رئیس سازمان نظام مهندسی کشور به بهانه بررسی گزارش کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، در صحن علنی مجلس حاضر شد و در رابطه با وضعیت جامعه مهندسی، ضرورت اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و البته نقش این گروه از افراد در توسعه عمرانی کشور سخن گفت.

به گزارش پرشین سازه ، امین مقومی، سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در صحن علنی مجلس سخنان خود را با تبریک سال نو و تشکر از مجلس و به ویژه کمیسیون عمران، برای فراهم کردن فرصت این گفتگو آغاز کرد. سپس بیان کرد با گذشت ۳۰ سال از تصویب قانون نظام مهندسی و تقریباً عدم به روز رسانی جدی در آن، امروز وقت آن رسیده که با نگاهی آسیب شناسانه و رویکردی حداقلی، به اصلاح ضعف ها و ناکارآمدی های این قانون بپردازیم.

مقومی ضمن اشاره به نقش حساس و تاثیرگذار قشر مهندسان در تمامی ادوار جامعه، از جمله در جریان انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مسیر توسعه پس از آن، بیان کرد که حجم فارغ التحصیلان رشته مهندسی در ایران به قدری بالاست که در جهان رتبه دوم یا سوم را دارد. حضور این تعداد مهندس در کشور یک ظرفیت ملی است که باید توجه زیادی به آن صورت بگیرد.

وی در ادامه انتقاداتی به وضعیت معیشتی جامعه مهندسی کشور داشت و اعلام کرد که امروزه با وجود ۶۰۰ هزار مهندس فعال در کشور، ۸۵ درصد آن ها از افراد جوان هستند. شمار زیادی از این مهندسان بدون بیمه و مسکن کار می کنند و با وجود مسئولیت سنگینی که بر عهده دارند، بدون دریافت هیچ کمکی از طرف دولت، سازمان نظام مهندسی را اداره نموده و روی اجرای قانون نظارت کرده اند.

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان همچنین تصریح نمود که قانون نظام مهندسی، قانونی برای کل کشور است و مهندسان ساختمان نیز به عنوان مدافعان حقوق بهره بردار، به نیابت از دولت و حاکمیت در تلاش هستند تا سرمایه های ملی را هرچه بیشتر حفظ نمایند. آثار جدی گرفتن اجرای این قانون را امروز می توانیم در کاهش تلفات ناشی از زلزله در سال های اخیر مشاهده کنیم.

وی همچنین به گزارش کمیسیون عمران مجلس در خصوص نقاط ضعف و قوت اجرای این قانون اشاره کرد و اظهار داشت که در کنار برندهای موفق سازمان نظام مهندسی ساختمان، البته برخی از ضعف ها و ناکارآمدی در بحث اجرای آن وجود داشته که باید مورد اصلاح قرار بگیرند. مهم ترین مواردی که امروز باید در کانون توجه باشند، لزوم استفاده از مصالح استاندارد، صدور پروانه و نظارت بر عملکرد نهادهای مرتبط هستند.

مقومی در ادامه توضیح داد که گردش مالی سازمان نظام مهندسی با تکیه بر حق الزحمه هایی صورت می گیرد که مهندسان پرداخت می نمایند. در سال ۱۴۰۲ رقم درآمد این سازمان نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان بود. هیچ مخالفتی در سازمان با تمرکز زدایی وجود ندارد و اتفاقاً اقدامات گسترده ای برای ایجاد سامانه های هوشمند صورت گرفته تا روندها هرچه بیشتر شفاف سازی شوند و با فساد سیستماتیک مقابله شود.

وی در ادامه به اهمیت نقش آموزش در نظام مهندسی کشور اشاره کرد و اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۶ میلیون نفر-ساعت فعالیت آموزشی در این سازمان صورت گرفته است. از طرف دیگر، نرخ تخلفات مهندسان کمتر از نیم درصد ثبت شده که نشان دهنده عملکرد بسیار مثبت و حرفه ای این جامعه از متخصصان است.

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان بیان کرد که میانگین درآمد یک مهندس کمتر از حداقل حقوق وزارت کار است و لذا ضروری است تا خدمات نوینی در حوزه های گوناگون مانند انرژی، نگهداری و تضمین کیفیت تعریف شوند تا سطح درآمدی و جایگاه اقتصادی مهندسین بهبود پیدا کند. علاوه بر این، شناسنامه فنی ملکی ساختمان نیز باید در روند اجرایی قرار بگیرد که البته در برنامه هفتم توسعه به این موضوع توجه کافی صورت گرفته است.

مقومی در پایان بیانات خود نسبت به اصلاح قانون نظام مهندسی ابراز امیدواری نمود و خواستار بهبود و ارتقای جایگاه این سازمان در کشور شد. وی خدمت رسانی به مردم را افتخار جامعه مهندسی کشور دانست و حفظ منافع ملی و ارتقای کیفیت ساخت و ساز را وظیفه ای حرفه ای و انسانی خواند.

source

توسط chidanet.ir