به گزارش ساختمان آنلاین، در این همایش که با حضور نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی، دولت،وزارت راه و شهرسازی، هئیت مدیره و ریاست سازمان نظام مهندسی و نظام کاردانی برگزار شد به نقش انجمن ها و بخش خصوصی در اجرای پروژه های ساختمانی و کمک به ساخت مسکن پرداخته شد.

انجمن سازندگان در کنار بخش دولتی آینده خوبی را برای صنعت ساخت و ساز رقم می زنند

شهاب سعادت نژاد ،دبیر برگزار کننده همایش و ریاست انجمن سازندگان مسکن و ساختمان شهر تهران در این همایش اظهار کرد:

وزارت راه و شهر سازی و دولت با تکیه بر بخش خصوصی و حذف بروکراسی ها و موانع در صدور و تمدید پروانه های اشتغال و تسهیل در ارائه مجوزات ساخت و همکاری و مشورت در اصلاح شیوه نامه ها و همچنین کمک به رفع موانع ساخت مسکن می توانند از ظرفیت‌های بخش خصوصی در این راه بهره مند شوند.

وی افزود: یکی از بحث های مهم دیگر اتمام پروژه های نهضت ملی مسکن و انجام آن به صورت مشارکتی ،تهاتر و همچنین تسهیل گردی بجای تصدی گری و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، شرکت های انبوه ساز و سازنده ذیصلاح در انجام این امر مهم است.تسهیل در امور مهندسان و تعیین تکلیف مبانی قیمت گذاری و ابلاغ تعرفه خدمات نظام مهندسی از دیگر مسائل مهمی است که باید توسط وزارت راه و شهر سازی انجام شود.

تحول در صنعت ساخت‌وساز نیازمند اقتصاد پویا و تعرفه‌های مناسب است

در ادامه مهدی محرمی، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، با اشاره به نقش کلیدی مهندسان در تحول و آبادانی کشور، گفت: «مهندس باید تحول و آبادانی را برای کشورش فراهم کند، اما این تحول نیازمند اقتصاد پویا و پایدار است.»

وی با اشاره به رکوردی جالب در اولین روز کاری هیئت مدیره جدید، اظهار داشت: «برای اولین بار پس از اعطای اعتبارنامه ،اولین نامه‌ای که در دوره دهم هیئت مدیره نگاشته و صادر شد، درخواست اعلام تعرفه سال آینده از وزیر محترم راه و شهرسازی بود. امیدواریم تعرفه‌های مناسبی تعیین شود تا شاهد بهبود شرایط اقتصادی مهندسان باشیم.»

وی در پایان با بیان امیدواری نسبت به آینده، تأکید کرد: «هدف ما ایجاد شرایطی است که همه مهندسان بتوانند در فضایی عادلانه و پویا فعالیت کنند و سهم خود را در آبادانی کشور ایفا نمایند.»

همچنین ایرج رهبر رییس انجمن انبوه سازان استان تهران گفت:مهندسان باید اخلاق حرفه ای را در بین خود و همچنین در ارتباطات خود با سایرین رعایت کنند، این مهم نسبت به گذشته بسیار ارتقا یافته است.

وی گفت: اگر مهندسان همبستگی داشته باشند دیگر کسی نمی تواند به این جامعه ایرادی وارد کند.

رهبربیان کرد: با توجه به شرایط موجود در اقتصاد کشور، به فعالان اقتصادی توصیه می کنم که دیگر انتظاری از دولت و کسب درآمد از بخش دولتی نداشته باشند.

رهبر گفت: فعالان اقتصادی باید از این پس به جد روی پای خود بایستند و بین خود فعالیت های اقتصادی را هماهنگ کنند.

رئیس انجمن انبوه سازان تاکید کرد: دولتی که حقوق کارمندان خود را با فروش سکه فراهم می کند چطور می تواند مطالبات چندین ساله شما را پرداخت کند پس باید به تلاش خود اتکا کنیم.

وی بیان کرد: فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی در حوزه های مختلف تلاش می کنند و امیدواریم کشوری با رشد اقتصادی خوبی را داشته باشیم.

رهبر گفت: امروز امیدی از دولت برای حل مشکلات وجود ندارد با ایجاد تشکل ها اقدامات بزرگ رقم بزنید

بسته های نجات بخش انبوه سازان برای حل بحران مسکن

از دیگر سو دبیر انجمن انبوه‌سازان استان تهران در حاشیه این همایش با اشاره به برگزاری جلسه کارگروه اقتصادی دولت با هدف بررسی راهکارهای اصلاح نهضت ملی مسکن از آماده سازی بسته های اجرایی توسط انبوه سازان خبر داد و اظهار کرد: مدل های مختلفی برای ساخت مسکن با مشارکت بخش خصوصی، سرمایه‌گذاران و انبوه سازان تهیه شده است که به دولت هم ارائه کرده ایم.

رامین گوران با یادآوری اینکه ساخت مسکن با توان دولت امکان پذیر نیست، اضافه کرد: راهی جز بهره گیری از توان بخش خصوصی برای ساخت مسکن نیست و در مدل های طراحی شده انواع ساخت مسکن اجتماعی، ترکیبی و مشارکتی دیده شده است.

تامین اجتماعی مانعی پیش روی نهضت ملی

دبیر کارگروه راهبری نهضت ملی مسکن انبوه‌سازان استان تهران هم در حاشیه این همایش اظهار کرد: متاسفانه با وضعیت فعلی که بانک ها در پرداخت تسهیلات پروژه های نهضت ملی مسکن پیش گرفته اند عملا نمی توان امیدی به خروج از رکود حاکم بر این طرح داشت.

مهدی زرقانی با بیان اینکه اگر فرض را بر این بگذاریم که تسهیلات هم پرداخت شود اما مردم قدرت تامین آورده مورد نیاز را ندارند، گفت: تورم فعلی روز به روز هزینه ساخت را افزایش می دهد لذا دولت باید دست از این تعلل بردارد و به تنها راهکار حیاتی و نجات بخش این طرح یعنی مشارکت بخش خصوصی توجه کرده و آن را عملیاتی کند.

وی نقش بخش خصوصی و تشکل ها را در پیشبرد اهداف دولت را بسیار مهم دانست و تنها راهکار توسعه کشور را تکیه بر توان این بخش دانست.

۵۳۰۰ آتش‌نشان در تهران حریف حوادث ساختمان نمی شوند

در پایان قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در این همایش اظهار کرد: مدیریت نظام جهانی به دست مهندسان شکل می گیرد زیرا این قشر انسان های قدرتمند، مهم و تاثیر گذاری هستند که متاسفانه با وجود ارزشمندی اما به آنها بها داده نمی شود.

وی افزود: تا کنون طی ۲۴ ساعت ۲۰ حادثه آسانسور داشتیم اما در زمان قطعی های برق این آمار ۲۰۰ حادثه افزایش یافت.

وی با بیان اینکه مهندسان می توانند به ما کمک کنند منجی جان و مال مردم باشند، بیان کرد: صدور پروانه آتش نشانی برای رونق ساخت و ساز به دو روز کاهش یافته است.

وی با تاکید به اینکه باید فکری به حال مبحث ۲۲ ساختمان و رعایت آن در ابن صنعت شود، گفت: سودجویانی از نام مهندسان استفاده می کنند و تجهیزات آتش نشانی را اجاره می دهند.

محمدی با بیان اینکه استفاده از مصالح غیر استاندارد برای مردم چالش ایجاد کرده است، افزود: ۵۳۰۰ آتش‌نشان در تهران حریف حوادث نمی شویم.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: متروپل آبادان هنوز افتتاح نشده فرو ریخت، باعث تأسف است که جوشکاری این ساختمان ۱۱ طبقه تک خال بود، از مهندسان می خواهم اجازه ندهند این چنین اتفاقاتی در کشور رخ دهد.

‎در ادامه این مراسم علیرضا مناقبی ،رییس مجمع عالی واردات کشور در همایش روز مهندس استان تهران اظهار کرد: امروز امیدی از دولت برای حل مشکلات وجود ندارد اما به آینده ایران و سرزمین خود امیدوارم و می دانیم که پیروز و موفق خواهیم شد.

مناقبی افزود: با این وضعیت باید بتوانیم خودمان درد هایمان را درمان کنیم.

وی با تاکید به اینکه مهندسی یعنی خلق کردن چیز های جدید؛ بیان کرد: روزگار خوشی را نمی گذرانیم و هر کجا می خواهیم صحبت کنیم ما را وادار به سکوت می کنند.

وی ادامه داد: همه ما ایرانی و عاشق وطن خود هستیم، قطعا دل های ما برای هم می تپد و به دلیل عشق به وطن در کنار هم مانده ایم.
مهندسان و فعالان صنعت ساختمان باید در کنار هم قرار گرفته و تشکل های مختلف ایجاد کنند چراکه تعامل و به اشتراک گذاشتن علم و تجربه به اقدامات بزرگ منجر می شود.

همچنین دکتر سیفی انبوه ساز و کارآفرین گفت عتماد به انجمن های مهندسی و بخش خصوصی به عنوان بازوهای توانمند دولت نقش بسزایی در رشد و شکوفایی صنعت ساختمان دارد بطوریکه هربار به بخش خصوصی اعتماد کردیم نتایج مثبت آن را در تولید مسکن دیده ایم نظام مهندسی ساختمان باید نقش سازنده ایی در کنار انجمن های مهندسی ایفا کند و به جای مانع تراشی در صدور مجوزها ، نقش تسهیلگری داشته باشد.قطعا با اعتماد به جوانان و بخش خصوصی ، اینده بهتری در انتظار بهره برداران صنعت بزرگ ساختمان خواهد بود.

مدیرعامل هلدینگ ساختمانی تالومر در همایش روز مهندس استان تهران هم اظهار کرد: در شرایط فعلی مشکلاتی که به واسطه تحریم ایجاد شده بسیاری از شرکت ها را درگیر کرده که این چالش ها روی تولیدات صنعت ساختمان هم تاثیر گذاشته است.

حسین رجبی افزود: به واسطه همین تحریم ها، برای مبادلات بانکی با مشکل مواجه هستیم، نمی توانیم پول را به کشور منتقل کنیم و کار ما به جایی رسیده که به اسم کارگر خود حساب باز می کنیم.

وی گفت: به تولید کنندگان صنعت ساختمان توصیه می کنم اگر قصد پیشرفت دارند از حوزه سنتی خارج و به سمت برند سازی پیش بروند که در این حوزه حضور در همایش ها بسیار تاثیر گذار است.

وی ادامه داد: با حرکت به سمت برند سازی قطعا تولید کنندگان مجبور به استاندارد سازی و استخدام افراد متخصص در مجموعه خود می شوند که این موضوعات مهم در فروش آنها هم تاثیر گذار خواهد بود.

رجبی بیان کرد: با توجه به افزایش هزینه های ساخت و ساز، کیفیت مصالح و تولیدات مرتبط با حوزه ساختمان بسیار برای مصرف کننده حائز اهمیت است و اینجاست که رقابت معنا پیدا می کند.

اهمیت استفاده از عایق های نوین در صنعت ساختمان

نازیلا خطیب زنجانی، مدیرعامل هلدینگ زیلان هم در پنلی که در این مراسم برگزار شد اظهار کرد: بخشی از کار ما ساخت عایق های نوین است، با توجه به اینکه حفاظت از انرژی بسیار حائز اهمیت بوده لذا استفاده از این عایق ها هم در صنعت ساختمان دارای اهمیت است.

وی افزود: این عایق ها باعث بهبود عملکرد حرارتی شده، ضد آب هستند و در برابر آتش مقاومت دارند.

عایق های پلیمری که امروزه در بازار موجود هستند به انتخابی برای پروژه های مدرن تبدیل شده اند و در کنار عایق ها رنگ های صنعتی تولید می شوند.

علی حدادی، رئیس انجمن تولید کنندگان صنایع پلیمر و پلاستیک هم اظهار کرد: این انجمن به منظور شناسایی توانمندی های تولید کنندگان ایجاد شده است و امیدواریم با ایجاد ارتباطات بیش از پیش در خدمت فعالان این حوزه باشیم.

وی گفت: انجمن آماده مشارکت و همکاری با همه ارگان ها است و تفاهم نامه ها و قرارداد های مختلفی با سازمان استاندارد، صنعت و معدن و غیره داشته است.

همراهی، تعامل و آینده‌ای روشن برای صنعت ساختمان

حسین ابراهیم گل، دبیر انجمن سازندگان شهر تهران و رئیس کمیسیون حقوقی انجمن هم اظهار کرد: همایش باشکوه سازندگان شهر تهران به مناسبت روز مهندس، جلوه‌ای از اتحاد، همدلی و تعامل میان صنف سازندگان، مدیران ارشد و مسئولان تأثیرگذار بود.

وی افزود: به عنوان دبیر انجمن سازندگان شهر تهران و رئیس کمیسیون حقوقی انجمن، بر این باورم که امروز بیش از هر زمان دیگری، ضرورت ورود تشکل‌های صنفی به عرصه تعامل با اتاق تعاون، توسعه واردات و صادرات در صنعت ساختمان و نقش‌آفرینی در سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی احساس می‌شود.

وی ادامه داد: انجمن سازندگان به‌عنوان یک نهاد تأثیرگذار، باید در کنار دیگر تشکل‌ها، بسترساز توسعه پایدار و رشد اقتصادی در این صنعت باشد.

گل ادامه داد: همچنین، همکاری نزدیک با سازمان نظام مهندسی کشور، فرصتی بی‌نظیر برای ارتقای کیفیت ساخت‌وساز، بهبود فضای کسب‌وکار مهندسی و افزایش بهره‌وری در پروژه‌های ساختمانی است. در همین راستا، تفاهم‌نامه‌ای ارزشمند میان انجمن سازندگان و دانشگاه یادگار امام امضا شد که در قالب آن، آموزش‌های نسل پنجم دانشگاهی در اختیار اعضای انجمن قرار می‌گیرد

به این مطلب امتیاز دهید

source

توسط chidanet.ir