معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن در زمینه افزایش سقف وام مسکن از پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به شش میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و اعلام آمادگی بانک مرکزی، بانک ها در اجرای این مصوبه تسریع و اهتمام کنند.

به گزارش اخبار ساختمان، علی نبیان در نشست شورای تامین مسکن استان بوشهر، اظهار کرد: سازمان ملی زمین و مسکن تنها مأمور تأمین زمین پروژه های مسکونی نیست بلکه مسئولیت تأمین زمین برای دستگاه های اجرایی را نیز برعهده دارد.

رئیس سازمان ملی زمین و مسکن اظهار کرد: با توجه به آماده سازی شش هزار قطعه زمین برای احداث واحدهای مسکونی در استان بوشهر تحویل این زمین ها بدون تکمیل زیرساخت ها امکانپذیر نیست.

وی از دستگاه های اجرایی استان بوشهر خواست تا در تأمین زیرساخت های لازم برای این زمین ها همکاری جدی تر داشته باشند.

استاندار بوشهر گفت: با توجه به اقلیم خاص این استان و هزینه های بالای آماده سازی زمین، استفاده از ظرفیت همه دستگاه های اجرایی برای تأمین زیرساخت ها ضروری است.

ارسلان زارع افزود: فرسودگی شبکه های آب و فاضلاب و کمبود کاربری های عمومی از دیگر چالش های جدی استان بوشهر است که نیازمند همکاری وزارتخانه ها و بانک ها برای حل آنها است.

وی همچنین از توافقات جدید در شورای هماهنگی بانک ها برای تأمین منابع مالی پروژه های مسکن خبر داد و افزود: برخی سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز برای مشارکت در طرح های عمرانی استان بوشهر اعلام آمادگی کرده اند.

استاندار بوشهر افزود: شهرداری ها نیز در صدور پروانه های ساخت نهایت همکاری را داشته باشند.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید عالیشهر نیز با اشاره به دو مشکل عمده این منطقه گفت: هزینه بالای آماده سازی زمین ها بویژه در شهر جدید چاه مبارک که تا ۲۵ میلیون ریال به ازای هر مترمربع می رسد، یکی از مشکلات عمده در زمینه ساخت مسکن است.

جهانبخش تل‌اشکی افزود: افزایش تعداد انصرافی ها در شهر جدید عالیشهر برای طرح نهضت ملی مسکن مشکل دیگری است زیرا تعدادی از متقاضیان به دلایل مختلف از جمله تامین نشدن منابع مورد نیاز پروژه های خانه سازی، انصراف خود را اعلام کرده اند.

وی ادامه داد: این درحالی است که به دلیل سختگیری های سازمان ملی زمین و مسکن، بدون تسویه کامل نمی توانیم زمین ها را به مردم تحویل دهیم، همین مساله باعث شده که نارضایتی شدیدی صورت پذیرد و شرایط دشواری به وجود بیاید.

تل اشکی بیان کرد: از سال ۱۴۰۰ تاکنون برخی از این انصراف ها همچنان بلاتکلیف مانده اند؛ این در حالی است که کمبود جایگزین در پروژه ها نیز ما را در پیشبرد امور با مشکل مواجه کرده است و با به روز شدن هزینه ها مردم توان مالی خود برای تکمیل مسکن از دست داده اند و باید بفکر روش جایگزین باشیم.

وی تاکید کرد: با وجود این مشکلات، مجموعه شرکت عمران شهر جدید عالیشهر با تمام توان پیگیر آماده سازی زمین ها و برطرف کردن موانع است و در این راه نیازمند حمایت جدی تر سازمان ملی زمین و مسکن و سایر دستگاه های اجرایی است.

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی، نیز در حل معضل فاضلاب و بهبود حمل و نقل عمومی در عالیشهر را از نیازهای اساسی مردم این منطقه دانست و گفت: با حل این مشکلات، رغبت مردم برای سکونت در این شهر که به عنوان مکمل توسعه شهر بوشهر تعریف شده، افزایش می یابد.

جعفر پورکبگانی با بیان اینکه عالیشهر ظرفیت بالایی برای رشد جمعیتی دارد، ادامه داد: برطرف کردن دغدغه های اصلی شهروندان به ویژه در حوزه خدمات شهری می تواند نقش مؤثری در توسعه متوازن منطقه داشته باشد و باید در اولویت اقدامات مسئولان قرار گیرد.

وی تاکید کرد: با حل این مشکلات، رغبت و انگیزه مردم برای سکونت در عالیشهر که به عنوان همکار توسعه شهر بوشهر تعریف شده، افزایش خواهد یافت.

حجت الاسلام موسی احمدی، نماینده مردم کنگان، دیر، جم و عسلویه با اشاره به مشکلات تعاونی فرهنگیان جنوب استان بوشهر گفت: دغدغه های اعضای تعاونی فرهنگیان باید با جدیت دنبال شود.

وی تاکید کرد: با نظارت دقیق و حمایت کافی از این تعاونی ها، می توان زمینه تسریع در امور و دستیابی فرهنگیان به حقوق خود را فراهم کرد تا این قشر تلاشگر بتوانند بدون نگرانی، از امکانات پیش‌بینی شده بهره مند شوند.

در این جلسه، فرآیند آماده سازی سایت های مسکن محرومان، توسعه خدمات زیربنایی، تسهیل جذب سرمایه گذاران و افزایش تسهیلات بانکی در پروژه های مسکن با حضور استاندار بوشهر تصویب شد.

ایرنا

source

توسط chidanet.ir