وزیر راه و شهرسازی در نشست مشترک با همتای روس بر دستیابی به هدف ترانزیت ۱۰ میلیون تن بار در مسیر کریدور شمال -جنوب تاکید کرد و گفت: مسیرهای فعلی کریدور شمال – جنوب ذیل مسیرهای ریلی، جاده‌ای و دریایی از ظرفیت ۲۰ میلیون تنی ترانزیت برخوردار است که باید این ظرفیت فعال شود.

به گزارش ایسنا، نشست مشترک فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی و رمان استاراویت، وزیر حمل و نقل فدراسیون روسیه به صورت ویدیو کنفرانس به منظور بررسی تفاهم‌نامه ساخت راه آهن رشت-آستارا و توسعه همکاری‌های حمل و نقلی در قالب کریدور شمال – جنوب برگزار شد.

در ابتدای این نشست وزیر راه و شهرسازی کشورمان ضمن تبریک سال نو میلادی به دولت و ملت روسیه، ابراز امیدواری کرد که سالی توامان با صلح و آرامش، همچنین تعمیق روابط دو کشور در پیش باشد.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان ضمن ابراز خرسندی از برگزاری جلسات بررسی ساخت راه آهن رشت – آستارا به صورت منظم با حضور نمایندگان دو کشور به تنظیم تفاهم‌نامه همکاری مشترک و نیز تهیه نقشه راه ۲۰۲۵ که امروز در اختیار طرف روس قرار می‌گیرد، اشاره و پیشنهاد کرد که هر دو مورد هم‌زمان در تاریخ مشخص به امضا برسند.

صادق در ادامه به توسعه روابط همکاری‌های حمل و نقلی میان دو کشور در قالب کریدور شمال – جنوب اشاره و تاکید کرد: طبق توافقات انجام شده میان دو کشور در سنوات گذشته، دستیابی به هدف ترانزیت ۱۰ میلیون تن بار در مسیر کریدور شمال – جنوب ضرورت دارد و باید ظرفیت ۲۰ میلیون تنی ترانزیت در مسیرهای فعلی کریدور شمال – جنوب ذیل شقوق ریلی، جاده‌ای و دریایی، فعال شود.

وی همچنین به فعال شدن شاخه شرقی کریدور شمال – جنوب و ضرورت انجام اقدامات اجرایی در اسرع وقت، تشکیل کمیته حمل و نقل و امور گمرکی سه جانبه میان ایران – روسیه – آذربایجان، لزوم تسهیل صدور ویزا برای رانندگان ناوگان ایرانی، افزایش ظرفیت کشتیرانی تجاری (بار) و گسترش خطوط مسافری در دریای خزر تاکید کرد.

صادق دستیابی به نقشه راه جامع حمل و نقلی میان دو کشور را دستاورد بزرگی دانست که از سوی وزارتخانه‌های دو کشور در دست اقدام قرار دارد.

در ادامه این نشست، رمان استاراویت – وزیر حمل و نقل فدراسیون روسیه – ضمن قدردانی از وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران به خاطر برگزاری جلسات منظم و پربار قبلی، با تمامی موارد اعلامی در این جلسه موافقت خود را اعلام کرد.

انتهای پیام

source

توسط chidanet.ir