چه بیمارانی اجازه پرواز ندارند؟ ارتفاع زیاد هواپیما، اختلاف فشار هوا و طولانی بودن زمان پرواز می تواند موجب تشدید علائم برخی از بیماران شود. به همین دلیل در قوانین منع سفر هوایی برخی ممنوعیت های پروازی برای بیماران در نظر گرفته شده است. به طور کل توصیه می‎شود افرادی که دارای بیماری زمینه‌‏ای هستند پیش از سفر هوایی با پزشک مشورت کنند. در ادامه به معرفی 10 گروهی که نباید به دلیل بیماری وارد هواپیما شوند می‎پردازیم. بنابراین با مطالعه این مقاله می توانید از اینکه سفر با هواپیما مناسب شما است یا خیر اطمینان حاصل کنید.

1. ممنوعیت سفر با هواپیما برای زنان باردار

قوانین ایرلاین ‎ها برای مسافرت هوایی بانوان باردار بستگی به شرایط این عزیزان دارد. برای مثال فرض کنید زنی باردار در انتهای هفته سی و دوم بارداری بخواهد برای خرید بلیط هواپیما مشهد به شیراز اقدام کند. در این صورت با توجه به اینکه پرواز مشهد به شیراز کمتر از دو ساعت است، مسافرت هوایی به شرطی که مسافر بارداری اول خود را تجربه کند امکان‏پذیر خواهد بود! اما ممکن است برای یک فرد دیگر تا هفته سی و پنجم بارداری ممنوعیت سفر هوایی در نظر گرفته شود. به طور کل قوانین پرواز در بارداری به صورت زیر است:

  • قبل از هفته بیست و هشتم بارداری، محدودیتی در پرواز وجود ندارد.
  • از ابتدای هفته سی و پنجم بارداری، ممنوعیت پرواز اعمال می‎شود.
  • بانوان باردار به شرط تجربه بارداری اول، امکان تجربه پروازهای کمتر از دو ساعت را در انتهای هفته سی و دوم دارند.
  • بانوان باردار به شرط بارداری اول، امکان تجربه پروازهای بیشتر از دو ساعت را در انتهای هفته بیست و هشتم دارند.
  • بانوانی که بارداری دوم را تجربه می‎کنند، در انتهای هفته بیست و هشتم امکان سفر هوایی خواهند داشت.

به طور کل زنان آبستن می‎توانند با ارائه گواهی پزشکی شامل تاریخ زایمان و سن بارداری برای اخذ مجوز سوار شدن به هواپیما اقدام کنند.

ممنوعیت سفر هوایی برای زنان باردار

2. ممنوعیت پروازی برای افراد دارای بیماری های گوش، حلق و بینی

در حین لندینگ و تیک آف هواپیما، فشار خارجی و داخلی گوش تحت تاثیر قرار می گیرد. با توجه به این مسئله اختلاف فشار می‌تواند موجب تشدید علائم بیماران گوش، حلق و بینی شود. به طور کل افرادی که دچار بیماری سینوزیت و اوتیت مدیا هستند بهتر است بیش از سفر هوایی با پزشک مشورت کنند. همچنین محدودیت ‌های پروازی برای بیماران گوش، حلق و بینی که به تازگی جراحی لوزه و گوش میانی انجام داده باشند به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز اعمال می‎شود.

3. افراد روان پریش و بیماران اعصاب و روان

افرادی که با مشکلات حاد اعصاب و روان دست و پنجه نرم می‎کنند، ممکن است در حین سفر هوایی دچار توهم بینایی و شنیداری، هذیان‎گویی، پرخاشگری و عصبانیت بی‎دلیل شوند. همچنین کسانی که دچار ترس از محیط‎های بسته و ارتفاع هستند، ممکن است در طی سفر حملات عصبی یا پنیک اتک را تجربه کنند.

4. ممنوعیت پروازی افراد مبتلا به بیماری صرع

حملات صرع در زمان مشخصی اتفاق نمی‌افتد، بنابراین افراد مبتلا به صرع مجاز به سفر هوایی نیستند. البته در برخی موارد با اخذ مجوز پزشکی و همراه داشتن داروهای مورد نیاز امکان سفر با هواپیما برای بیماران مبتلا به صرع فراهم می‎شود.

ممنوعیت های پروازی برای بیماران مبتلا به صرع

5. افرادی که به تازگی جراحی مخچه انجام داده اند!

افزایش ارتفاع در پرواز با تغییرات فشاری همراه است. این مسئله موجب اعمال ممنوعیت پروازی برای افرادی که مخچه خود را به تازگی جراحی کرده‌اند شده است؛ زیرا تغییرات فشاری می‌تواند خطر خون‎ریزی پس از عمل را افزایش دهد.

6. بیماران مبتلا به باروتروما

ممنوعیت های پروازی برای بیماران مبتلا به باروتروما از این جهت اعمال می‎شود که احتمال انسداد سینوس‎های این بیماران به دلیل تغییر فشار هوا وجود دارد. خود بیماری باروتروما نیز به دلیل تغییر فشار محیط در حفره‎های بدن ایجاد می‎شود که نشان از شرایط خاص افراد مبتلا به این بیماری دارد.

7. افرادی که سابقه حملات مغزی دارند

حملات مغزی ایسکمیک و سکته مغزی احتمال بازگشت دارد. بنابراین بیمارانی که به تازگی با این مشکل دست و پنجه نرم کرده‎اند باید حداقل ۴۸ ساعت بعد از حمله به استراحت بپردازند. این افراد در سفرهای هوایی ممکن است مجدداً درگیر این عارضه شوند که سفر هوایی را برای آنها غیرمجاز می‎کند.

8. افراد مبتلا به عفونت‎های مغزی

مبتلایان به عفونت‎های مغزی مثل مننژیت نیاز به مجوز پرواز از طرف پزشک دارند. برای اخذ مجوز نیز معمولاً باید یک هفته از ابتلا به بیماری گذشته باشد.

9. بیماران قلبی عروقی

افراد مبتلا به بیماری‎های قلبی عروقی بهتر است از سفرهای هوایی خودداری کنند؛ زیرا تیک‌آف هواپیما و به طور کل مسافرت هوایی می‎تواند استرس این افراد را افزایش دهد و موجب ایجاد عوارض جدی یا حتی ایست قلبی شود! به طور کل ممنوعیت های پروازی برای بیماران قلبی شامل موارد زیر است:

  • افرادی که اخیراً جراحی قلب باز داشته‌اند.
  • کسانی که سابقه سکته قلبی دارند.
  • و بیمارانی که هر نوع جراحی قلب مانند آنژیوپلاستی انجام داده‎اند.

ممنوعیت سفر هوایی برای افراد مبتلا به بیماری‎های قلبی عروقی

10. افراد مبتلا به بیماری‌های خونی

در حین سفر هوایی اوج گرفتن هواپیما موجب کمبود اکسیژن و تغییر فشار هوا می‎شود. این تغییرات ممکن است برای بیماران خونی از جمله افرادی که سابقه کاهش هموگلوبین خون دارند یا مبتلا به سلول داسی‎شکل هستند مشکل ساز شود. البته در برخی از موارد با تزریق خون یا استفاده از ماسک اکسیژن در حین پرواز می‎توان از این مشکلات جلوگیری به عمل آورد. اما به بیماران خونی توصیه می‌کنیم پیش از پرواز حتماً با پزشک مشورت کنند.

لیست مسافرانی که برای سفر با هواپیما نیاز به اخذ مجوز پزشکی دارند

  • بیماران بیهوش یا در حال اغماء
  • بیماران دچار شکستگی جمجمه یا ضربه مغزی
  • بیماران قلبی عروقی مثل فشار خون بالا یا سابقه سکته قلبی
  • بیماران ریوی مثل افرادی که دچار آسم یا تنگی نفس هستند.
  • بیماران روانی، در صورتی که موجب ایجاد مزاحمت برای دیگران شوند.
  • افرادی که در دو هفته اخیر عمل جراحی انجام داده‎اند.
  • افرادی که دچار شکستگی عضو هستند.
  • کسانی که برای سفر نیاز به همراه دارند.
  • بیمارانی که توانایی حرکتی نداشته و مجبورند به صورت خوابیده سفر کنند.
  • زنان باردار که طبق توضیحات بالا اجازه سفر با هواپیما را جز در صورت اخذ مجوز پزشکی ندارند.
  • کسانی که دچار عفونت‌های پوستی باشند.
  • کسانی که به انسداد روده، فتق‎های بزرگ شکمی یا زخم معده مبتلا هستند.
  • نوزادان پیش از پایان هفته اول تولد

این گروه می‎توانند فرم مجوز پزشکی را بعد از تکمیل به مرکز پزشکی هوایی ارسال کرده و سپس تاییدیه پرواز را دریافت کنند. به این صورت امکان سفر هوایی برایشان فراهم می‎شود. البته در برخی از افراد مانند کسانی که مبتلا به صرع هستند، نیاز به همراه داشتن داروهای مورد نیاز وجود دارد.

تجربه سفری ایمن با اطلاع از ممنوعیت های پروازی برای بیماران

بسیاری از مسافران در رابطه با اینکه چه بیمارانی اجازه پرواز ندارند بی‎اطلاع هستند. همین مسئله می‎تواند موجب معطل شدن آنها در فرودگاه یا تجربه پروازی پرخطر شود. به طور کل ممنوعیت های پروازی برای بیماران شامل بیماری‎های قلبی عروقی، بیماری‌های اعصاب و روان، مشکلات خونی و… می‎شود که در برخی از آنها پس از اخذ مجوز پزشکی، امکان سفر هوایی فراهم می‎شود. با مطالعه این مقاله و اطلاع از ممنوعیت‎های پروازی می‌توانید در صورت لزوم به صورت زمینی سفر کرده یا پس از مشورت با پزشک، سفر هوایی ایمن و بی‎خطری را تجربه کنید.

source

توسط chidanet.ir