به گزارش همشهری ‌آنلاین یکی از افسانه‌های پر تکرار این قلعه که بین اهالی نسل به نسل چرخیده درباره سنگ بزرگ وسط قلعه است. آنان باور دارند که در روزگار قدیم، سنگی بزرگ از آسمان در وسط این قلعه افتاده و به دلیل عظمت خود ورودی قلعه را بسته‌است. مردم عقیده دارند اگر تکه‌ای از این سنگ را بکنند و با خود ببرند، حاجت می‌گیرند. می‌گویند در گذشته این سنگ بسیار بزرگ‌تر بوده و به‌دلیل اینکه مردم با عقیده به اینکه حاجت می‌گیرند سنگ را کنده و با خود برده‌اند، اکنون کوچک‌تر شده است.

گذر تاریخ

از باورهای مردم محلی که بگذریم، تاریخ قلعه کشیت به دوره سلجوقیان می‌رسد. معماری قلعه هم از ارگ بم و ارگ راین که هر دو در کرمان هستند، برگرفته شده‌است. قلعه کشیت در سال ۱۳۸۶ در فهرست میراث ملی ثبت شده‌است.

تماشای روستای کشیت

گردشگران با ورود به قلعه، برج و باروی قلعه را در سمت چپ می‌بینند که برای نگهبانی از قلعه ساخته شده‌بود. از برج‌های نمای کاملی از روستای کشیت دیده می‌شود. چراغ خانه اهالی و روستا و درختان نخل سر به فلک زیبایی کویر از قلعه کشیت را دو چندان می‌کند. کشیت در شهرستان گلباف کرمان است که علاوه بر قلعه تاریخی، آبشار، کلوت‌های و رودخانه دیدنی هم دارد که مقصد گردشگران شده‌است و بعد از اینکه به ثبت جهانی رسید، میزبان گردشگران خارجی هم شد. خرما و مرکبات هم جزو محصولات کشاورزی کشیت است.
آبشار کشیت ۱۲ متر ارتفاع دارد و حوضچه‌ای ۶۰۰ مترمربعی می‌ریزد که مردم محلی به آن دریا می‌گویند. آب آبشار شیرین است. مسافت کشیت تا کرمان ۱۷۳ کیلومتر است و ۳۴۳۵ نفر جمعیت دارد.

source

توسط chidanet.ir