معاون وزیر صمت اعلام کرد که علت گرانی قیمت در شهرک های صنعتی گران بودن زمین نیست، بلکه مسبب اصلی آن بالا بودن هزینه خدمات است. وزارتخانه های نیرو، نفت و ارتباطات بر اساس قانون موظفند به شهرک های صنعتی خدمات زیرساختی از قبیل پست برق، آب، تلفن، فیبر نوری و غیره ارائه کنند در حالی که از این مسئولیت سرباز می زنند!

به گزارش پرشین سازه ، رضا انصاری، معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، در تازه ترین نشست خبری اعلام کرد که این سازمان خود را متعهد می داند تا در زمینه تأمین مالی و فناوری بنگاه های اقتصادی خرد و متوسط، از طرق مختلفی همچون توانمندسازی بخش خصوصی، پشتیبانی از حضور در نمایشگاه های بین المللی و تأمین نیاز برای سرمایه در گردش کمک کند.

انصاری بیان کرد که سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران تا کنون بیش از ۴۸۰ همت خرج ایجاد زیرساخت در شهرک های صنعتی کشور کرده و خدمات نرم افزاری خوبی را به واحدهای صنعتی ارائه کرده است.

طفره رفتن وزارتخانه ها از ارائه خدمات به شهرک های صنعتی

معاون وزیر صمت در خصوص موضوع گرانی زمین در شهرک های صنعتی نزدیک تهران گفت که بالا بودن قیمت مسکن در این شهرک ها به خاطر گرانی زمین نیست، بلکه خدمات شهری عامل اصلی این گرانی هاست. از آنجایی که وزارتخانه های مختلفی همچون نیرو، نفت و ارتباطات از ارائه خدمات زیرساختی طفره می روند و به بهانه های مختلف از وظیفه خود سر باز می زنند، ناچاریم پست های برق چند صد میلیونی برای تأمین انرژی خریداری کنیم و خدمات شهری را با قیمت بسیار بالاتری ارائه نماییم.

وی اظهار کرد در شهرک هایی که نهادهای خدمت رسان به وظایف خود خوب عمل کرده اند و زیرساخت های لازم را فراهم نموده اند، قیمت مسکن و حتی زمین به شدت کاهش یافته است، در حالی که در شهرک های دیگر چاره ای جز مزایده و در نتیجه رشد قیمت وجود ندارد.

انصاری بیان نمود که سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در حال حاضر ۵۰ هزار طرح در دست ساخت دارد که در تلاش است آن را به ۱۰۰ هزار واحد صنعتی آماده بهره برداری در سال آتی برساند.

۴۸۰  همت زیرساخت فرسوده در شهرک های صنعتی

رضا انصاری در ادامه بیانات خود گفت که سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران قصد دارد با همکاری دانشگاه شریف و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تعداد بسیار زیادی از واحدهای صنعتی کشور را به فناوری هوش مصنوعی مجهز نماید.

وی اعلام کرد برآوردها حاکی از آن است که اکنون نزدیک به ۴۸۰ همت زیرساخت فرسوده در واحدهای صنعتی وجود دارد که به یک مشکل بزرگ تبدیل شده است. سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی بنابر مصوبه مجلس شورای اسلامی اجازه بازسازی این واحدهای صنعتی را ندارد و این مسئولیت بر عهده شهرداری هاست. بنابراین چنانچه دولت بتواند از طریق محل مالیات بر ارزش افزوده، منابع مالی لازم را در اختیار اداره کنندگان قرار دهد، مشکلات این واحدها نیز تا حد زیادی برطرف خواهد شد.

انصاری همچنین طی گزارشی اعلام نمود که ۵۳ هزار واحد صنعتی کشور، ۱۲ درصد آن ها در وضعیت راکد بوده و برخی دیگر هم به مرز تعطیلی رسیده اند یا کاملاً تعطیل شده اند. بنابراین یکی از اهداف اصلی سازمان، رفع مشکلات مالی این واحدها و تکمیل زیرساخت های تکنولوژیک است تا بتوانند به چرخه فعالیت بازگردند.

مشکل بزرگی به نام قطعی برق

رضا انصاری در ادامه اظهارات خود به مشکل ناترازی های انرژی که دامن واحدهای صنعتی را گرفته نیز اشاره کرد و گفت که نظام این قطعی ها در همه استان ها یکسان نیست. هرچند به صورت کلی واحدهای صنعتی از نظر گاز و برق در شرایط مطلوبی قرار ندارند و با مشکل مواجه هستند اما وضعیت نسبت به چند ماه قبل کمی بهتر شده است.

معاون وزیر صمت یکی از بهترین راه های مقابله با ناترازی های انرژی را استفاده از تکنولوژی انرژی خورشیدی دانست و اعلام کرد که شهرک صنعتی شال با مساحت ۷۸۵ هکتار اکنون به فاز عملیاتی رسیده و با رسیدن به مرحله بهره برداری کامل، می تواند تا ۲۲۰ مگاوات برق به شبکه سراسری اضافه کند.

وی همچنین در خصوص مصوبات اخیر هیأت وزیران در خصوص توسعه صنایع دریا محور نیز صحبت کرد و توضیح داد که دولت و وزارت صمت قصد دارند تا روندی را شکل دهند که صنایع آب بر مانند فولاد در کنار دریاها توسعه پیدا کنند، نه در بستر رودخانه ها. همچنین به عنوان نمونه، از شهرک صنعتی هرمزگان نام برد که در کنار ساحل دریا توسعه پیدا کرده و صنایع حاضر در آن دغدغه و مشکل آب ندارند.

source

توسط chidanet.ir