
کانسپت و توضیحات به بیان معمار طرح – پروژه اَویر پالاس، با زیربنای ۱۶۵۰ مترمربع در زمینی به مساحت ۲۵۰۰۰ مترمربع، در منطقه ال اَویر شهر دبی در امارات متحده عربی واقع شده است.
این پروژه شامل ۵ ساختمان اصلی اعم از ویلا اصلی، ویلا مهمانها، اصطبل، مجلس و پاویون میباشد. همچنین، دو ساختمان ورودی شمالی و غربی و امکاناتی نظیر نگهبانی، محل استقرار خدمه، زمین بازی کودکان، زمین پدل، زمین تنیس، استخر روباز، باربیکیو و آلاچیق و مسیرهای پیادهروی نیز در محوطه این ویلا قرار دارند.
چالش اصلی این پروژه، طراحی مجدد ساختمانها طبق مقررات و استانداردهای امارات متحده عربی و با حفظ سازه اصلی پروژه بود.
طراحی پیشین، در چارچوب قرینگی، محکوم به پیروی از خطوط فرمی پروژه بود حال آنکه با تقویت سازه و ایجاد ترکیبهای حجمی جدید، سناریوهای فعالیتی متعددی خلق شد و درنهایت حجمی پویا، سازگار با بستر و پاسخگو به نیازهای درونی و بیرونی پروژه ایجاد گردید.
این حجمها، رواقها و تراسهای گوناگون با دیدهای متفاوتی را ایجاد کردهاند. در اینپروژه، پنجرهها فقط روزنه ارتباطی نیستند بلکه خود ورودی و محل ارتباط درون و بیرون هستند و به عبارتی اکثر فضاهای ساختمانها با بیرون در ارتباط هستند.
ویلای اصلی شامل سه طبقه با امکاناتی نظیر اتاق سینما، باشگاه ورزشی، سالن جشن، فضای اسپا، سونا خشک، جکوزی و حمام سنتی است. همچنین، یک فضای ورکشاپ برای افراد علاقهمند به خلق کارهای هنری نیز در نظر گرفته شده است.
لنداسکیپ پروژه حاصل طراحی دیتیلهایی برای ترکیب رنگهای گرم و خاکی صحرا در یک سو و سبزی زندهی گیاهان و چمن در سوی دیگر است. استفاده از آب در میان این تنالیته، به انعکاس و ترکیب در میانه محیط کمک میکند. کنتراست شدید میان دو نقطه ابتدا و انتهای زمین به وسیله فضاها و احجام، تعدیل یافته و اجزا درون یک کل به هم پیوسته شکسته و قرار گرفتهاند.
در مجموع، ویلا اویر نمادی خلاقانه از ترکیب معماری مدرن و پویا با سبکی منحصر به فرد است که با استانداردهای اقلیم مربوطه هماهنگی دارد.
یکی از مهم ترین فضاهای این مجموعه پاویون میباشد. پاویون یک سازه زینتی در میان فضای سبز با هدف ارتباط با یکدیگر و با طبیعت اطراف است. فضای منفی موجود یعنی محوطه اختصاص یافته به همنشینی و اجتماع از فضای مثبت یعنی توده حجمی پروژه اهمیت بیشتری دارد در نتیجه فرم موجود در این پاویون از فرآیند سبک سازی و کاهش یک حجم ارگانیک از مکعبی صلب ایجاد شده است. این حجم ارگانیک با الهام از فرمهای موجود در طبیعت اطراف خود شکل گرفته است. به عبارت دیگر با تمرکز اصلی بر روی خلاهای فضایی ایجاد شده در داخل و اطراف سازه، فضاهای منفی به صورتی طراحی شدهاند تا تعامل، تأمل و اجتماع را تقویت کنند. فضاهای حاصل، سیال، پویا و دعوتکننده هستند و ارتباط مستقیمی با همه وجوه یعنی زمین، چهار طرف و آسمان دارند. طراحی این بنا با در نظر گرفتن اصول معماری سنتی و استفاده از روشهای مدرن برای کنترل شرایط محیطی در این منطقه که تحت تاثیر تابش حداکثری نور خورشید در روز و دمای بالای هوا و رطوبت است، شکل گرفته است.
متریال استفاده شده در پاویون، بومی و هماهنگ با رویههای پایدار بوده و ارتباط با بافت طبیعی سایت را تقویت میکند. استفاده از فناوری پرینت سهبعدی ساخت دقیق فرم نهایی پیچیدهای که با روشهای سنتی دشوار است را امکان پذیر میکند.
مشخصات طرح:
• طراح: شهروز زمردی و همکاران
• معمار: شهروز زمردی
• سرپرست تیم طراحی: ملیکا عسگری سرشگ
• سرپرست طراحی داخلی: یاسمن دنیاگرد راد
• تیم طراحی داخلی: آناهیتا سیفایی، صالحه منصوری، پریسا پذیرا، مهدی پورعینی، ابوالفضل گلنام
• سرپرست طراحی فنی: حامد نوریان
• تیم طراحی فنی: ریحانه حسینی، کتایون توتونی
• ارائه معماری: سپیده رضوانی، شیوا طالبی، فاطمه شهنی، ملیکا عسگری سرشگ
• تصاویر سه بعدی: افشین خدابندلو، صالحه منصوری، پریسا پذیرا، مهدی پورعینی، بهناز هادوی، ابوالفضل گلنام، میلاد حسین زاده
• کاربری: مسکونی
• زیربنا: ۱۶۵۰ مترمربع
• محل طرح: امارات متحده عربی، دبی، اویر
• سال: ۱۴۰۳
تهیه و تنظیم: معمارنیوز
سایت مرتبط: www.zomorrodi-associates.com
منبع خبر: www.MemarNews.com
مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.
Follow Memarnews
share Memarnews content