شهردار تهران تاکید کرد: مدیریت محلی باید کاملا به شهروندان سپرده شود و شهرداری نقش پشتیبان و تسهیلگر را ایفا کند.
علیرضا زاکانی، شهردار تهران، صبح یکشنبه (۳۰ دی ۱۴۰۳) در بازدید از شهرداری منطقه ۲ تهران، با مدیران شهری و نخبگان این منطقه به گفتوگو نشست. زاکانی در این نشست با اشاره به عملکرد مدیریت شهری در سه سال گذشته گفت: «۴۰ ماه از آغاز مسئولیت دوره ششم مدیریت شهری در تهران میگذرد. در این مدت تلاش کردیم کارهای ارزشمند شهرداران پیشین را ادامه دهیم و اشتباهات گذشته را اصلاح کنیم.»
او به چالشهای اساسی پایتخت، نظیر آلودگی هوا، ترافیک، بدمسکنی و هدررفت منابع اشاره کرد و افزود: «برای حل هر یک از این مشکلات، نقشه راه مشخصی داریم. بهعنوان نمونه، سهم حمل و نقل عمومی در جابهجاییهای شهری در حال حاضر تنها ۳۴ درصد است، در حالی که هدف ما رساندن این رقم به ۷۰ درصد است.»
زاکانی با اشاره به گامهای عملی مدیریت شهری گفت: «وقتی مسئولیت را به عهده گرفتیم، تهران تنها ۸۸۰ دستگاه اتوبوس فعال داشت. اکنون این تعداد به دو هزار دستگاه رسیده و برنامه داریم تا آن را به شش هزار دستگاه، عمدتا برقی، افزایش دهیم.»
شهردار تهران همچنین از هدررفت ۲۰ تا ۳۵ درصد آب در شبکههای فرسوده زیرزمینی خبر داد و گفت: «با سرمایهگذاری ویژه در این حوزه، بهدنبال کاهش این اتلاف منابع هستیم.»
او درباره مدیریت محلات گفت: «در طرح کلان تحول تهران، برای هر منطقه چارچوب و سند تحول ویژهای داریم که محوریت آن مردم هستند. اصل ۱۰۰ تا ۱۰۶ قانون اساسی به مدیریت محلی اختصاص دارد و اجرایی شدن این اصول، یکی از حلقههای مفقوده مدیریت شهری در کشور است. معتقدیم محلات باید صددرصد توسط شهروندان مدیریت شوند و شهرداری تهران تنها نقش پشتیبان را داشته باشد.»
زاکانی در پایان اظهار کرد: «حل مشکلاتی نظیر مسکن نیز با مشارکت مردم امکانپذیر است. دولتها اغلب به شهرکسازی در حومه شهرها متمایلند، اما میتوان با ایجاد مشوقها، سرمایه شهروندان را به سمت نوسازی بافتهای فرسوده هدایت کرد.»