رضا سپهوند در گفتگو با ساختمان آنلاین با بیان اینکه سیاست عدم الحاق اراضی به شهرها باعث افزایش حاشیهنشینی شده است، گفت: این سیاست نهتنها نتوانسته مشکل مسکن را حل کند، بلکه فشار زیادی را به مردم وارد کرده و باعث گسترش حاشیهنشینی شده است. ما نیازمند تغییر این رویه هستیم. باید اراضی جدیدی به شهرها الحاق شود و شهرکهایی ساخته شود که بتوانیم مسکن ارزان و مناسب را در اختیار مردم قرار دهیم.
وی افزود: تقریباً همه نمایندگان مجلس با سیاست سخت گیری در الحاق اراضی مخالف هستند، زیرا مطالبات مردم در زمینه مسکن بسیار زیاد است. مردم بهدنبال مسکنی هستند که بتوانند با آرامش در آن زندگی کنند، نه اینکه به دلیل گرانی مسکن، مجبور به زندگی در حاشیه شهرها شوند.
تشویق پیمانکاران برای ساخت ساختمانهای عایق و کممصرف
سپهوند در بخش دیگری از اظهارات خود، به موضوع صرفهجویی انرژی در ساختمانها اشاره کرد و گفت: برای پیمانکارانی که در ساخت ساختمانها به رعایت الگوهای صرفهجویی انرژی توجه میکنند، باید مشوقهایی در نظر گرفته شود. دنیای توسعهیافته بهسمت ساخت ساختمانهای عایق و کممصرف حرکت کرده است و ما نیز باید این مسیر را دنبال کنیم.
وی تأکید کرد: ساختمانهایی که هدررفت انرژی در آنها بالاست، نیازمند بازسازی و عایقسازی هستند. ما باید تسهیلات ارزانقیمت و مشوقهایی به سازندهها ارائه دهیم تا علاوه بر ایمنسازی، به عایقسازی ساختمانها نیز توجه کنند. این کار نهتنها به کاهش مصرف انرژی کمک میکند، بلکه هزینههای مردم را نیز در بلندمدت کاهش میدهد.
ضرورت صنعتیسازی ساختوساز در مسکن ملی و مهر
نماینده مجلس با اشاره به پروژههای مسکن ملی و مسکن مهر، خواستار صنعتیسازی فرآیند ساختوساز در این پروژهها شد. وی گفت: در مسکن ملی و مسکن مهر، هدف ساخت خانههای ارزانقیمت است، اما متأسفانه بهدلیل استفاده از مصالح سنتی و روشهای شخصیسازی، هدررفت انرژی در این ساختمانها بسیار بالاست. ما باید بهسمت صنعتیسازی ساختوساز حرکت کنیم تا بتوانیم از مصالحی استفاده کنیم که هدررفت انرژی را به حداقل برسانند.
سپهوند ادامه داد: اگر ساختوسازها را بهصورت صنعتی انجام دهیم، میتوانیم از مصالحی استفاده کنیم که هم مقرونبهصرفه هستند و هم هدررفت انرژی در آنها کم است. اما اگر مسکن سازی بهصورت شخصیسازی و پراکنده انجام شود، نهتنها به هدف خود نمیرسیم، بلکه هزینههای اضافی نیز به مردم تحمیل میشود.
لزوم سیاستها و توجه به انرژی
سپهوند در پایان با تاکید بر اینکه برای حل مشکل مسکن و کاهش هدررفت انرژی، نیازمند تغییر سیاستها و رویکردهای فعلی گفت: ما باید بهسمت ساخت شهرکهای جدید با مسکن ارزان و مناسب حرکت کنیم و از طرفی، با تشویق پیمانکاران و صنعتیسازی ساختوساز، ساختمانهایی بسازیم که هدررفت انرژی در آنها به حداقل برسد. این کار نهتنها به نفع مردم است، بلکه به نفع محیط زیست و اقتصاد کشور نیز خواهد بود.
source