پژوهشی جدید نشان داده است داشتن حیوان خانگی برای طولانیمدت میتواند ازدستدادن حافظه و سایر اختلالهای شناختی را به تأخیر بیندازد. به گفته محققان، این اولین پژوهشی است که تأثیر طولانیمدت نگهداری از حیوان خانگی را بر سلامت شناختی بررسی میکند.
براساس گزارش CNN، محققان دانشگاه میشیگان و فلوریدا دریافتند نگهداری حیوان خانگی، بهویژه 5 سال یا بیشتر، با کاهش سرعت ابتلا به اختلالهای شناختی در افراد مسن مرتبط است. بیشتر سگ و گربه بهعنوان حیوان خانگی نگهداری میشوند اما شرکتکنندگان در این مطالعه از خرگوش، همستر، پرنده، ماهی و خزنده نیز مراقبت میکردند.
تأثیر داشتن حیوان خانگی بر سلامت شناختی انسان
«تیفانی برالی» (Tiffany Braley) از مرکز پزشکی دانشگاه میشیگان میگوید: «مطالعات قبلی نشان دادهاند ارتباط انسان با حیوان میتواند از نظر سلامتی مزایایی مانند کاهش فشار خون و استرس داشته باشد. نتایج ما نشان میدهد داشتن حیوان خانگی ممکن است از فرد در برابر زوال شناختی محافظت کند.»
در این پژوهش، دادههای شناختی هزار و 369 فرد مسن با میانگین سنی 65 سال که در شروع مطالعه مهارتهای شناختی طبیعی داشتند، بررسی شد. درمجموع 53 درصد حیوان خانگی داشتند که 32 درصد آنها مدتی طولانی (5 سال یا بیشتر) صاحب حیوان خانگی بودند. همچنین محققان افراد را براساس نژاد طبقهبندی کردند، 88 درصد سفیدپوست بودند.
محققان از آزمونهای شناختی برای ثبت نمره هر فرد استفاده کردند که از صفر تا 27 متغیر بود. طی 6 سال، نمرات شناختی صاحبان حیوانات خانگی با سرعت کمتری کاهش یافت. این تفاوت در کسانی که مدت طولانیتری حیوان خانگی داشتند، قویتر بود. با درنظرگرفتن سایر عوامل مؤثر بر عملکرد شناختی، این مطالعه نشان داد کسانی که در درازمدت حیوان خانگی داشتند، متوسط 1.2 امتیاز بالاتر از سایر شرکتکنندگان کسب کردند.
محققان میگویند ازآنجاییکه استرس میتواند بر عملکرد شناختی تأثیر منفی بگذارد، داشتن حیوان خانگی میتواند استرس را کاهش دهد. حیوان خانگی همچنین میتواند فعالیت بدنی را افزایش دهد که برای سلامت شناختی مفید است اما تحقیقات بیشتری برای تأیید نتایج پژوهش حاضر موردنیاز است.
یافتههای پژوهش حاضر در وبسایت American Academy of Neurology منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو
source