پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

سرمای شدید زمستانی مدت‌هاست که با افزایش درد و عدم تحرک مرتبط شناخته می‌شود.  

به گزارش انتخاب و به نقل از دیلی میل؛ مطالعات نشان می‌دهند که تا 75 درصد از افرادی که از دردهای مزمن مانند آرتروز(ساییدگی مفاصل مرتبط با افزایش سن که حدود ده میلیون نفر در بریتانیا به آن مبتلا هستند) و آرتریت روماتوئید (که سیستم ایمنی معیوب به مفاصل حمله می‌کند) رنج می‌برند، معتقدند که کاهش دمای زمستان باعث تشدید دردهای آن‌ها می‌شود.  
تحقیقات نشان می‌دهند که حتی دردهای قاعدگی هم می‌توانند در هنگام سرد شدن هوا شدیدتر شوند – مشکلی که برخی کارشناسان آن را سندرم خستگی دوره زمستانی”می‌نامند.  
مطالعه‌ای در ایالات متحده که در Journal of Environmental Research and Public Health منتشر شده، نشان داده است که دردهای قاعدگی در دماهای پایین‌تر (18 درجه سانتی‌گراد در داخل خانه) نسبت به دمای ملایم‌تر (23 درجه سانتی‌گراد) شدیدتر است.  
بعلاوه، این مطالعه نشان داده است که خوردن بستنی یا نوشیدن آب سرد – به‌ویژه در زمستان – باعث افزایش درد زنان می‌شود.  
این موضوع به این دلیل است که دماهای پایین باعث تحریک آزادسازی ترکیبات مشابه هورمون به نام پروستاگلاندین‌ها در رحم می‌شوند که به نوبه خود موجب انقباضات عضلانی می‌شوند که به دردهای قاعدگی منجر می‌شود.

با این حال، در حالی که شواهدی برای تأثیر سرما بر دوره‌ها وجود دارد، در مورد دردهای طولانی‌مدت ناشی از آرتریت یا کمردرد، تصویر پیچیده‌تری وجود دارد.  
در حالی که شرایط جوی به‌نظر می‌رسد که علائم را تحت تأثیر قرار می‌دهند، تحقیقات علمی دقیق به‌طور مداوم نتوانسته‌اند پیوند واضحی میان افت دما و افزایش درد پیدا کنند.  
دکتر کیرستی بانستر  استاد دردشناسی عصبی در دانشگاه امپریال لندن می‌گوید:  
“در مورد بیماری‌هایی مانند آرتروز یا آرتریت روماتوئید، هیچ داده‌ی معتبر علمی برای تأیید این ارتباط وجود ندارد.”  

در واقع، عوامل دیگر شرایط زمستانی ممکن است تغییرات بیشتری ایجاد کنند.  
یک مطالعه بزرگ که در سال 2019 توسط دانشگاه منچستر بر روی موج‌های سرمایی و درد انجام شد، نشان داد که هیچ ارتباط واضحی بین شرایط سرد و میزان درد گزارش‌شده وجود ندارد.  
این مطالعه که شامل 13,000 نفر در بریتانیا با بیماری‌های مزمن دردناک مانند آرتروز و فیبرومیالژیا (که با درد در سراسر بدن مشخص می‌شود) بود، در طول دوره‌ای از ژانویه 2016 تا آوریل 2017 انجام شد.  
شرکت‌کنندگان در این آزمایش از یک اپلیکیشن موبایل برای ثبت میزان درد خود استفاده کردند و یک ردیاب GPS روی تلفن‌هایشان تغییرات جوی را ضبط می‌کرد.  
نتایج، که در مجله NPJ Digital Medicine منتشر شد، نشان داد که هیچ ارتباط واضحی بین شرایط سرد و میزان درد گزارش‌شده وجود ندارد.  

این نتایج با بسیاری از شواهد تجربی که ارتباط بین سرما و افزایش درد را نشان می‌دهند، مغایرت دارد. بنابراین، چرا بسیاری از مردم فکر می‌کنند که سرما دردهای مزمن آن‌ها را بدتر می‌کند؟  
یکی از تئوری‌ها این است که انتهای اعصاب در پوست که درد را احساس می‌کنند، می‌توانند با افت دما تحریک شوند. این توضیح می‌دهد که چرا گونه‌ها و گوش‌هایمان اغلب وقتی در هوای سرد بیرون می‌رویم، گزگز می‌کنند. این احساس ناشی از واکنش اعصاب به تغییرات محیطی است، نه افزایش واقعی درد به دلیل بیماری. با این حال، مردم این تغییرات را با درد مرتبط می‌کنند.

دکتر بنجامین الیس متخصص روماتولوژی در دانشگاه امپریال لندن می‌گوید:  
“بیماران آرتروز من اغلب گزارش می‌دهند که درد آن‌ها در سرما بدتر می‌شود. اما این لزوماً به این معنی نیست که وضعیت بیماری‌شان بدتر شده یا آرتروز آن‌ها شدیدتر شده است. در عوض، بیشتر به نحوه واکنش سیستم عصبی مرکزی به هوای سرد مربوط است.”  

جالب اینجاست که محققان دانشگاه منچستر متوجه شدند که درد در روزهایی که هوای مرطوب است و به‌ویژه در روزهایی که بادهای شدیدی می‌وزند، به‌طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.  
شرایط جوی به‌ویژه در هوای مرطوب، موجب افزایش احتمال گزارش درد در حدود 20 درصد شده است، در حالی که در روزهای خشک، میزان درد کمتر گزارش شده است، که نشان می‌دهد این مرطوب بودن هوا است که عامل اصلی است، نه دما.  

فشار جوی پایین باعث می‌شود که وزن هوای اطراف بدن کاهش یابد، که این اجازه را به عضلات، تاندون‌ها و دیگر بافت‌های اطراف مفاصل می‌دهد تا گشاد شوند. این در نهایت باعث افزایش فشار روی مفاصل آسیب‌دیده و تشدید درد می‌شود.  
اما چگونه ممکن است بادهای شدید حتی وقتی افراد در خانه‌های خود نشسته‌اند، باعث افزایش درد شوند؟  
تیم منچستر معتقد است که این موضوع بیشتر به تغییرات فشار جوی مربوط است تا خود باد.  

پژوهش‌ها همچنین نشان داده‌اند که تغییرات فشار جوی ممکن است باعث غلیظ شدن مایع سینویال شود، مایعی که در مفاصل ما وجود دارد و مانند سفیده تخم‌مرغ عمل می‌کند تا اصطکاک بین استخوان‌ها را کاهش دهد. غلیظ شدن این مایع باعث کاهش ویژگی‌های لغزنده آن و در نتیجه افزایش درد می‌شود.

در نهایت، مطالعه منچستر نشان داده است که دمای سرد خود به تنهایی ارتباطی با درد ندارد، بلکه این دیگر عواملی مانند رطوبت و باد هستند که عامل اصلی در افزایش درد هستند.  
مطالعات دیگر نشان می‌دهند که تغییرات فشار جوی ممکن است با تحریک دردهای میگرنی نیز مرتبط باشد، شاید از طریق تغییرات شیمیایی یا الکتریکی در مغز.  

عوامل دیگر و روش‌های مقابله
یکی دیگر از عواملی که موجب افزایش درد می‌شود این است که با کاهش دما، افراد زمان بیشتری را در داخل خانه و کم‌تر در فعالیت‌های بدنی می‌گذرانند. با این حال، فعالیت‌های بدنی سبک و منظم یکی از بهترین راه‌ها برای مقابله با دردهای برخی بیماری‌ها است.  
دکتر کیرستی بانستر‌می‌گوید:  
“اثر پلاسیبو قطعا وجود دارد. مردم معمولاً انتظار دارند که دماهای شدید باعث افزایش درد شوند – این چیزی است که بسیاری از افراد آن را با ماه‌های زمستانی مرتبط می‌دانند.”

یادآوری اینکه تنهایی اجتماعی در طول شب‌های تاریک زمستان می‌تواند باعث بدتر شدن خلق و خو شود که در نتیجه باعث تشدید درد می‌شود.  
دکتر بانسترمی‌گوید:  
“افراد تمایل دارند در خانه بمانند و از نظر اجتماعی منزوی شوند، که می‌تواند تأثیر زیادی بر واکنش ما به درد داشته باشد.”  
بنابراین، یکی از روش‌های مقابله با تشدید درد در زمستان ممکن است پذیرش دعوت‌های اجتماعی بیشتر برای بیرون رفتن باشد.

 نکات ساده برای کاهش درد در زمستان:
– استفاده از یک بطری آب گرم یا کیسه گندمی قابل مایکروویو برای مفاصل سفت و دردناک. حرارت باعث گشاد شدن عروق خونی و بهبود جریان خون می‌شود و در نتیجه درد را تسکین می‌دهد.
– پیاده‌روی سریع به مدت 15 دقیقه. هرچه عضلات بیشتر منقبض شوند، حرارت بیشتری تولید می‌کنند.
– دمای خانه خود را حداقل به 18 درجه سانتی‌گراد برسانید تا از درد ناشی از سرما جلوگیری کنید.

 

source

توسط chidanet.ir