مدل مشارکتی ساخت مسکن، یکی از راهکارهایی است که مدت هاست مطرح شده و برخی از کارشناسان باور دارند که از این طریق می توان بخش زیادی از اقشار کم درآمد جامعه را خانه دار کرد.
به گزارش پرشین سازه ، یکی از اعضای انجمن انبوه سازان بار دیگر به این موضوع اشاره کرده و خاطرنشان ساخت که با روش مشارکتی می توان خانه هایی ارزان قیمت ساخت که برای اقشار مختلف جامعه مفید و قابل استفاده باشند.
علیرضا گلزار آذری می گوید که بخشی از طرح نهضت ملی مسکن باید به ساخت مسکن به شیوه های مشارکتی اختصاص پیدا کند، چرا که یکی از بهترین راه های ساخت مسکن ارزان قیمت است.
دولت باید در این مسیر همگام باشد و شرایط را فراهم کند. مثلاً باید زمین و مجوزها را فراهم کند و هزینه های مربوط به سازمان نظام مهندسی ساختمان و دارایی نیز کاهش پیدا کرده و یا توسط دولت تامین شوند.
بنابراین یک طرف ماجرای تامین مسکن کاملاً حل خواهد شد. از سوی دیگر، سازندگان نیز هزینه های ساخت و متریال پروژه را بر عهده خواهند گرفت و سود حاصل را بر اساس موقعیت زمین و منطقه میان خود و متقاضی تقسیم می کنند.
به این ترتیب همه طرف های معامله منتفع خواهند شد و دولت نیز می تواند تا حد زیادی مشکل تامین مسکن را حل کند. این عضو انجمن انبوه سازان استان تهران در ادامه صحبت های خود تاکید کرد که برای ساخت این واحدها، هیچ پولی از مردم دریافت نخواهد شد و فقط هزینه آماده سازی زمین و دریافت مجوزها از متقاضیان مسکن دریافت می شود که بسیار ناچیز می باشند.
وی بار دیگر تاکید کرد که این تنها مدل کارآمد تامین مسکن است که در نهایت منجر به خانه دار کردن اقشار مختلف جامعه خواهد شد.
آقای گلزار در ادامه صحبت های خود به اهمیت انتخابات نظام مهندسی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که یک هیئت مدیره خوب می تواند پروژه های ساخت و ساز و به خصوص طرح نهضت ملی مسکن را به خوبی پیش ببرد.
ایشان تاکید داشتند که هیئت مدیره باید از افراد متخصص، پاکدست و شجاع تشکیل شوند تا بتوانند مشکلات معیشتی و شغلی مهندسان را حل کنند و به این ترتیب، تغییری مثبت در وضعیت کنونی مهندسان ایجاد نماید.
در حال حاضر، بسیاری از مهندسان درگیر مشکلات معیشت هستند و برخی از آنها به همین دلیل به سمت فروش امضاء رفته اند. البته این در شرایطی است که بتوانند شغل مناسبی برای خود پیدا کنند.
بسیاری از مهندسان بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه، باید مدت ها در صف انتظار یافتن یک شغل مناسب باقی بمانند. البته دریافت پروانه اشتغال نیز یکی دیگر از مشکلات جامعه مهندسان است.
این عضو انجمن انبوه سازان پیشنهاد کرد که برخی از این مهندسان تازه کار را در پروژه های ملی مثل طرح نهضت ملی مسکن به کار بگیرند. این اقدام علاوه بر اینکه منجر به افزایش تجربه و درآمدزایی برای مهندسان می شود، بلکه جامعه ای متشکل از مهندسان جوان را شکل می دهد که تجارب عملی زیادی دارند و می توانند پروژه های بیشتری را به دست بگیرند.
آقای گلزار تاکید کرد که با به کارگیری این نیروی جوان، می توان کیفیت پروژه های نهضت ملی مسکن را بالا برد و علاوه بر این، دانش فنی نظام ساخت و ساز کشور را ارتقاء داد. در حال حاضر، صنعت ساختمان به یک تغییر بنیادین نیاز دارد و چه بهتر که این تغییر توسط نسل جوانی از مهندسان رقم بخورد.
ایشان در انتهای صحبت های خود خاطرنشان ساخت که هیئت مدیره جدید نظام مهندسی، می تواند این طرح را به وزارتخانه ارائه کند و به عنوان بخشی از راهکارهای ملی، اجرای آن را در دستور کار قرار دهد. این اقدام نه تنها منجر به افزایش کیفیت ساخت و ساز خواهد شد، بلکه معیشت صدها مهندس جوان را تامین خواهد کرد که طبیعتاً در ابتدای مسیر خود هستند و احتمالاً نیازمند شغل مناسب می باشند.
در حال حاضر که وضعیت ساختمان سازی در کشور جالب نیست و اصلاحات زیادی باید در ساختار کلی این صنعت صورت بگیرد. علاوه بر این، پیشبرد طرح های مشارکتی مسکن، می تواند بستر جدیدی برای کسب و کار این مهندسان جدید فراهم آورد.
source