ایلخچی یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در شهرستان اسکو واقع شده است.

به گزارش اخبار ساخته ها؛ ایلخچی یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در شهرستان اسکو واقع شدهاست. ایلخچی مرکب از واژه ایلخی و پسوند چی میباشد. ایلخی. (ترکی، اِ) رمه و گله اسبان. (غیاث) (آنندراج) (ناظم الاطباء). چارپایانی که آنها را در صحرا برای چرا رها کنند. رمه اسب .(
مکان های دیدنی شهر ایلخچی عبارتند از:
- یکی از جاذبه های گردشگری شهر ایلخچی بقعه شاه چراغ است.
- زیارتگاه سید نبی موسوی یکی از نوادگان علی بن موسی رضا است و دومی منسوب است که در آن معجزه دیده شدهاست. مردم در مناسبتهای مختلف آن جا جمع شده و خیرات میدهند و شمع روشن میکنند. جشن میلاد علی ابن ابیطالبهمه ساله در اوزاخ پیر برگزار میشود که مهمانان زیادی از تبریز و شهرهای اطراف برای شرکت در این مراسم به ایلخچی میآیند.
- گلمشک خاتون یا گلمیش ننه، قبر زنی است که در نزدیکی روستای بیگلو در وسط دهانه دو دره زیبا واقع شدهاست که اهالی ایلخچی ارادت خاصی دارند و تفرجگاه اهالی در روزهای مختلف سال مانند روز ۱۳ بدر است ولی در سالهای اخیر از رونق آن کاسته شدهاست.
- عمارات پیرآباد،با نمایی زیبا و دست نخورده از خشت و سقف چوبی تشکیل شده و از آثار باقیمانده از دوره قاجار است. عمارت پیرآباد از دیرباز مکانی برای تجمع و گردهمایی مردم بودهاست و اهالی ایلخچی و روستاهای اطراف در اعیاد، مراسم و آیینهای محلی در آنجا گرد هم میآیند. این بنا یکی از قدیمیترین و زیباترین خانه های خشتی تاریخی شهر ایلخچی می باشد و از زمان های گذشته، زندگی در عمارت پیرآباد جریان داشته است.
این باغ و بنای آن ملک خصوصی نجف آقا دوم، از معتمدان مردم ایلخچی بودهاست. چهار درخت قدیمی این خانه حدود ۱۲۵ سال پیش از روسیه به عمارت پیرآباد آورده شدند و اتاقی کنار مطبخ بعدها توسط نجفقلی آقا (طهماسب ویرانی) به مجموعه عمارت افزوده شد. عمارت پیرآباد از دو قسمت حوضخانه و بخش مسکونی تشکیل شدهاست. حوضخانه آن علاوه بر حوض، سه فضای نشیمن در اطراف دارد. بخش مسکونی بنا شامل یک انباری، آشپزخانه و دالان ورودی در طبقه همکف و یک اتاق نشیمن و پیش ورودی آن نیز در طبقه اول است.
قنات آب موجود در عمارت پیرآباد از دیگر بخش های این بناست. حوض سنگی هشت ضلعی این عمارت بسیار زیبا و دارای آب همیشه روانی است که از قنات باغ منشعب می شود. عمارت پیرآباد ایلخچی شهرستان اسکو در سال ۱۳۸۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
انتهای پیام/
منبع: اطلس گیتاشناسی استانهای ایران، تهران: ۱۳۸۳خ.
source