به گزارش اخبارساخته ها؛ یکی از سیاستهای اساسی کسبوکارها، کشف کارمندان استثنایی و تلاش برای حفظ و نگهداری آنها است. بهطوریکه برخی شرکتها دست به هر کاری میزنند تا یک کارمند سطح اول خود را حفظ کنند و مزایای بیشتری نسبت به دیگر کارمندان برایشان قائل هستند. اما آیا همیشه باید دنبال کشف و استخدام کارمندان اصطلاحا نامبر وان و با هوش و مهارت فوقالعاده یا سوپراستار بود؟
طبق مطالعهای که در سال ۲۰۱۵ توسط دانشکده بازرگانی هاروارد منتشر شد و در آن اطلاعات بیش از ۶۰ هزار کارمند و کارگر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته بود، استخدام یک کارمند سوپراستار به طور متوسط ۵۳۰۳ دلار برایشان صرفهجویی دارد.
اما جلوگیری از ادامه همکاری با کارمندان سمی (افرادی که رفتارهای مضر برای یک شرکت دارند) چقدر اهمیت دارد؟ در همین تحقیق به طور متوسط اخراج هر کارمند سمی میتواند ۱۲۴۸۹ دلار صرفهجویی برای یک شرکت به همراه داشته باشد. این صرفهجویی شامل هزینههای دادگاه و جریمه بیمه و عواقب مالی احتمالی بعدی میشود.
پس چرا همه شرکتها روی استخدام کارمندان خوب تمرکز دارند و از کارمندان سمی درون مجموعه خود غافل هستند؟
افراد سمی میتوانند دیگر کارمندان را هم ناامید و منزوی کنند تا در نهایت زمینه خروج آنها از یک شرکت باز شود و دائما انرژیهای منفی درون تیم پمپاژ میکنند. کارمندان خوب و سطح اول را به کارمندانی ضعیف و منفی تبدیل میکنند و زیانهای غیرقابل جبرانی برای هر مجموعه خواهند داشت.
یک دلیل عدم توجه به کارمندان سمی این است که شناسایی این افراد بسیار سخت است و در غالب اوقات خودشان را یک کارمند سطح اول و سوپراستار جا میزنند. حتی گاهی اوقات یک شرکت اقدام به جذب فردی با رزومه بسیار قوی میکند ولی در حقیقت یک کارمند سمی دیگر به مجموعه خود افزوده است.
تلاش بیشتر برای شناسایی کارمندان سمّی
کارمندان سمی به طور مستقیم مشکلزا نیستند و شاید ماهها و سالها درون یک شرکت و مجموعه باشند ولی هیچگاه عامل اصلی اتفاقات تلخ و شکستهای پی در پی معرفی نشوند.
کارمندان سمی همانند یک سرطان موذی، به آرامی عملکرد، نگرش و روحیه سایر کارمندان را از بین میبرند و به سختی خودشان را نشان میدهند.
اما چگونه میتوان یک کارمند در ظاهر با عملکرد مناسب و رضایتبخش ولی سمی را تشخیص داد؟ سه رویکرد اصلی وجود دارد:
افرادی که به شدت روی خود تمرکز دارند و خودخواه هستند، به شدت مستعد تبدیل شدن به یک کارمند سمی هستند. افرادی که کمتر دیگران را دیده ولی رفتار و اعتقاد خودشان را به دیگران سرایت میدهند و شدیدا روی آنها تاثیر میگذارند.
افرادی که اعتماد به نفس بیش از حدی دارند. اعتماد به نفسی که متکی بر یک استعداد یا تلاش و مهارت درونی خاصی نیست و بیشتر نشات گرفته از یک خودپسندی و غرور است.
افرادی که دائما میگویند باید قوانین همیشه برای همه رعایت شوند. گاهی اوقات انجام دادن یک کاری نیازمند انعطافپذیری و تغییر فرآیندی ثابت است و این افراد مقاومت نشان میدهند.
انتهای پیام/
منبع خبر: گاهنامه مدیر
source