شاید یکی از اصلیترین مراکز برای رشد و پیشرفت هر کشوری، مدارس اون کشور باشن. قطعا شما هم با ما موافقین که هر چقدر به این محیط مهم بیشتر پرداخته شه کمه. امروز میخوایم در مورد یکی از مدارس خاص ایران که معماری جالب اون توجه افراد مختلفی رو جلب کرده باهاتون صحبت کنیم.

این دبیرستان کاملا متفاوت با اون چیزی که از یک دبیرستان معمولی در ایران تو ذهنتونه ساخته شده. همه ما تو مدارسی درس خوندیم که مهمترین خاطراتمون مربوط به دوستامونه و معمولا فضا و معماری محیط مدرسه طوری نبوده که بخواد برامون خاطره ساز باشه. مدرسه پورنگ بابل طوری طراحی شده که مثل یک مدرسه قدیمی در انگلستان هست و فضای اروپایی اون به خاصتر جلوه دادنش کمک زیادی کرده.
مدرسه پورنگ بابل دبیرستان دوره دوم دخترانهای هست که تو سال ۱۳۸۸ توسط یک خیر مدرسه ساز ساخته شده. این مدرسه تو زمینی به مساحت ۲ هزار متر مربع ساخته شده است. این مدرسه چهار طبقه دارد که از سه طبقه کلاس درس و یک طبقه سالن آمفی تئاتر تشکیل شده و نمای زیبای آجری آن بسیار فضای جذابی را ایجاد کرده است. این مدرسه به دست آقای اصغرپور به جهت یادبود پدرش ساخته شده است.
این مدرسه با بودجه یک و نیم میلیارد تومانی ساخته شده و تو سه رشته ریاضی و تجربی و انسانی دانش آموز جذب میکنه. این مدرسه در یکی از بهترین نقاط شهر بابل یعنی میدان باغ فردوس قرار داره. این مدرسه در سال ۸۸ افتتاح و ساختش از سال ۸۵ شروع شد و تقریبا ۴ سال طول کشید تا به بهرهبرداری برسه.
نمای سردر این مدرسه مثل ساختمانهایی با معماری غیر ایرانی ساخته شده و از سه مناره تشکیل شده. اصلی ترین مناره این مدرسه به شکل برجهای ساعت معروف که در شهرهایی مثل لندن قابل مشاهد هست دیده میشه. نمای آجری رنگ به همراه خطوط افقی و عمودی صاف از دیگر شاخصههای این مدرسه است.
سازنده مدرسه پورنگ بابل
مهندس محمدرضا اصغرپور سازنده این مدرسه بسیار زیباست. او این مدرسه رو به یاد و نام پسرش ساخته. اصغرپور دانشآموخته کارشناسیارشد از دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تهران است. او یکی از پیمانکاران و کارآفرینان با تجربه ایرانیست. هرچند خیلیها معتقدند که فضای معماری این مدرسه شبیه به کلیسا است اما او این اعتقاد رو نداره و در مورد معماری این مدرسه تو یکی از مصاحبههاش گفته که :
همه آن چیزی که میبینید، نظرات و ایدههای خودم بوده که در ساخت این مدرسه اجرایی کردم. کوچکترین و بزرگترین چیزهایی که در معماریاش به چشمتان میآید و حتی همه ریزهکاریها هم کار خودم بوده است. معماریاش را از خود معماری کلی مازندران الهام گرفتم. البته آن موقع و در زمانی که اسکلت مدرسه را ساختم ، خیلی من را اذیت میکردند و میگفتند شبیه کلیسا شده است، در صورتی که آن هرمهای ساخته شده در بالای ساختمان، الهام گرفته از شیوه معماری امامزادههای مازندران است. شما اگر به امامزادههای مازندران که بناهایش قدمت ۷۰۰ یا ۸۰۰ ساله دارد سر بزنید که نزدیک به ۲۰ یا ۳۰ تا هستند، میبینید به دلیل بارندگی زیادی که در این خطه هست، همهشان به همین شکل هستند تا باران باعث تخریب آنها نشود. در ضمن رنگ آجزهای قرمز این فضا هم به این دلیل است که ساختمانهای قدیمی در بابل همگی به رنگ قرمز و سفالی بوده است.
سخن نهایی
شاید برای انتخاب مدرسه مناسب برای فرزندتون، توجه به معماری و ساخت مدرسه آخرین مورد از چک لیست انتخاب مدرسه براتون باشه. اما حضور تو فضایی که معماری و دکوراسیون داخلی مناسبی داره تاثیر مستقیمی تو روحیه بچه ها خواهد داشت.
مهندس اصغرپور در مورد این فضا گفته که: متاسفانه معماریهای جدید همه به سمت سنگ رفتهاند که با فرهنگ ما همخوانی و ماندگاری زیادی هم نداره. اگر به نمای مدرسه پورنگ دقت کنید، خیلی ساده است، اما معماریاش به گونهای است که باعث جذابیت آن شده و تحسین هر مخاطبی را برمیانگیزد.
منبع: مدوسا دکور
source