت دریافت مالیات، آسان تر خواهد شد.

نکته مهم اینجاست که سیستم یکپارچه ای وجود داشته باشد که از طریق آن بتوان بخش مالیاتی مسکن را به خوبی اداره کرد. از دیگر اهدافی که مسئولین با راه اندازی این سامانه دنبال می کنند، تشویق مالکان به عرضه واحدهای خود به بازار اجاره و فروش مسکن است.

وقتی که عرضه افزایش پیدا می کند، بخش تقاضا نیز تعدیل خواهد شد و فشار کمتری روی مصرف کنندگان وارد خواهد آمد. علاوه بر این، فشار تقاضای دلالی بر بازار مسکن نیز کاهش پیدا خواهد کرد. راه اندازی سامانه ملی املاک و اسکان به دولت کمک می کند تا محل اسکان خانوارها را شناسایی کرده و اطلاعات آماری دقیقی در خصوص اقتصاد مسکن، مهاجرت ها، عرضه و تقاضا و تراکم جمعیت مالک و مستاجر در مناطق مختلف شهری به دست آورد.

در نهایت، این اطلاعات کمک می کنند تا ساماندهی بافت فرسوده راحت تر شود و املاک رها شده و دارای مشکل ورثه ای را ساده‌ تر شناسایی کرد.

source

توسط chidanet.ir