دکتر پیروز حناچی که با کسب ۱۱,۶۳۵ رأی، رکورد بیشترین آرا در تاریخ انتخابات نظام مهندسی را ثبت کرده است، در نشستی تخصصی به تشریح تاریخچه شکلگیری و چالشهای کنونی نظام مهندسی ساختمان پرداخت.
حناچی که مجری اولین دوره انتخابات نظام مهندسی کشور بوده است، با یادآوری خاطرات آن دوره گفت: «در اولین انتخابات که بهصورت کامپیوتری و با کارتخوان برگزار شد، بهترینهای مهندسی کشور حضور داشتند. چهرههای شاخصی همچون مرحوم مانیفر، مرحوم قالیبافیان و مرحوم کتیرایی در آن دوره حضور داشتند و انتخابات از نظر اخلاقی در سطح بسیار بالایی برگزار شد.»
وی در تشریح فضای آن دوره به خاطرهای از انتخاب اولین رییس سازمان نظام مهندسی اشاره کرد و افزود: «در آن زمان، مهندس سعید پورشریف از آذربایجان شرقی بالاترین رأی را کسب کرد، اما با توجه به شرایط تازه تاسیس بودن سازمان و ضرورت تعامل با وزارتخانه، ایشان با بزرگواری پذیرفت که آقای غرضی ریاست سازمان را برعهده بگیرد.»
دکتر حناچی با اشاره به زمینههای تصویب قانون نظام مهندسی گفت: «این قانون در شرایط خاصی و همزمان با دادگاه کرباسچی تصویب شد. در آن زمان وزارتخانه نسبت به شیوه اداره شهر انتقاداتی داشت و به همین دلیل در جایجای قانون، موضوع کنترل، بهویژه کنترل شهرسازی پررنگ شده است.»
وی با اشاره به چالشهای کنونی قانون نظام مهندسی تصریح کرد: «پس از سه دهه اجرای قانون، برخی نواقص آن آشکار شده است. برای مثال، در موضوع حسابرسی سازمان که اکنون گردش مالی چهار هزار میلیاردی دارد، قانون مسکوت است و این مساله منشأ مشکلات بعدی شده است.»
حناچی درباره راهکارهای اصلاح وضع موجود گفت: «اگرچه تغییر قانون در کوتاهمدت امکانپذیر نیست، اما میتوانیم با ایجاد وفاق در کمیسیون زیربنایی دولت، آییننامههای اجرایی را اصلاح کنیم. این کار نیازمند گفتوگو و همفکری است تا به جمعبندی مشترک برسیم.»
وی در پایان با اشاره به ظرفیتهای قانون نظام مهندسی خاطرنشان کرد: «علیرغم همه ایرادات، کمتر قانونی داریم که بهطور جامع به موضوعات مختلف از کارگران ماهر و تجربی تا استانداردهای توزیع مصالح و اجرای مقررات ملی پرداخته باشد. باید تلاش کنیم افق دید خود را از کف روزمرگی به قلمرو صلاحیتهای گستردهتر ارتقا دهیم.»