امروزه استفاده از سطوح وسیع شیشهای در طراحی ساختمانها به شدت رواج پیدا کرده است. این سطوح شیشهای که به عنوان ویندو وال (دیوار پنجرهای) شناخته میشوند، علاوه بر زیبایی، مزایای دیگری نیز دارند.

مزایای کلیدی ویندو وال
- نور طبیعی فراوان: ویندو وال فضای داخلی را غرق در نور طبیعی میکنند و نیاز به روشنایی مصنوعی را کاهش میدهند. این امر فضایی دلنشینتر ایجاد میکند و مطالعات نشان داده است که نور طبیعی میتواند بر خلق و خو، بهرهوری و حتی کیفیت خواب تأثیر مثبت بگذارد.
- منظرههای چشمنواز: پنجرههای بزرگ، منظرههای بدون مانعی از محیط اطراف، چه منظره شهری باشد، چه باغی آرام یا رشتهکوهی دراماتیک، ارائه میدهند. این ارتباط با فضای بیرون میتواند استرس را کاهش دهد و حس آرامش و شادابی را به ارمغان بیاورد.
- بهرهوری انرژی: با استفاده از تکنولوژیهای مدرن در ساخت شیشه، میتوان عایقبندی دیوارهای شیشهای را به طور قابل توجهی ارتقا داد. شیشههای دوجداره یا سهجداره با گاز بیاثر بین جدارهها میتوانند انتقال حرارت را به طور چشمگیری کاهش دهند. علاوه بر این، روکشهای با کارایی بالا میتوانند در تابستان گرما را منعکس کرده و در زمستان عایقبندی را افزایش دهند. با استفاده از نور طبیعی و کاهش وابستگی به سیستمهای گرمایش و سرمایش، دیوارهای شیشهای میتوانند به طراحی پایدارتر ساختمانها کمک کنند.
- نصب سریعتر: ویندو وال پیشساخته به صورت آماده به محل ساخت و ساز میرسند. این روش مدولار نصب ویندو وال را در مقایسه با روشهای سنتی ساخت دیوار و نصب پنجرهها به طور جداگانه، به طور قابلتوجهی تسریع میکند. این امر به نفع صرفهجویی در هزینه و تکمیل سریعتر پروژه خواهد بود.
- عایق صدا: برخلاف تصور رایج، ویندو وال میتوانند عایق صوتی بهتری نسبت به دیوارهای کرتین وال، به خصوص برای ساختمانهای مسکونی متوسط، ارائه دهند. دلیل این امر این است که دیوارهای شیشهای در هر طبقه مهر و موم میشوند و مانعی برای عبور صدا ایجاد میکنند. دیوارهای شیشهای بهخوبی طراحی شده میتوانند حتی در مناطق شلوغ شهری نیز محیطی آرام و ساکت در داخل ساختمان ایجاد کنند. این مزیت سیستم ویندو وال را مناسب منازل مسکونی می کند که عایق صوتی بسیار اهمیت می یابد و با سیستم کرتین وال عایق صوتی بین طبقات با اجزای خیلی دقیق و پرهزینه امکان دارد.
در ادامه ویدیویی از یک ویندو وال با ویوی ابدی را مشاهده میکنید:
source