نگرانی سازندگان برای عدم ورود به صنعت ساختمان در این روزها، کاملاً منطقی و درست است. آنها می ترسند که مبادا قادر به خرید خانه ای که فروخته اند، نباشند. به همین دلیل ترجیح می دهند که فعلاً دست نگه داشته و سرمایه خود را وارد بازار مسکن نکنند. سوال اینجاست که آیا راهکاری برای خروج از این بحران وجود دارد؟

به گزارش پرشین سازه ، حالا که بازار از خریدار و فروشنده خالی شده است و تورم فعلی بازار مسکن اثری جدی روی قدرت خرید گذاشته، این سوال مطرح می شود که چگونه می توان اوضاع را بهبود داد.

یکی از کارشناسان مسکن می گوید که در بازار با پدیده ای رو به رو هستیم که حتی فروختن مسکن برای سازندگان هم استرس آور است، چرا که فروشندگان با خود می گویند که شاید امکان خرید مجدد همان واحد برایشان وجود نداشته باشد.

منصور غیبی می گوید که مهم نیست این باور غلط است یا درست! نکته اینجاست که در ذهن مردم تثبیت شده و باعث گردیده که خیلی از فعالان بازار با احتیاط وارد معامله شوند. البته این در شرایطی است که اساساً حاضر به حضور در بازار باشند.

واقعیت اینجاست که در حال حاضر، شرایط به جایی رسیده که بسیاری از متقاضیان تا مطمئن نشوند که واحد موردنظر خود را پیدا کرده اند، اقدام به فروش ملک خود نمی کنند. در حقیقت فاصله میان خرید و فروش را تا جای ممکن کم می کنند تا سرمایه آنها کمتر نقد بماند.

یکی دیگر از مشکلاتی که امروز گریبان بازار مسکن را گرفته، عدم فروش تکی واحدهاست. سازندگان و سرمایه گذاران ملکی نگران اموال و دارایی های خود هستند و ترجیح می دهند که ساختمان را یک جا بفروشند.

منصور غیبی در ادامه صحبت های خود اعلام کرد:

بسیاری از سازندگان و تولیدکنندگان به این باور رسیده اند که باید مثلاً ۱۰ واحد تولیدی خود را به شکل یکجا بفروشند و از خرده فروشی و فروش تک واحدی خودداری می کنند.

نگرانی اصلی سازندگان این است که خرده فروشی در نهایت به نابودی سرمایه های آنها منجر شود و ارزش واقعی آنها را از بین ببرد. در واقع آنچه که امروز محبوبیت زیادی میان معامله گران پیدا کرده، تهاتر است. سازندگان علاقه دارند که ملک و آپارتمان خود را با واحدهای دیگر معاوضه کنند.

این موضوع به خصوص در تبدیل واحدهای کلنگی به نوساز دیده می شود. مثلاً بسیاری از مالکانی که خانه های کلنگی دارند، به جای فروش مستقیم آن به بازار، ترجیح می دهند که با یک سود متناسب، واحد خود را با یک آپارتمان تمیز و نوساز معاوضه کند. به این ترتیب ریسک ضرر خود را به پایین ترین حد ممکن می رسانند.

یکی دیگر از مشکلاتی که امروز در بازار مسکن وجود دارد، عدم تناسب چرخه تولید و توزیع است. در واقع به نظر می آید که چوب لای این چرخه آمده و به درستی کار نمی کند. در حال حاضر، واحدهایی که ساخته می شوند، اساساً به بازار عرضه نمی شوند که همین مسئله به افزایش قیمت دامن زده است.

خیلی از تولیدکنندگان نگران وضعیت اقتصاد مسکن هستند و ترجیح می دهند که واحدهای خود را در امنیت و احتکار نگه دارند. همین عامل رکود را بیشتر کرده است و در نتیجه، وضعیت بازار مسکن را بحرانی‌تر ساخته!

به این ترتیب می توان گفت که چرخه تولید، توزیع، خرید و فروش به شکل هماهنگ کار نمی کند و دلیل اصلی این موضوع هم، عدم نظارت دولت است. علاوه بر این، دولت باید پشتیبانی بیشتری از تولیدکنندگان مسکن داشته باشد و بر معاملات، بیشتر نظارت کند تا به تدریج این نگرانی ها برطرف شوند.

به نظر می آید که بازار مسکن در این روزها به حال خود رها شده و به همین دلیل، عجیب نیست که سازندگان مسکن ترجیح می دهند که احتیاط کنند. طرز رفتار خریداران مصرفی و تولیدکنندگان بازار تغییر پیدا کرده و این می تواند معضل بزرگی باشد.

در شرایط امروز بازار، قدرت پیش بینی برای خریداران و تولیدکنندگان از بین رفته و اساساً نمی دانند که چه رفتاری در بحران کنونی درست تر است. به همین دلیل شاهد اتفاقات و ماجراهایی هستیم که هر لحظه بر بحران مسکن می افزایند.

source

توسط chidanet.ir