نور تنها یک نیاز روزمره نیست، بلکه به فضا روح میدهد و تأثیر عمیقی بر احساسات و تجربه ساکنان یا کارمندان یک ساختمان دارد. نور میتواند با تابش دلنشین چراغها در اتاق نشیمن و آشپزخانه، یا خلق زیبایی خیرهکننده نمای بیرونی ساختمان در شب، حس آرامش، زیبایی و خلاقیت را به فضا هدیه دهد.
انتخاب صحیح تجهیزات نورپردازی و نحوه توزیع نور، نه تنها زیبایی و عملکرد فضا را ارتقا میدهد، بلکه کیفیت زندگی را به طرز شگفتانگیزی بهبود میبخشد و محیطی دلنشین و گرم ایجاد میکند که باعث رفاه و رضایت خاطر افراد حاضر در ساختمان خواهد شد. در ادامه همراه ما باشید تا بیاموزید چگونه با نورپردازی داخلی و خارجی، محیطی هماهنگ و دلنشین خلق نمایید.
انواع نورپردازی ساختمان
پیش از معرفی تجهیزات نورپردازی، بهتر است که با انواع نورپردازی آشنا شویم. نورپردازی ساختمان تأثیری فراتر از روشنایی دارد زیرا نورپردازی به صورت درست و حرفهای بر آرامش، کارایی و جذابیت محیط تأثیرگذار است. هر کدام از انواع مختلف نورپردازی با ویژگیهای منحصر به فرد خود به رفع نیازهای متنوع در ساختمان کمک میکنند. در حالت کلی میتوان نور را به دو نوع طبیعی و مصنوعی تقسیمبندی کرد.
نور طبیعی
نور طبیعی یکی از زیباترین و محبوبترین انواع نورپردازی است. این نوع با بهرهگیری از تابش خورشید و روشهایی مرسوم مانند بزرگتر کردن پنجرهها یا استفاده از دیوارهای شیشهای در ساختمانهای مختلف کارساز است. نور طبیعی میتواند محیطی روشن و آرام ایجاد کند.
نور مصنوعی
نورپردازی مصنوعی خود شامل انواع مختلفی است که محبوبترین آنها نورپردازی عمومی، محیطی، تأکیدی، متمرکز، اضطراری و امنیتی هستند.
- از نورپردازی عمومی برای ایجاد نور یکنواخت در فضا استفاده میشود.
- نور محیطی با ایجاد روشنایی ملایم، فضا را بدون ایجاد خیرگی در نقاط خاص روشن میکند.
- از نور تأکیدی برای برجسته کردن جزئیات خاص مانند آثار هنری به کار میرود.
- نور متمرکز برای انجام فعالیتهای خاص طراحی شدهاند. نور چراغ مطالعه، لامپهای زاویهدار، چراغهای زیر کابینت و… نمونههایی از نورپردازی متمرکز هستند.
- از نام روشنایی اضطراری و امنیتی مشخص است که نقش مهمی در تأمین ایمنی و محافظت فضاهای داخلی و خارجی ساختمان دارند.
اصول نورپردازی نمای ساختمان
نورپردازی نمای ساختمان یکی از مهمترین عواملی است که در زیبایی ساختمان در شب تأثیرگذار میباشد. نورپردازی اصولی باید به صورتی انجام شود که هم با محیط اطراف هماهنگ باشد و هم از آلودگی نوری جلوگیری نماید. استفاده از شدت نور مناسب و رنگهای ملایم مانند آبی یا سفید، جلوهای چشمنواز ایجاد میکند.
مخفی کردن منابع نوری برای ایجاد نورپردازی مخفی، تنظیم زاویه تابش به صورت درست و دقیق و برجستهسازی عناصر معماری مانند ستونها و گچبریها از اصول کلیدی نورپردازی مؤثر هستند که زیبایی و جذابیت نما را چند برابر میکنند. برای ایجاد بهترین و حرفهایتری نورپردازی در نمای ساختمان باید از تجهیزات مناسبی بهره برد. این تجهیزات کدامند؟
انواع تجهیزات نورپردازی برای نمای ساختمان
شما برای نورپردازی اصولی نمای ساختمان میتوانید از تجهیزات متنوعی بهره برید که هرکدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند:
- وال واشر: از وال واشر برای نورپردازیهای خطی استفاده میشود. وال واشر با مصرف انرژی پایین و شدت نور مناسب، در رنگهای متنوعی مانند آفتابی، مهتابی، قرمز، آبی، سبز و… تولید و عرضه میشود.
- چراغ دفنی: چراغ دفنی یکی از تجهیزات بسیار مناسب و جذاب برای نمای ساختمان و محوطه است. شما امکان تهیه چراغ دفنی LED با نور رنگی با قابلیت کنترل از راه دور توسط کنترلر ال ای دی را دارید.
- پروژکتور: پروژکتورهای قدرتمند و مقاوم با مدلهای مختلف DOB، SMD و COB میتوانند با ایجاد نور یکنواخت یا پخش گسترده جلوه زیبا و شیکی به نمای ساختمان دهند.
- جت لایت: چراغهای جت لایت با پرتاب نور قوی که به نمای ساختمان عمق میبخشند. به عنوان مثال جت لایت با پرتاب نور و شوت بسیار بالای خود در شیارهای طولی نمای ساختمان قرار میگیرند و نورپردازی خطی ایجاد میکنند.
- ریسه خطی: ریسه ال ای دی نور یکنواخت را به صورت خطی تولید میکند. این منبع نوری با قابلیت برش در اندازه دلخواه، در انواع ضد رطوبت و ضد گرد و غبار موجود است. این ریسهها در رنگهای بسیار متنوعی موجود هستند و قابلیت کنترل از راه دور توسط ریموت کنترلر را نیز دارند.
همانطور که متوجه شدید، برخی از این تجهیزات نورپردازی ساختمان، مانند ریسههای LED، مجهز به ریموت ال ای دی هستند و امکان تنظیم رنگ، شدت یا افکت نوردهی را به کاربر میدهند.
اصول نورپردازی فضاهای داخلی ساختمان
نورپردازی فضاهای داخلی ساختمان مسکونی، اداری، تجاری و… نقش مهمی در زیبایی و کارآمدی محیط ایفا میکند. به عنوان مثال یک خانه را در نظر بگیرید. اتاق نشیمن که مکانی برای جمع شدن خانواده است، نیاز به ترکیب نور عمومی، متمرکز و تاکیدی دارد. اینگونه فضا روشن و دلنشین میشود. معمولاً در اتاق خواب، از نورهای آرامشبخش و غیرمستقیم مانند ریسههای LED استفاده میشود. شما میتوانید از این ریسهها در کمد لباس، دور آینه و… بهره برید.
شما در آشپزخانه علاوه بر نورپردازی عمومی، به نورپردازی متمرکز در نقاط کاربردی مانند روی کانتر و سینک احتیاج دارید تا عملکرد بهتری در این محیط داشته باشید. در سرویس بهداشتی میتوان با نورهای مخفی یا هالوژنی اطراف آینه، روشنایی یکدست و مدرنی ایجاد نمود. در راهروها، استفاده از چراغهای دیوارکوب یا سقفی متناسب با دکوراسیون، میتواند فضایی شیک و هماهنگ خلق کند. اگر خانه شما دوبلکس است، میتوانید ریسههای LED را زیر پلهها نصب کنید تا هم دید در شب بهتر باشد و هم ظاهر محیط زیباتر به نظر برسد.
انواع تجهیزات نورپردازی برای فضای داخلی ساختمان
برای نورپردازی فضای داخلی ساختمانهای مختلف، انواع تجهیزات با کاربردهای متنوع موجود هستند:
- لامپهای هالوژنی: لامپهای هالوژنی با نوردهی قوی در رنگ سفید و در دو نوع توکار و روکار تولید و عرضه میشوند که برای سقفهای کاذب و فضاهای مدرن مناسب هستند.
- لامپهای فلورسنت: این نوع منابع نوری با قیمت اقتصادی، گزینهای ایدهآل برای استفاده طولانیمدت در فضاهای داخلی ساختمان هستند.
- لامپهای LED: ویژگیهای برجسته لامپهای ال ای دی از جمله بازده نوری بالا، طول عمر زیاد و مصرف انرژی کم باعث محبوبیت آنها برای استفاده در فضاهای مختلف داخلی ساختمان شده است. این منابع نوری در برخی مدلها با ریموت ال ای دی عرضه میشوند که امکان تغییر رنگ و شدت نور را دارند.
- ریسههای نواری ال ای دی: ال ای دی نواری برای نورپردازی زیر کابینت، داخل کمد لباس، پشت تلویزیون، روشنایی مخفی راهروها و پلهها ایدهآل است. این ریسهها نیز قابلیت کنترل با ریموت و تغییر رنگ را خواهند داشت.
خرید بهترین تجهیزات نورپردازی ساختمان از مانی نور
مجموعه مانی نور، مدرنترین تجهیزات نورپردازی ساختمان را به شما دوستان گرامی ارائه میدهد. محصولات این مجموعه، از ریسههای LED و ریموت کنترلر LED تا جتلایتهای پرقدرت به نیازهای مختلف نورپردازی ساختمان پاسخ میدهند.
فروشگاه مانی نور محصولات خود را با قیمتی رقابتی و اقتصادی عرضه میکند و با ارائه گارانتی طولانی مدت بیقید و شرط، کیفیت و دوام تجهیزات خود را تضمین خواهد کرد. ارسال سریع محصول و مشاوره رایگان نیز از ویژگیهای این مجموعه محسوب میشود. اگر به دنبال نورپردازی شیک و کارآمد هستید، مانی نور انتخابی ایدهآل برای شما است.
source