دوکومو ایران با همکاری قطب علمی معماری دانشگاه تهران و دانشگاه هنر شیراز برگزار می‌کند؛

کارگاه با عنوان:

کارگاه بازطراحی تحول‌گرا ۲ (شیراز)
Transformative ReDesign Workshop 2 – Adaptive Reuse of a Modern Building (Shiraz)

استفاده مجدد سازگار و یا Adaptive Reuse امروزه یکی از مهمترین رویکردهای جاری در عرصه معماری و شهرسازی است. حفظ منابع و انرژی و از سویی حفاظت از هویت‌ها و خاطرات جمعی از نکاتی است که موضوع استفاده مجدد تطبیقی را در سراسر جهان بیش از پیش مطرح کرده است. بنابراین توسعه رویکردهای تخصصی و علمی در این موضوع امری ضروری می‌نماید. امروزه رویکردهای مختلفی از بررسی و شناخت بنا تا روش‌های بازطراحی در بناهای ارزشمند توسعه یافته است. مداخله در بناهای موجود با توجه به ارزش‌ها و ویژگی‌های خاص آنها، دانش و تخصص خود را می‌طلبد. اهمیت این موضوع، لزوم آشنایی افراد مختلف که در سطوح متفاوت در زمینه معماری فعال هستند، از دانشجویان تا حرفه‌مندان را با رویکردهای تخصصی در این زمینه افزایش داده است.
یکی از نهادهایی که بر استفاده مجدد بویژه در خصوص آثار میراث معاصر تاکید دارد سازمان جهانی دوکومومو است. بر همین اساس، دوکومومو ایران تا کنون چندین بار کارگاه‌های آموزشی در زمینه استفاده مجدد از بناهای معاصر را برگزار کرده، و کارگاه بازطراحی تحول‌گرا با همین نگاه برنامه‌ریزی شده است.
پس از برگزاری موفق این کارگاه در مرداد ۱۴۰۳ در دانشگاه تهران، دومین دوره این کارگاه در دانشگاه هنر شیراز برگزار خواهد شد.

موضوع کارگاه: بازطراحی و استفاده مجدد سیلوی شیراز
همراه با بازدید‌هایی از بناهایی از دوران معاصر (سیلوی شیراز، گالری تار و پود، خانه ایگار و یک پروژه اجرایی)
افتتاحیه و اختتامیه در کتابخانه و مرکز اسناد فارس (شیراز)

با هدایت:
– مهرداد ایروانیان
و با همراهی: هادی نادری، هانیه بصیری، سلما حائری

دبیر کارگاه‌های بازطراحی: سمیه فدائی‌نژاد (عضو هیات علمی دانشگاه تهران)
مدیر کارگاه‌های بازطراحی: هادی نادری (دبیر دوکومومو ایران)
دبیر کمیته علمی کارگاه شیراز: علی اسدپور (رییس دانشکده معماری و مرمت دانشگاه هنر شیراز)
رییس کمیته اجرایی کارگاه شیراز: مهدی محمدی (معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه هنر شیراز)
دبیر کمیته اجرایی کارگاه شیراز: هانیه بصیری (عضو هیات علمی دانشگاه هنر شیراز)
کمیته علمی ‌کارگاه‌ بازطراحی تحول‌گرا در شیراز (به ترتیب حروف الفبا): علی اسدپور، مریم اسماعیل‌دخت، مهرداد ایروانیان، هانیه بصیری، پارسا پهلوان، سلما حائری، پیروز حناچی، الهام دهقانی، مریم شیروانی، محمدحسن طالبیان، سمیه فدائی‌نژاد، عادل فرهنگی، حامد مظاهریان، هادی نادری
کمیته اجرایی ‌کارگاه‌ بازطراحی تحول‌گرا در شیراز: علی اسدپور، مریم اسماعیل‌دخت، هانیه بصیری، سلما حائری، الهام دهقانی، مریم عباس‌نژاد، موسی عربی، سمیه فدائی‌نژاد، هادی نادری، آذر مرتضوی، زهرا بشیرزاده، دیانا ابوالقاسمی، ریحانه کریمی‌راد
گرافیک: مریم عباس‌نژاد

برنامه کارگاه
این کارگاه تمرینی عملی برای بازطراحی و بازکاربری سازگار یک بنای دوران مدرن شیراز را در بر خواهد داشت. شرکت‌کنندگان در گروه‌های سه تا چهار نفره مراحل شناخت، ایده‌پردازی و طراحی این بنا را انجام و ارائه خواهند داد. سیلوی شیراز به عنوان موضوع تمرین این کارگاه انتخاب شده است. در کنار این تمرین عملی، به همراه هدایتگر کارگاه، آقای مهرداد ایروانیان، بازدیدهایی از چند بنای دوران معاصر از جمله ساختمان سیلو انجام خواهد شد.

مخاطبان کارگاه
مخاطبان این کارگاه دانشجویان و متخصصان در زمینه‌های مختلف و مرتبط با معماری و شهرسازی هستند. پیشنهاد می‌شود افراد حداقل از سال سوم کارشناسی به بالا باشند (ظرفیت محدود).

* به شرکت کنندگان در کارگاه گواهی حضور در کارگاه از سوی دوکومومو ایران، قطب علمی معماری دانشگاه تهران، دانشگاه هنر شیراز به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه خواهد شد.

نمایش آثار کارگاه:
آثار و خروجی کارگاه در پایان کارگاه همزمان با اختتامیه و همچنین پس از چند دوره از برگزاری کارگاه‌های دیگر بازطراحی به نمایش گذاشته خواهد شد.

مهلت ثبت‌نام:
۱۸ فروردین ۱۴۰۴ و یا تکمیل ظرفیت کارگاه
* ظرفیت کارگاه محدود است و در صورت تکمیل ظرفیت پیش از این تاریخ، ثبت‌نام بسته خواهد شد.

هزینه ثبت نام:
دانشجویان: ۳.۲۰۰.۰۰۰ تومان
آزاد: ۴.۲۰۰.۰۰۰ تومان
(هزینه ثبت‌نام شامل آموزش، پذیرایی میان‌وعده و صدور مدرک می‌باشد).

برای اقامت افرادی که از شهرهای دیگر در کارگاه حضور دارند، امکان تسهیلات پیشنهادی فراهم شده است، در صورت تمایل با راه‌های ارتباطی تماس حاصل فرمایید.
در صورت هرگونه سوال از طریق میسیرهای ارتباطی با ما در تماس باشید.

زمان: ۲۴ تا ۲۸ فروردین ۱۴۰۴؛ ۹:۰۰ الی ۱۷:۰۰
مکان: شیراز، دانشگاه هنر شیراز

ثبت‌نام و اطلاعات بیشتر در: www.docomomo.ir

دریافت پوستر
منبع خبر: www.MemarNews.com
مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.

Follow Memarnews
share Memarnews content

source

توسط chidanet.ir