به گزارش همشهری آنلاین، مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان محیطزیست درباره فصل زادآوری حیات وحش گفت: در فصل زادآوری حیات وحش قرار داریم و در تمامی مناطق زیستی و حتی در مناطق چهارگانه پارک ملی برنامههایی در این فصل داریم. حتی در خارج از مناطق چهارگانه فصل زادآوری حیات وحش است و امکان اینکه آمار از جمعیت گونههای گوشتخوار و علفخوار داشته باشیم، وجود ندارد؛ اینکه بگوییم در کدام منطقه بیشتر است و در کدام منطقه کمتر.
غلامرضا ابدالی در گفتوگو با همشهری آنلاین توضیح داد: پارکهای ملی کشور مانند دیگر مناطقی که زیستگاه حیوانات است، در فصل زادآوری مورد توجه محیط بانان، یگان حفاظت محیط زیست و… قرار میگیرد. زیرا در فصل زادآوری نیاز به مراقبت بیشتری از گونههای مختلف در حیات وحش وجود دارد. توصیه ما به محیط بانان و یگان حفاظت محیط زیست این است که مراقبِ نوزادان گونههای مختلف، جوجه پرندگان و … باشد. زیرا گونههای حیات وحش در فصل زادآوری بیدفاع میشوند و نیاز به مراقبت دارند.
او تاکید کرد: در فصل بهار که فصل زادآوری است، تمامی حیات وحش در مناطق مختلف کشور زادآوری دارند. در فصل زایش قرار داریم ولی نمیتوان گفت وضعیت زادآوری در کدام مناطق بهتر است.
به گفته مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان محیطزیست، بیشتر گونهها چه گوشتخواران، چه علفخواران و چه پرندگان در این فصل زادآوری میکنند. او عنوان کرد: چون در فصل بهار آب و هوا مناسب و طعمه فراوان است. به همین دلیل، تمامی گونههای حیات وحش زادآوری میکنند.
ابدالی در مورد سرشماری حیات وحش گفت: سالی دو بار (تابستان و پاییز) فصل سرشماری است و هر بار که سرشماری صورت میگیرد، به مقایسه جمعیت گونههای مختلف در سالهای مختلف میپردازیم. چنانکه مخشص شود، جمعیت گونههای حیات وحش روند کاهشی داشته است یا افزایشی. در فصل پاییز سرشماری به پایان میرسد که تحلیلها به سال بعد موکول شده و بعد دادهها منتشر میشود.
مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان محیطزیست اضافه کرد: در فصل زادآوری از مردم خواهشمندیم که برخی نکات را در نظر بگیرند. مثلا وقتی که جوجههای پرندهای را در لانه بدون مادر میبینند، گمان نکنند که جوجهها بیپناه هستند. بلکه پرنده مادر یا احساس خطر کرده و لانه را ترک کرده یا اینکه به دنبال غذا برای جوجهها رفته است. از مردم خواهشمندم که نسبت به این موقعیت اقدامی نکنند.