نوسازی بافت فرسوده و بازآفرینی شهری یکی از برنامه های جدی دولت در سال جاریست. بر اساس گفته های معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، قرار است در سال ۱۴۰۴، ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده ساخته شود.

به گزارش پرشین سازه ، عبدالرضا گلپایگانی ضمن اشاره به این موضوع خاطرنشان ساخت که ساخت این تعداد واحد مسکونی می تواند بخشی از نیازهای مردم به مسکن را برطرف کند.

اولین نشست ستاد بازآفرینی شهری در استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد و در این نشست، معاون وزیر راه و شهرسازی نیز حضور داشت و به ذکر نقطه نظرات دولت در خصوص این موضوع پرداخت. گلپایگانی اعلام کرد که با توجه به مشارکت مردم در محله های هدف، پیشرفت بازآفرینی به نسبت برنامه، ۷۰ درصد بوده است.

بر اساس گفته های این مقام مسئول، تلاش بر این است که با کمک مدیران و مسئولان استانی، برنامه های تولید مسکن در بافت فرسوده ۱۰۰ درصد محقق شود. وی در ادامه به مزیت های ساخت و ساز در بافت فرسوده و ناکارآمد شهری اشاره کرد و تاکید داشت که ساخت مسکن در این بافت، نیازی به تامین زیرساخت یا آماده سازی ندارد و همین موضوع، هزینه ها را تا حد زیادی کاهش می دهد.

علاوه بر این، مراکز تاریخی و قدیمی شهر احیاء خواهد شد و روحیه نشاط و شادمانی در قلب شهرها تزریق می شود. مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اعلام کرد که با مشارکت مردم، می توان نوسازی را در بافت مرکزی شهرها پیش برد و به این ترتیب، انسجام اجتماعی را نیز افزایش داد.

وی به سخنان رهبر انقلاب اشاره کرد که مشارکت مردم را مهمترین رکن سرمایه گذاری می داند. این موضوع، اصل مهمی در شرکت بازآفرینی شهری ایران محسوب می شود. هرچقدر که بتوان پای مردم را به پروژه های عمرانی و آبادانی باز کرد، احتمالاً نتیجه بهتری حاصل خواهد شد. از سوی دیگر، مشارکت مردم در چنین طرح هایی منجر به افزایش اعتماد میان دولت و مردم می گردد.

سهم چهارمحال و بختیاری از اعتبارات بافت های ناکارآمد نیز ۵۱۰ میلیارد ریال است. گلپایگانگی ضمن اعلام این خبر خاطرنشان ساخت که اعتبار اختصاصی استان در این بخش، نسبت به سال های گذشته رشد چشمگیری پیدا کرده است.

یکی از نکات جالب توجه در مورد استان چهارمحال و بختیاری این است که کمترین نرخ حاشیه نشینی و اسکان های غیررسمی را در کشور دارد. به عبارت دیگر، عملکرد مسئولان استانی در حاشیه زدایی بسیار مثبت و موفق بوده و جزو بهترین های کشور است.

با توجه به این آمارها می توان گفت که مردم استان چهارمحال و بختیاری نسبت به قانون متعهد هستند و به دنبال تصرف غیرقانونی زمین و ساخت و ساز غیرمجاز نیستند. این مقام مسئول اعلام کرد که تامین سرانه خدمات و بهسازی معابر در بافت های ناکارآمد و غیررسمی خیلی سخت و هزینه بر است؛ چرا که اساساً بر اساس استانداردهای شهرسازی ساخته نشده اند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود وعده داد که اعتبارات لازم برای تکمیل پروژه های آموزشی، فضاهای فرهنگی و ورزشی استان تا پایان سال جاری تامین شود و پروژه های نیمه کاره بافت فرسوده به پایان برسد.

در حال حاضر تعداد پروژه های عمرانی شهرکرد کم نیست اما شاید جسورانه ترین پروژه این شهر مربوط به پیاده روی خیابان ملت باشد که تاثیر زیادی در ارتقاء فضای شهری و چهره شهرکرد خواهد داشت.

این پیاده رو در محدوده های نقاط باستانی و تاریخی شهر از جمله مسجد جامع، سقاخانه و بازار قدیمی این شهر است که با ترمیم آن، می توان هویت شهر را پایدار ساخت.

یکی از اقداماتی که شرکت بازآفرینی شهری ایران در طی این سال ها انجام داده، اختصاص دادن قیر رایگان برای بهسازی معابر بوده است. حالا عبدالرضا گلپایگانی می گوید که برای پروژه های محلات بازآفرینی استان چهارمحال و بختیاری، بدون محدودیت قیر فراهم خواهند کرد.

در واقع از آنجایی که مسئولان استانی در به کارگیری سهمیه قیر خود بسیار موفق عمل کرده اند، در سال جاری نیز به هر میزان قیر که احتیاج داشته باشند، دسترسی خواهند داشت. به خصوص با توجه به این نکته که استان چهارمحال بختیاری در فصول سرد سال با بارش های زیادی رو به روست و همین بارش ها، آسفالت معابر را نابود می کنند.

وی وعده داد که هر مقدار قیر رایگان که برای بهسازی معابر استان لازم باشد، بعد از دریافت تاییدیه های لازم از اداره کل راه و شهرسازی، در اختیار مسئولان قرار می گیرد. ایشان ابراز امیدواری کردند که با بسیح همگانی، از سال های آینده هیچ یک از معابر استان دچار مشکل نباشند.

source

توسط chidanet.ir